Γιατί όλα είναι τόσο μπλε στο Ozark

Κι όμως, υπάρχει ένας πολύ έξυπνος λόγος.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Δεκεμβρίου 2021

Αν έχεις παρακολουθήσει το Ozark -όλες τις σεζόν έως τώρα ή απλά μερικά επεισόδια- γνωρίζεις πολύ καλά τι εννοώ. Όλα είναι μπλε και υπάρχει μία αρκετά πειστική δικαιολογία για το λόγο που συμβαίνει αυτό. Η σειρά πραγματεύεται ένα πολύ σκοτεινό θέμα και ως εκ τούτου, οι χρωματικοί τόνοι της συμβαδίζουν. Γιατί όμως;

Μία άλλη οπτική γωνία

Η χρήση συγκεκριμένων μεθόδων με το μπλε αποτέλεσμα στο Ozark υπήρξε μία συνειδητή επιλογή της ομάδας παραγωγής και όχι ένα τυχαίο γεγονός.

Γιατί όλα είναι τόσο μπλε στο Ozark

Συχνά το show θυμίζει κάτι από το Traffic του Steven Soderbergh, που είχε προσπαθήσει να διαφοροποιήσει τις ξεχωριστές ιστορίες του χρησιμοποιώντας κάποια χρώματα για κάθε μία από αυτές. 

To Ozark έχει αντλήσει έμπνευση από κάποια άλλα κινηματογραφικά σύμπαντα, όπως ο διευθυντής φωτογραφίας της σειράς Ben Kutchins είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο Decider παλαιότερα.

> Διάβασε ακόμη: Πρώτη ματιά στην 4η σεζόν του Ozark

"Από την πρώτη στιγμή τόσο εγώ όσο και ο Jason Bateman θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό, να δώσουμε στο Ozark μία ξεχωριστή εμφάνιση. Εξαρχής κάναμε έντονες τις προθέσεις μας και νομίζω αυτό έπαιξε ρόλο στον τρόπο που λέμε τις ιστορίες της σειράς. Μεταξύ άλλων αντλήσαμε έμπνευση από το φιλμ του Gordon Willis, Klute (1971), από το Animal Kingdom (2010) του David Michod και το The Game (1997) του David Fincher, με τον Michael Douglas" αποκάλυψε ο Kutchins, που παρεμπιπτόντως είχε κερδίσει Emmy για αυτήν ακριβώς τη δουλειά του κατά την πρώτη σεζόν.

Το πρακτικό κομμάτι

Για να επιτευχθεί ο σκοπός και η τελική εικόνα να παρουσιάζει ενδιαφέρον -και όχι αποστροφή- ο Kutchins χρησιμοποίησε πρακτικούς φωτισμούς και ένα κυανό φίλτρο στην κάμερά του, με πολλά από τα επεισόδια ωστόσο να υπόκεινται και σε επεξεργασία αργότερα.

OZARK ΣΕΙΡΑ 2022 1
OZARK ΣΕΙΡΑ 2022 3

Ο φωτισμός είχε σκοπό να ενισχύσει οπτικά τον σκοτεινό κόσμο στον οποίο εισήλθαν ο χαρακτήρας του Bateman, Marty Byrde, η σύζυγός του Wendy (Laura Linney) και τα δύο τους παιδιά, Charlotte και Jonah (Sofia Hublitz και Skylar Gaertner), αφήνοντας το Σικάγο για το Μιζούρι και μπλέκοντας με το εμπόριο ναρκωτικών.

> Διάβασε ακόμη: Οι σειρές του Netflix για τον Δεκέμβριο

"Η ελπίδα μου στηρίχθηκε σε μία πιθανή επιθυμία του κοινού να προσέξει το κάθε κάδρο και να προσπαθήσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, να δει τι κρύβεται στις σκιές. Ήταν ένα τρικ για να προκαλέσω το κοινό να σκεφτεί και να ψάξει στην οθόνη του. Είμαι πολύ χαρούμενος που το Ozark βγήκε έτσι" συμπληρώνει ο Kutchins.

Η 4η σεζόν του Ozark αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Netflix την 21η Ιανουαρίου 2022.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.