Οικονομική κρίση, ένας ύπουλος εχθρός του σύγχρονου dating

Οι νέοι κάνουν στροφή στους περιπάτους στη φύση και τα πάρκα, αφήνοντας πίσω τα εστιατόρια και τις μπιραρίες.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 02 Ιανουαρίου 2023

Μία έρευνα που διεξήχθη κατά παραγγελία του dating app Bumble και στην οποία συμμετείχαν 2.187 άτομα που ερωτήθηκαν για το αν σκέφτονται τα χρήματα όταν βγαίνουν ραντεβού, δείχνει πως η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση επηρεάζει αρνητικά, λόγω της αύξησης του κόστους διαβίωσης, τον τρόπο που βγαίνουν ραντεβού -κυρίως- οι νέοι.

Budget ακόμα και για ένα ποτό

Όπως προκύπτει, το 30% των νέων ατόμων ηλικίας 18-34 ετών σκέφτονται το budget που έχουν στη διάθεσή τους όταν προτείνουν κάποιο μέρος για να βγουν ραντεβού, με 1 στα 5 να είναι πιο πιθανό να προϋπολογίζει το πόσα χρήματα θα ξοδέψει σε ένα ραντεβού τώρα, σε σχέση με την αρχή του χρόνου. Επίσης, 1 στα 5 επιθυμεί πιο πολύ τώρα να είναι με ένα άτομο με οικονομική σταθερότητα.

Οικονομική κρίση, ένας ύπουλος εχθρός του σύγχρονου datingiStock

Όπως σημειώνει ένας άνεργος νέος άντρας που συμμετείχε στην έρευνα, τα οικονομικά του δεν του επιτρέπουν να μπορεί να υποστηρίξει όλα τα έξοδα που συνεπάγονται τα ραντεβού, όπως αυτά που αφορούν τα ποτά ή τις μπίρες. Αντί αυτών, λοιπόν, προτείνει περιπάτους, αλλά και πικνίκ σε μέρη με ωραία θέα.

> Διάβασε ακόμα: OfftheGrid, το Tinder του ταξιδιώτη

Μία γυναίκα 24 ετών συμφωνεί για το πολυέξοδο της διαδικασίας των dates, καθώς το dating είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κουλτούρα του να βγαίνεις έξω, κάτι που προϋποθέτει το να ξοδεύεις χρήματα. Όταν κάποιος, επίσης, κερνάει μια παρέα έναν γύρο με σφηνάκια, το "πρωτόκολλο" λέει ότι πρέπει να ανταποδώσεις την κίνηση.

Ειλικρίνεια πάνω απ' όλα

Το να μιλάς για τα οικονομικά κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού ή να πρέπει να παραδεχθείς σε ένα άτομο που δεν γνωρίζεις καλά ότι δεν σε παίρνει να πιεις "ακόμα μία μπίρα" είναι κάπως άβολο. Η λύση, βέβαια, δεν είναι η... αποφυγή των dates.

Είναι προτιμότερο το να θέσεις από την αρχή τα όριά σου, ακόμα και αν το θεωρείς ταμπού. Η ειλικρίνεια, άλλωστε, είναι μια ποιότητα του χαρακτήρα που πολλά άτομα αναζητούν από τον μελλοντικό τους σύντροφο.

> Διάβασε ακόμα: Dating app αντιεμβολιαστών μόλις τα έκανε θάλασσα με την ασφάλεια δεδομένων

Κάτι που αξίζει να αναφερθεί είναι πως παρότι το 34% των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών προτιμά πλέον περισσότερο σε σχέση με την αρχή της χρονιάς τα ανέξοδα ραντεβού, όπως τις βόλτες στα πάρκα και τις παραλίες, δεν ισχύει το ίδιο για την ηλικιακή ομάδα των 35-54, που έχει λίγες πιθανότητες να βάλει ένα budget στον εαυτό του πριν βγει για ραντεβού. Παρόλα αυτά, το 35% και αυτών συνεχίζει να προτιμάει πιο "ταπεινά" μέρη για ένα date, ενώ το 23% θεωρεί πιο πιθανό το να προτείνει τώρα απ' ό,τι στην αρχή της χρονιάς ένα "ανέξοδο ραντεβού".

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης