Οι 7 καλύτερες ερμηνείες του Bob Odenkirk

Αν σου λείπει το Better Call Saul, αυτές είναι καλύτερες εμφανίσεις του σπουδαίου Bob Odenkirk πριν από το τηλεοπτικό έπος.

Τον Bob Odenkirk δεν τον μάθαμε στο Better Call Saul. Ούτε καν στο Breaking Bad. Ο πρωταγωνιστής στο τηλεοπτικό αριστούργημα των Peter Gould και Vince Gilligan γίνεται σήμερα, 22 Οκτωβρίου, 61 ετών και περίμενε πολύ καιρό για το ρόλο της ζωής του. Ο τηλεοπτικός Jimmy McGill ξεκίνησε την καριέρα του από τα τέλη των 80s ως ένας ευφυέστατος γραφιάς στο Saturday Night Live του NBC, προτού μεταμορφωθεί σε συμπαθητικό ηθοποιό, μέσα από τη φιλία του με τον Ben Stiller. Το Mr. Show από το 1995 ως το 1998 θα ήταν ένα πρώτο δείγμα του ταλέντου του. 

Τα χρόνια πέρασαν και ο Odenkirk επιστράτευσε όλα τα ταλέντα του για να γεννηθεί ο Saul Goodman, το 2009. Τη δεκαετία που προηγήθηκε έπαιξε σε διάφορους μικρούς ρόλους και σκηνοθέτησε το Melvin Goes to Dinner, όπου συμμετείχε κιόλας σαν ηθοποιός. Εκείνη την περίοδο του πρότειναν κιόλας να συμμετάσχει στο The Office, ωστόσο έμεινε τελευταία στιγμή εκτός κάστινγκ. Δεν ήταν όμως η τελευταία του ευκαιρία να πετύχει κάτι πραγματικά μεγάλο. Περίμενε την ευκαιρία του και εκείνη ήρθε, με το Breaking Bad. Και τότε όλα άλλαξαν. 

> Διάβασε ακόμη: Μετά το Better Call Saul, το τηλεοπτικό χάος

61 χρόνια μετά τη γέννηση ενός λαμπρού μυαλού του νέου αμερικανικού πολιτισμού, κάνουμε μία αναδρομή στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν του, για τους ρόλους που τον έκαναν γνωστό. 

Mr. Show with Bob and David (1995-1998)

Πολλοί από τους θαυμαστές του Odenkirk έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τη δραματική του στροφή στο Breaking Bad, καθώς προηγουμένως ήταν γνωστός κυρίως για την κωμική του δουλειά. Ο Odenkirk εμφανίστηκε στο προσκήνιο χάρη στις ξεκαρδιστικές συνεργασίες με τον κολλητό του φίλο David Cross. Η πρωτοποριακή σειρά σκετς Mr. Show with Bob and David έδειξε την ικανότητα του Odenkirk να εφευρίσκει νέους, τρελούς χαρακτήρες με το πάτημα των δαχτύλων του. Δεν είναι εύκολο να προσδιορίσει κανείς την καλύτερη στιγμή της σειράς, αλλά ξεχωρίζουν σκετς όπως το "The Joke: The Musical", "Thrilling Miracles", "Titannica" και "Pre-Taped Call In-Show".

Οι 7 καλύτερες ερμηνείες του Bob Odenkirk

Phil Gunty στο Arrested Development (2003-2019)

Ο παλιός φίλος του Odenkirk, ο Cross, έπαιξε έναν από τους κύριους ρόλους στο Arrested Development ως ο επίδοξος ηθοποιός Tobias Funke. Ο Odenkirk εμφανίστηκε στην cult κωμική σειρά για το επεισόδιο "Visiting Ours" του 2003, στο οποίο υποδύεται τον σύμβουλο γάμου, Phil Gunty. Ο Gunty έχει αναλάβει να επιλύσει την αμφισβητούμενη προσωπική σχέση μεταξύ του Tobias και της συζύγου του, Lindsay Bluth (Portia de Rossi). Αν και πρόκειται για μια σύντομη εμφάνιση, ο Odenkirk συλλαμβάνει την ίδια μαγεία του Mr. Show, γοητεύοντας ξεκαρδιστικά τον Tobias. 

Phil Gunty

Ο Dan στο The Spectacular Now (2013)

Ο Odenkirk δεν είναι μόνο ένας πολύπλευρος ηθοποιός, αλλά και ένας που μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τον ελάχιστο χρόνο οθόνης. Έχει έναν μικρότερο δευτερεύοντα ρόλο στο λυκειακό δράμα The Spectacular Now, το οποίο επικεντρώνεται σε ένα εκπληκτικό ρομάντζο μεταξύ του τεμπέλη Sutter (Miles Teller) και της ντροπαλής Aimee (Shailene Woorldey). Ο Odenkirk υποδύεται τον Dan, το επί χρόνια αφεντικό του Sutter σε ένα κατάστημα παπουτσιών. Δείχνει την πραγματική αγάπη του Dan προς τον Sutter και την επιθυμία του να τον δει να μεγαλώνει. 

Spectacular Now

Bill Oswalt στο Fargo (2014)

Η σειρά Fargo επιβεβαίωσε κάθε προσδοκία που είχαν οι οπαδοί των αδελφών Coen και δεν προσπάθησε απλώς να αναπαράγει την αρχική κλασική ταινία. Εντούτοις, αν υπάρχει ένα πράγμα που μας έμαθε το σίριαλ Fargo από τον κινηματογραφικό του προκάτοχο, αυτό είναι να επιλέξει μια ομάδα σπουδαίων ηθοποιών χαρακτήρων και να τους δώσει την ελευθερία να διασκεδάσουν. Ο Odenkirk έχει έναν αξιομνημόνευτο ρόλο στην πρώτη σεζόν ως ο σερίφης Bill Oswalt, ο οποίος παρά τις συνεχείς αποδείξεις για το αντίθετο, αρνείται ότι συμβαίνει κάτι περίεργο.

Fargo

Ben Bagdikian στο The Post (2017)

Το βιογραφικό δράμα The Post του Steven Spielberg προβάλλει τη δύναμη της δημοσιογραφίας να αποκαλύπτει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης. Αν και επικεντρώνεται γύρω από την έρευνα της Washington Post για την αποκάλυψη της εμπλοκής του προέδρου Richard Nixon στο σκάνδαλο "Watergate", ήταν μια σαφής μεταφορά για τα τρέχοντα γεγονότα μετά την εκλογή του Donald Trump. Όπως είναι αναμενόμενο, τα πιο δυνατά σημεία του The Post είναι οι σεκάνς που επικεντρώνονται στην πραγματική πράξη της δημοσιογραφίας. Ο δημοσιογράφος Bag Badikian (Odenkirk) αναλαμβάνει να μαζέψει μια σειρά από άπιαστα έγγραφα που συνδέουν τον Nixon με το σκάνδαλο. Ήταν ίσως η καλύτερη ταινία του Odenkirk και η συνεργασία του με τον Spielberg, την Meryl Streep και τον Tom Hanks ήταν επική. 

Πρόεδρος Chambers στο Long Shot (2019)

Το Long Shot δεν είχε μεγάλη απήχηση, αλλά θεωρείται μια από τις καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων χρόνων. Ο Odenkirk εμφανίζεται για λίγο ως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Chambers, ο οποίος είναι εντελώς άσχετος και  συνειδητοποιεί ότι μια κοπέλα είναι πιο ταλαντούχα από οποιονδήποτε άλλον στο προσωπικό του. 

Bob OdenkirkLiongate

Hutch Mansell στο Nobody (2020)

Ποιος θα φανταζόταν ότι ο Odenkirk θα μπορούσε να είναι ένας ήρωας δράσης που ρίχνει ξύλο; Η κωμωδία δράσης Nobody είχε ως επίκεντρο τον πρώην δολοφόνο Hutch Mansell, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το προηγούμενο επάγγελμά του για να ζήσει μια απλή οικογενειακή ζωή στα προάστια. Μια αιφνιδιαστική διάρρηξη στο σπίτι του εμπνέει τον Hutch να ασχοληθεί ξανά με το παλιό του επάγγελμα και ο ίδιος ταξιδεύει σε ένα μονοπάτι εκδίκησης προκειμένου να ανακτήσει αντικείμενα που είχαν κλαπεί από τα παιδιά του. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.