To David Beckham: Teams to save ήρθε την κατάλληλη στιγμή στο Disney+

O David Beckham βρίσκει τους Westward Boys, μια ομάδα αγοριών κάτω των 14, διηγείται τη δική του ιστορία και τους δίνει κίνητρο για το μέλλον.

Λίγα 24ωρα πριν από το πιο αμφιλεγόμενο Μουντιάλ στην ιστορία με τις κατηγορίες προς το Κατάρ να εκτοξεύονται η μια μετά την άλλη, αυτό που χρειαζόμασταν, ήταν ένα αφιέρωμα στο αυθεντικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει πιο ατόφια μορφή του ποδοσφαίρου από την εικόνα 14χρονων αγοριών που "σκοτώνονται" για μια μπάλα στο ανατολικό Λονδίνο; Για τους πιτσιρικάδες των Westward Boys, ο David Beckham είναι μια θρυλική φιγούρα και ξαφνικά είδαν τον Sir να μπαίνει στα αποδυτήρια τους. Το "David Beckham: Teams to Save" είναι διαθέσιμο στο Disney+ και έφτασε την κατάλληλη στιγμή. 

Ο Μπεκς, όπως τον αποκαλούσαν οι οπαδοί, επιστρέφει στο σπίτι του στο ανατολικό Λονδίνο για να προσπαθήσει να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί την ομάδα νέων της Westward Boys, η οποία αγωνίζεται εδώ και καιρό στην Echo League. Αυτά τα αγόρια δημιουργούν έναν μικρόκοσμο αντιπροσωπευτικό του Λονδίνου του 21ου αιώνα. Έχουν διαφορετικές ιστορίες, καταβολές και χαρακτήρες, αλλά όλοι τους καλλιεργούν το ίδιο πάθος, τον ίδιο στόχο: να κάνουν το ποδόσφαιρο το κέντρο της ζωής τους. Η νίκη απέχει για καιρό από την ομάδα, τουλάχιστον μέχρι να συναντήσουν τον David Beckham. 

> Διάβασε ακόμη: Ο David Beckham ήρθε στην Ελλάδα για το Tudor Pelagos 39

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ ενθουσιάζει κυρίως γιατί δεν είναι ένα απλό ανθολόγιο της ζωής του Beckham. Στέκεται στις απόψεις των παιδιών και παρουσιάζει ένα συνολικό αφήγημα γύρω από το ποδόσφαιρο του αύριο. Θα δεις έναν χαρισματικό τερματοφύλακα απογοητευμένο από τα άσχημα αποτελέσματα, έναν ταλαντούχο νεαρό που έφτασε πρόσφατα στην ομάδα και δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί, έναν αμυντικό που θέλει να αλλάξει θέση και πολλά άλλα. Καθένας από αυτούς έχει το χώρο που του αρμόζει, είναι απολύτως απαλλαγμένοι από κάθε ντροπή μπροστά στην κάμερα και τελικά οι λιγότερο αυθόρμητοι μπροστά στην κάμερα καταλήγουν να είναι ο Beckham και οι άλλοι ενήλικες. 

Ένας σούπερ σταρ και μερικά 14χρονα αγόρια μας θύμισαν τι θα πει αυθεντικό ποδόσφαιρο

Ο Beckham έρχεται αντιμέτωπος με αυτά τα αγόρια, που είναι η εφηβική εκδοχή του εαυτού του, πολύ πριν γίνει το πρότυπο του σημερινού ποδοσφαιριστή που έχει διαδοθεί και εμπορευματοποιηθεί. Μια άλλη θετική πτυχή του David Beckham: Teams to Save είναι το πώς επιτρέπει (έστω και διακριτικά) στον πρώην αστέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μίλαν και των Los Angeles Galaxy να ανατρέξει στις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του. Αυτές συνδυάζονται με την ανάγκη να καταλάβει ο θεατής ότι σε αυτή ακριβώς την ηλικία, πάντα η σκληρή δουλειά, η αποφασιστικότητα και οι θυσίες φέρνουν αποτελέσματα και όχι μόνο το ταλέντο. 

> Διάβασε ακόμη: Ο David Beckham έκανε τα ταξίδια του σειρά αρωμάτων

Το David Beckham: Teams to Save είναι fun to watch όχι μόνο για τους ποδοσφαιρόφιλους. Γιατί, καλώς ή κακώς, είναι μια ιστορία για το τι κοινό έχουν αυτά τα αγόρια που ονειρεύονται με έναν παγκόσμιο αστέρα. Μπαίνεις στη θέση τους ακόμη και αν δεν το θες. Σκέφτεσαι τι έκανες εσύ τότε, πώς μεγάλωσες, τι διαφορετικό σκεφτόσουν. 

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στην εποχή των πετροδόλαρων, του ματωμένου Μουντιάλ και των αμύθητων συμβολαίων, η σειρά μας θυμίζει ότι το πραγματικό ποδόσφαιρο ίσως εξακολουθεί να έχει να κάνει με την ταυτότητα και το ανήκειν. Και με αυτή τη λέξη εννοούμε τη γειτονιά, την πόλη, τη χώρα. Όσο το ποδόσφαιρο αφορά όσα ονειρεύονται οι Westward Boys με τον David, όλα είναι καλύτερα. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο viral The Sympathizer βλέπουμε την ιστορία της πτώσης της Σαϊγκόν όπως δεν τη φανταζόμασταν

Στη σειρά που τρομάξαμε να γνωρίσουμε τον Robert Downey Jr., η ιστορία του μεταπολεμικού Βιετνάμ παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν τη στιγμή είναι γερμανική

Πέρα από το 3 Body Problem, το Netflix συνεχίζει το σερί με τις πολύ καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Oι πλουσιότεροι ηθοποιοί του Χόλιγουντ δεν είναι αυτοί που νομίζεις

Ο Tom Cruise μπορεί να έχει κερδίσει πολλά από την υποκριτική του καριέρα αλλά...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Fallout, το παιχνίδι που έγινε σειρά και παραλίγο να ήταν ταινία

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν υπό ανάπτυξη η ομώνυμη ταινία.

Γραφει Παυλος Κρουστης