Tο Ιράν απειλεί τις οικογένειες των ποδοσφαιριστών του με φυλάκιση

Σύμφωνα με το CNN, οι οικογένειές των παικτών θα αντιμετώπιζαν "βασανιστήρια" εάν δεν τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο ή εάν συμμετείχαν σε οποιαδήποτε πολιτική διαμαρτυρία κατά του καθεστώτος της Τεχεράνης.

Γράφει: Esquire Editors 29 Νοεμβρίου 2022

Οι οικογένειες της ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν για το Παγκόσμιο Κύπελλο απειλήθηκαν με φυλάκιση και βασανιστήρια εάν οι παίκτες δεν "συνετιστούν" εν όψει του σημερινού αγώνα με τις ΗΠΑ, δήλωσε στο CNN πηγή που εμπλέκεται στην ασφάλεια των αγώνων του της διοργάνωσης στο Κατάρ.

Μετά την άρνηση των Ιρανών παικτών να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο στον εναρκτήριο αγώνα με την Αγγλία στις 21 Νοεμβρίου, η ίδια πηγή δήλωσε ότι οι παίκτες κλήθηκαν σε συνάντηση με μέλη του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC).

Η πηγή ανέφερε ότι τους είπαν πως οι οικογένειές τους θα αντιμετώπιζαν "βασανιστήρια" εάν δεν τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο ή εάν συμμετείχαν σε οποιαδήποτε πολιτική διαμαρτυρία κατά του καθεστώτος της Τεχεράνης.

Μετά από αυτό, οι παίκτες τραγούδησαν τον ύμνο πριν από το δεύτερο παιχνίδι τους εναντίον της Ουαλίας την περασμένη Παρασκευή, στο οποίο το Ιράν επικράτησε με 2-0.

Ρόλο μεσολαβητή ο Carlos Queiroz

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεκάδες αξιωματικοί του IRGC είχαν επιστρατευτεί για να παρακολουθούν τους Ιρανούς παίκτες, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να συναναστρέφονται εκτός της ομάδας ή να συναντώνται με ξένους.

"Υπάρχει μεγάλος αριθμός Ιρανών αξιωματικών ασφαλείας στο Κατάρ που συλλέγουν πληροφορίες και παρακολουθούν τους παίκτες", δήλωσε η πηγή. Ο Carlos Queiroz, ο Πορτογάλος προπονητής της εθνικής ομάδας του Ιράν, συναντήθηκε ξεχωριστά με αξιωματικούς του IRGC μετά τις απειλές τους προς τους Ιρανούς παίκτες και τις οικογένειές τους, δήλωσε η πηγή.

Η πηγή δεν ανέφερε ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της υποτιθέμενης συνομιλίας. Ο Queiroz δήλωσε ότι οι Ιρανοί παίκτες μπορούν να διαμαρτυρηθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά μόνο στο πλαίσιο των κανονισμών της FIFA.

Στους παίκτες, το ιρανικό καθεστώς είχε υποσχεθεί "δώρα και αυτοκίνητα" πριν από τον αγώνα με την Αγγλία, αλλά εν τέλει στράφηκε στις απειλές έναντι των παικτών και των οικογενειών τους μετά την άρνηση της ομάδας να τραγουδήσει τον εθνικό τους ύμνο.

"Στο τελευταίο παιχνίδι με την Ουαλία, το καθεστώς έστειλε εκατοντάδες "σικέ" οπαδούς, προκειμένου να δημιουργήσει μια ψευδή αίσθηση υποστήριξης και εύνοιας των φιλάθλων προς το καθεστώς της Τεχεράνης. Για το επόμενο παιχνίδι εναντίον των ΗΠΑ, το καθεστώς σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό αυτών των οπαδών σε χιλιάδες", δήλωσε η ίδια πηγή.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος