Τι μάθαμε από τις πρώτες προκρίσεις στους 8 του Μουντιάλ

Το σόου του Dumphries, η ρεβάνς του Messi, το ρεκόρ του Giroud και η αδερφική σχέση των Bellingham και Henderson.

Χωρίς να το καταλάβουμε φτάσαμε στην φάση των νοκ-άουτ και ήδη οδεύουμε στα προημιτελικά. Μέχρι στιγμής τα φαβορί έκαναν καλά τη δουλειά τους με την Ολλανδία, την Αργεντινή, την Αγγλία και τη Γαλλία να προκρίνονται στα προημιτελικά. Τι ξεχωρίσαμε με τα πρώτα ζευγάρια των 8 του Μουντιάλ; Ιδού όσα κρατήσαμε από τις 4 αυτές προκρίσεις.

Ολλανδία και Dumphries για φίλημα

Οι Ολλανδοί έχουν τον τρόπο τους στα Παγκόσμια Κύπελλα καθώς εδώ και δεκαετίες φτάνουν πάντα ψηλά. Φέτος, αν και πολλοί τους είχαν ξεγραμμένους στην αρχή της διοργάνωσης, κατάφεραν να φτάσουν "σβηστοί" μέχρι τα προημιτελικά και πλέον βρίσκονται ούτε λίγο - ούτε πολύ 3 νίκες από την πρώτη τους κατάκτηση. Πρώτος τελικός αυτός με την Αργεντινή του Lionel Messi, την ερχόμενη Παρασκευή. 

Για να φτάσουν στα προημιτελικά οι Ολλανδοί χρειάστηκαν την εξαιρετική εμφάνιση του Denzel Dumfries. O 26χρονος δεξιός μπακ-χαφ της Ίντερ με δύο ασίστ και ένα γκολ σφράγισε τη νίκη των Οράνιε επί των ΗΠΑ με 3-1 και βλέπει το όνομά του να φιγουράρει μαζί με εκείνο του συμπαίκτη του, Cody Gakpo, ως τα πιο hot της διοργάνωσης.

Κι αν το τουρνουά αυτό είναι η ρεβάνς του Leo Messi;

Μπορεί όλα να ξεκίνησαν ανάποδα για την Αργεντινή με την ήττα από τη Σαουδική Αραβία να βάζει φωτιά στον όμιλό της, αλλά πολύ σύντομα τα συναισθήματα άλλαξαν. Ο Lionel Messi "ξεκλείδωσε" την ομάδα του τόσο κόντρα στο Μεξικό, όσο και στο πρώτο νοκ-αουτ ματς με την Αυστραλία. Στο δεύτερο ημίχρονο ο 35χρονος ήταν μοναδικός και θυμήθηκε τα παλιά. Άπιαστος με την μπάλα στα πόδια, μοίρασε μερικά έτοιμα γκολ αλλά ο Lautaro Martinez ήταν άστοχος και του στέρησε τουλάχιστον δύο ασίστ. Μετά το περυσινό Copa America, o Messi θέλει άλλο ένα τρόπαιο με την Αλμπισελέστε, για να διεκδικεί ολομόναχος τη θέση του... GOAT στη συνείδηση όλων.


Τώρα, τι να πει κανείς για τον Olivier Giroud;

Είναι οπωσδήποτε ένας από τους πιο υποτιμημένους σέντερ φορ του 21ου αιώνα. Ο Giroud σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε, ήταν επιτυχημένος και στην Εθνική Γαλλίας εκμεταλλευόμενος την πολύχρονη απουσία του Karim Benzema μπόρεσε να φτάσει στην κορυφή. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Τρικολόρ, πάνω από μερικά από σπουδαία ονόματα, όπως ο Thierry Henry, o Nicholas Anelka και άλλοι.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ δεν προοριζόταν για βασικός. Με την απουσία του καλύτερου παίκτη στον κόσμο για το 2022, ωστόσο, Karim Benzema, ανέκτησε τη φανέλα του. Έχει σκοράρει ήδη τρία γκολ στη διοργάνωση και βρίσκεται πίσω μόνο από τον συμπαίκτη του, Kylian Mbappe στη λίστα των σκόρερ. Κόντρα στην Πολωνία σκόραρε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και έφτασε στην πρώτη θέση των γάλλων σκόρερ. 

Bellingham και Henderson, μια ιδιαίτερη σχέση

Κανείς δεν μιλάει για την Εθνική Αγγλίας, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει φτάσει στο ρελαντί μέχρι τα προημιτελικά. Έχει δεχθεί γκολ μόνο από το Ιράν σε ένα παιχνίδι που επικράτησε με 6-2 και οι μέχρι τώρα εμφανίσεις των Bellingham, Kane, Foden και Saka δεν μπορεί, παρά να προβληματίζουν κάθε αντίπαλό της. O Jude Bellingham στα 19 του σημειώνει απίθανη σεζόν τόσο με την Ντόρτμουντ, όσο και με τα Λιοντάρια και στο Μουντιάλ είναι εκπληκτικός. Αποκορύφωμα το μεστό του παιχνίδι κόντρα στη Σενεγάλη, το οποίο ολοκλήρωσε με assist και pass to assist. Στο γκολ του Henderson οι δυο τους είχαν έναν ιδιαίτερα παθιασμένο πανηγυρισμό και από πίσω κρύβεται μια υπέροχη ιστορία. 

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Jordan Henderson, περνά πολλές ώρες μαζί του, είναι συγκάτοικοι και γενικότερα λειτουργεί σα μέντορας για τον 19χρονο. Μάλιστα ο Jude Bellingham φαίνεται ότι απολαμβάνει τη σχέση που έχει αναπτύξει μαζί του. Μετά τη νίκη κόντρα στη Σενεγάλη, πόσταρε στα social media του ένα μήνυμα υποστήριξης στον Henderson γράφοντας ότι ο κόσμος πρέπει επιτέλους να τον σεβαστεί. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος