Περιεχόμενο για ενηλίκους, τώρα και στο TikTok

Το "οριακό" περιεχόμενο που θα αναρτάται πρέπει να μην παραβιάζει τις οδηγίες της κοινότητας του TikTok.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 06 Ιανουαρίου 2023

Το TikTok ανακοίνωσε ότι στην πλατφόρμα του θα επεκταθεί το feature του που έχει να κάνει με τον έλεγχο της ηλικίας του κοινού το οποίο θα μπορεί να παρακολουθεί συγκεκριμένα βίντεο. Έτσι, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα επιτρέπεται στους χρήστες του να κάνουν διαθέσιμα τα κλιπάκια που ανεβάζουν μόνο σε ενηλίκους, αν πιστεύουν πως δεν είναι κατάλληλα για μικρότερες ηλικίες.

Παραθυράκι για να μπει το πορνό στην πλατφόρμα;

Όσο κι αν αυτό, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι συμβαίνει για να ανοίξει την κερκόπορτα στο πορνό, στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τον ακριβώς αντίθετο λόγο: Το συγκεκριμένο tool αποτελεί τμήμα μιας διαρκούς προσπάθειας για την περαιτέρω ενδυνάμωση των πολιτικών του TikTok που απαγορεύουν το σεξουαλικά υπαινικτικό περιεχόμενο.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις οδηγίες της κοινότητας του TikTok, απαγορεύεται στην πλατφόρμα του η γύμνια, η σεξουαλική δραστηριότητα και το πορνό, ενώ το σεξουαλικά υπαινικτικό περιεχόμενο δεν εμφανίζεται στις προτάσεις των FYPs.

Το μπαλάκι στους δημιουργούς περιεχομένου

Πλέον, οι ίδιοι οι δημιουργοί θα μπορούν να περιορίζουν το κοινό στο οποίο θα μπορεί να προβληθεί το "οριακά" σεξουαλικά υπαινικτικό περιεχόμενο, που δεν παραβιάζει τις οδηγίες της κοινότητας του TikTok για τους έφηβους χρήστες.

Για την ιστορία, το TikTok έχει ήδη από τον Ιούλιο ανακοινώσει ένα σύστημα διαβάθμισης του περιεχομένου που απευθύνεται σε ενηλίκους, που στοχεύει να εμποδίσει το να φτάσει ακατάλληλο περιεχόμενο στους έφηβους χρήστες του.

Μάλιστα, μέσα στον προηγούμενο μόνο μήνα, το συγκεκριμένο σύστημα προστάτευσε τους έφηβους χρήστες της πλατφόρμας από το να παρακολουθήσουν πάνω από 1 εκατομμύριο σεξουαλικά υπαινικτικά βίντεο.

Παρ' όλα αυτά, το TikTok, που για να χρησιμοποιήσει κάποιος την πλήρη έκδοσή του πρέπει να είναι από 13 ετών και άνω, δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει με κάποιον τρόπο την ηλικία των χρηστών του όταν αυτοί δημιουργούν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα του, κάτι που αποτελεί και το τρωτό του σημείο.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.