Σύντομα, το ChatGPT θα βοηθάει και τους οδηγούς αυτοκινήτων

Η General Motors εξετάζει το ενδεχόμενο να ενσωματώσει την τεχνολογία του ChatGPT στα αυτοκίνητά της.

Όπως ακριβώς κάποτε το ίντερνετ άλλαξε τα πάντα, έτσι και η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης που επέτρεψε τη δημιουργία του ChatGPT θα αλλάξει, στάνταρ αυτό, τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος. Ειδικά, δε, όσον αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία, η General Motors κάνει ήδη ένα σημαντικό βήμα προς τα μπροστά, διερευνώντας δυνητικούς τρόπους χρήσης του ChatGPT στα οχήματά της, επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεργασία της με τη Microsoft.

Το ChatGPT θα βρίσκεται στα πάντα

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει το ενδεχόμενο να "στρατολογήσει" την τεχνολογία που χρησιμοποιεί το δημοφιλές chatbot για να δημιουργήσει έναν ψηφιακό βοηθό, που θα είναι πάντα διαθέσιμος εντός του αυτοκινήτου. Η αρχή, μάλιστα, φημολογείται ότι θα γίνει σχετικά άμεσα και δη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο προσεχές μέλλον.

Το chatbot της General Motors θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από περιστάσεις που, υπό άλλες συνθήκες, ο οδηγός θα έπρεπε να ψάξει να βρει πληροφορίες στο εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου του, όπως σε αυτήν της αντικατάστασης ενός σκασμένου λάστιχου. Επίσης, θα μπορεί να συμβουλεύσει τον οδηγό για το τι θα πρέπει να κάνει εάν ανάψει κάποια προειδοποιητική λυχνία.

Γενικά, οι πελάτες της General Motors σύντομα θα βρεθούν μπροστά σε αυτοκίνητα πολύ πιο ικανά και πολύ πιο ενημερωμένα όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες.

Κάτι άλλο που έχει διαρρεύσει είναι το ότι αυτός ο εικονικός βοηθός της General Motors που θα λειτουργεί με την τεχνολογία του ChatGPT θα έχει βασικές διαφορές στον τρόπο χρήσης από αυτόν του Bing Chat και θα είναι προσαρμοσμένος στα δεδομένα της οδήγησης ενός αυτοκινήτου.

Για την ιστορία, η Microsoft και η General Motors έχουν μια ongoing συνεργασία που χρονολογείται από το 2021, όταν οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.