Η υπερβολή στο μεγαλείο της στις αντρικές τσάντες της φετινής σεζόν

Για την S/S 2019, τα backpacks δίνουν τη θέση τους σε τσάντες που θυμίζουν γιλέκο και μάρσιπο ή φοριούνται σαν κολιέ.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 13 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσφατα, είχαμε αναφερθεί στη μεγάλη επιστροφή της παρεξηγημένης "μπανάνας" -κατά κόσμον τσαντάκι μέσης ή belt bag- στην αντρική γκαρνταρόμπα, όπως επίσης και σε όλα αυτά τα παράξενα looks που έχουμε κατά καιρούς παρατηρήσει να υιοθετούν διάσημοι κύριοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού: Από μαντήλια στο κεφάλι και γιλέκα-χαλινάρια πάνω από κοστούμια μέχρι θηριώδη φουσκωτά μπουφάν, που δίνουν άλλη έννοια στο oversized trend.

Η υπερβολή στο μεγαλείο της στις αντρικές τσάντες της φετινής σεζόνΣτο πλαίσιο αυτής της υπερβολής που διακατέχει φέτος τη βιομηχανία της μόδας, αλλά και της "γέννησης" του warcore trend -τάση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο στρατό και αντλούν επίσης έμπνευση από το industrial και athleisure στυλ, όσο και από το streetwear-, οι αντρικές τσάντες αλλάζουν φυσιογνωμία για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019. Γίνονται περισσότερο εκκεντρικές, λιγότερο κομψές και διακριτικές. Η πρακτικότητα ωστόσο είναι ένα στοιχείο που τις χαρακτηρίζει. Όπως αυτή που ορίζει το workwear look. Σε απλά ελληνικά το look που παραπέμπει στη στολή εργασίας και το οποίο συνθέτουν τα ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ που δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν τη δουλειά των μαστόρων (ξυλουργοί, υδραυλικοί) και των λοιπών χειρωνακτικών επαγγελμάτων.

ΤΣΑΝΤΕΣ

Τουλάχιστον για φέτος λοιπόν, οι τσάντες ταχυδρόμου και τα backpacks δίνουν τη θέση τους σε ογκώδη τσαντάκια μέσης και wearable τσάντες που φοριούνται σαν κολιέ περασμένες από το λαιμό (βλέπε πάνω τον Kanye West) ή θυμίζουν γιλέκο ή μάρσιπο διακοσμημένες με πολλές τσέπες (βλέπε κάτω το μοντέλο Luka Sabbat).

ΤΣΑΝΤΕΣ

Η τσάντα-γιλέκο και η τσάντα-κολιέ ήταν από τα αξεσουάρ που πρωταγωνίστησαν στην αντρική συλλογή για την Άνοιξη του 2019 που σχεδίασε ο Virgil Abloh για τον Louis Vuitton, ιδρυτής του high-end streetwear brand Off – White και καλλιτεχνικού διευθυντή των αντρικών σειρών του γαλλικού οίκου.

ΤΣΑΝΤΕΣ
Από αριστερά προς τα δεξία: A-Cold-Wall, Louis Vuitton, Dior, Alyx.

Από την άλλη, ο military μάρσιπος εθεάθη στις "σκληροτράχηλες" κολεξιόν των brands, A-Cold-Wall και Alyx.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.