11 σκούφοι και καπέλα που είναι φέτος στη μόδα

Τα διαφορετικά στυλ ενός από τα κατεξοχήν χειμωνιάτικα αξεσουάρ που θα φορεθούν τη φετινή σεζόν.

Μπαίνοντας σιγά σιγά στην καρδιά του χειμώνα, η γκαρνταρόμπα σου πρέπει να είναι οπωσδήποτε εξοπλισμένη με τα απαραίτητα ρούχα και αξεσουάρ που θα σε προφυλάξουν από το έντονο κρύο, την βροχή και τον αέρα. Τα βασικά εξ αυτών είναι το φουσκωτό μπουφάν, το πλεκτό μάλλινο πουλόβερ, το κασκόλ, τα γάντια και ο σκούφος. Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον τελευταίο, παρουσιάζοντας τα έντεκα διαφορετικά στυλ σκούφου και καπέλου που είναι μόδα τη φετινή σεζόν. 

Σκούφος με ρεβέρ

11 σκούφοι και καπέλα που είναι φέτος στη μόδα

Ο μάλλινος σκούφος με το ρεβέρ είναι ο πιο κλασικός και δημοφιλής. Αγκαλιάζει όλο το κεφάλι, από τα μαλλιά πάνω από το μέτωπο μέχρι τα αυτιά και την αρχή του αυχένα.

 

 

 

 

Σκούφος με φούντα

ΣΚΟΥΦΟΣ ΚΑΠΕΛΟ

Μπορεί εκ πρώτης όψης να σου φαίνεται μία περισσότερο γυναικεία παρά αντρική επιλογή, ωστόσο ο σκούφος με τη φούντα κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος τα τελευταία χρόνια στο αντρικό στυλ.

 

Σκούφος του ψαρά

ΣΚΟΥΦΟΣ ΚΑΠΕΛΟ

Ο σκούφος του ψαρά/fisherman beanie είναι μικρός και στενός συγκριτικά με τους υπόλοιπους και φοριέται στην κορυφή του κεφαλιού, αφήνοντας ακάλυπτα τα αυτιά, τους κροτάφους, ενίοτε και τα μαλλιά πάνω από το μέτωπο, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο αξεσουάρ του workwear look, που παραπέμπει στους άντρες που ασχολούνται με χειρωνακτικά επαγγέλματα.

Bucket hat

ΣΚΟΥΦΟΣ ΚΑΠΕΛΟ

Και από τον σκούφο του ψαρά περνάμε στο καπέλο του ψαρά. Το bucket hat μπορεί να προτιμάται πιο πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες, αν όμως επιλέξεις ένα σχέδιο φτιαγμένο από μαλλί ή κοτλέ ή φλις ή δέρμα, τότε θα έχεις στα χέρια σου την πιο χειμωνιάτικη και στιλάτη εκδοχή του.

 

 

Sailor hat

ΣΚΟΥΦΟΣ ΚΑΠΕΛΟ

Η αρμύρα της θάλασσας και η "στολή" των ναυτικών εμπνέει τη δημιουργία ενός ακόμα σκούφου/καπέλου, του sailor hat που είναι κάτι ανάμεσα στα δύο παραπάνω σχέδια. 

 

 

 

Baseball cap

ΣΚΟΥΦΟΣ ΚΑΠΕΛΟ

Ταυτισμένο με το αμερικάνικο στυλ, το καπέλο του μπέιζμπολ δεν αποτελεί μόνο αναπόσπαστο κομμάτι της στολής του συγκεκριμένου σπορ, αλλά και κάθε casual ή smart winter look. Μονόχρωμο ή εμπριμέ, με logo ή χωρίς, το baseball cap κυκλοφορεί σήμερα σε δύο εκδοχές: Με ίσιο ή με καμπυλωτό γείσο. Στα στρογγυλά και οβάλ πρόσωπα η καλύτερη επιλογή είναι το ίσιο γείσο, ενώ στα τετράγωνα με έντονες γωνίες το καμπυλωτό.

Τραγιάσκα

ΣΚΟΥΦΟΣ ΚΑΠΕΛΟ

Το flat cap, στα ελληνικά τραγιάσκα, είναι ένα καπέλο που γεννήθηκε προ αιώνων και τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στη μόδα, χάρη στην τηλεοπτική σειρά Peaky Blinders και στο στυλ του Cillian Murphy και των συμπρωταγωνιστών του, που αναβιώνουν την αντρική μόδα στα τέλη του '10 μέχρι και τα τέλη του '20.

 

 

Fedora

ΣΚΟΥΦΟΣ ΚΑΠΕΛΟ

Αναμφίβολα, η πιο σοφιστικέ επιλογή που ολοκληρώνει ιδανικά κάθε formal look, αποτελούμενο από κοστούμι, παλτό και δερμάτινα δετά υποδήματα.

 

Motorcycle hat

ΣΚΟΥΦΟΣ ΚΑΠΕΛΟ

Φόρεσέ το σαν άλλος Marlon Brando στον "Ατίθασο" και συνδύασέ το με δερμάτινο τζάκετ και τζην παντελόνι. 

 

 

 

Earmuff beanie

ΣΚΟΥΦΟΣ ΚΑΠΕΛΟ

Όταν το κρύο είναι τσουχτερό, ο σκούφος με τη γούνινη επένδυση που καλύπτει τα αυτιά και φτάνει σχεδόν μέχρι τα κόκαλα του λαιμού είναι ιδανική επιλογή.

 

 

 

Full face σκούφος

ΣΚΟΥΦΟΣ ΚΑΠΕΛΟ

Παρομοίως και το full face, που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια και τη μύτη - κάπως πρέπει να βλέπεις και να αναπνέεις. Προτίμησε ένα σχέδιο που να μην είναι σε μαύρο χρώμα για ευνόητους λόγους.

 

 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στον 'οίκο' του Adrien Brody το στυλ είναι διαχρονικό

Ο 50χρονος από σήμερα, ηθοποιός ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

5 τάσεις της μόδας που σημάδεψαν τους Millennials

Αν ανήκεις σε αυτήν τη γενιά, όλο και κάτι από όλα αυτά θα βρίσκεται καταχωνιασμένο στη ντουλάπα σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το κατακόκκινο Cub3d sneaker της Gucci είναι το πιο εντυπωσιακό sneaker που είδαμε τελευταία

Το "πορφυρό" αυτό παπούτσι περιλαμβάνει τρισδιάστατα εκτυπωμένα στοιχεία.

Γραφει Νικη Κοντομηνα