Καλοκαιρινές εκπτώσεις και 10 απαραίτητες επιλογές

Αντρικά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που ενδεχομένως αξίζει να αγοράσεις στις καλοκαιρινές εκπτώσεις αλλά και γιατί.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκινούν επισήμως στις 5 Ιουλίου σημαίνοντας την αρχή μίας περιόδου κατά την οποία μπορείς να κάνεις τις έξυπνες αγορές σου γι' αυτό το καλοκαίρι αλλά και για τις επόμενες σεζόν, όπως το φθινόπωρο ή και τον χειμώνα. Με τις τιμές μειωμένες από 10% έως και 70%, σε συμφέρει να αγοράσεις πολλά basics που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα, designer ρούχα σε πιο προσιτή τιμή, αλλά και ιδιαίτερα, statement κομμάτια με μεγάλη έκπτωση που θα τα χαρείς ίσως για μία μόνο σεζόν. 

Βερμούδες chinos

Καθώς δεν είναι τόσο casual όσο οι cargo βερμούδες, μπορείς να τις φοράς όχι μόνο με T-shirts και polo, αλλά ακόμα και με ένα καλοσιδερωμένο πουκάμισο. Παρέχουν στιλιστική ευελιξία που αποτελούν κλασικό staple της αντρικής γκαρνταρόμπας που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, οπότε αγόρασε όσες σε εξυπηρετούν σε χαμηλότερη τιμή γνωρίζοντας ότι θα τις χαίρεσαι ακόμα και χρόνια μετά. 

Αθλητικά παπούτσια

Σε γενικές γραμμές, δηλαδή εξαιρουμένων των εποχιακών μοντέλων, τα αθλητικά παπούτσια από εταιρείες-κολοσσούς όπως η Adidas, η Reebok και η Nike δεν έχουν σεζόν. Μπορούμε να φοράμε τα ίδια χειμώνα-καλοκαίρι χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά το πότε κυκλοφόρησαν. Οπότε, η αγορά τους σε περίοδο εκπτώσεων είναι πάντοτε μία έξυπνη κίνηση, ειδικά αν βρεις ένα κλασικό ζευγάρι που να σου αρέσει με έκπτωση από 20% και πάνω.

Ένα πανωφόρι για τα κρύα

Κι όμως, στις καλοκαιρινές εκπτώσεις έχεις τη μία και μοναδική ευκαιρία να αγοράσεις το τζάκετ/μπουφάν/παλτό που πάντα ήθελες σε τιμή που τον χειμώνα θα αγόραζες ένα πουλόβερ. Κι αυτό γιατί την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων τα περισσότερα καταστήματα βγάζουν προς πώληση ό,τι έχει μείνει από τις χειμωνιάτικες κολεξιόν τους με ποσοστό έκπτωσης από 50% έως και 70%. Αρκεί, βέβαια, να βρεις διαθέσιμο μέγεθος.

Καλοκαιρινές εκπτώσεις και 10 απαραίτητες επιλογέςiStock

Ένα ρολόι για όλες τις ώρες

Το καλοκαίρι ενδείκνυται ως εποχή για να αντικαταστήσεις το ρολόι που έχεις περασμένο στον καρπό σου με ένα πιο casual ή και fun, το οποίο θα ταιριάζει με το πιο ανάλαφρο ντύσιμό σου. Τα ρολόγια που δεν ανήκουν σε luxury κατηγορία (αυτά εξαιρούνται από κάθε έκπτωση ή προσφορά), έχουν συνήθως μειωμένη τιμή από 10% έως 30% την περίοδο των εκπτώσεων. 

Blazers, πολλά blazers

Αν ανήκεις στην κατηγορία των αντρών που θέλουν να φτιάξουν μία "on a budget" μίνι επίσημη γκαρνταρόμπα που να καλύπτει τις ενδυματολογικές ανάγκες τους σε επίπεδο επαγγελματικών events, γάμων, βαπτίσεων και οικογενειακών εορτών, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφτείς μέσα στις εκπτώσεις μία αλυσίδα καταστημάτων προσιτής μόδας όπως τα H&M, τα Massimo Dutti ή τα Zara, όπου θα βρεις blazers ακόμα και με 30 Ευρώ. 

Basic T-shirts 

Όταν λέμε basic εννοούμε σε νορμάλ πατρόν και σε κλασικά χρώματα όπως το λευκό, το μαύρο, το ναυτικό μπλε και το γκρι. Είναι τα κομμάτια που μπορούν να σε σώσουν όταν δεν ξέρεις τι να φορέσεις και τώρα είναι η ευκαιρία να φουλάρεις την ντουλάπα σου με αυτά, πάντα σε premium ποιότητα που πλέον θα βρεις σε καλύτερη τιμή απ' ότι έναν μήνα πριν.  

MAN DOING SHOPPINGiStock

Το εκκεντρικό item

Αγόρασε σε εξαιρετικά χαμηλότερη τιμή ένα λινό πουκάμισο σε χτυπητή απόχρωση ή ένα σορτς με πολύ εκκεντρικό σχέδιο που θα το φοράς συνέχεια μέχρι να τελειώσει αυτό το καλοκαίρι, χωρίς να σε νοιάζει το ότι του χρόνου θα θεωρείται ντεμοντέ. 

Polo μπλουζάκια

Ένα ακόμα staple της αντρικής γκαρνταρόμπας που μπορεί να φορεθεί (σχεδόν) με τα πάντα και (σχεδόν) παντού. Αγόρασε κλασικά, μονόχρωμα designer polo μπλουζάκια με έκπτωση που, ανάλογα με το brand, κυμαίνεται από 10% έως 50%.

> Διάβασε ακόμα: Πώς να διαλέγεις τα σωστά ρούχα το καλοκαίρι

Ένα designer τζην παντελόνι

Ένα επώνυμο τζην παντελόνι που φέρει την υπογραφή π.χ. του Balmain ή των Dsquared2 δεν χάνει ποτέ την αξία του στο χρηματιστήριο της μόδας. Σου επιτρέπει να το φοράς από το club μέχρι το γραφείο ή ακόμα και σε έναν γάμο. Κατά μέσο όρο, χωρίς έκπτωση, κοστίζει περίπου 500 Ευρώ και στις εκπτώσεις μπορείς να το βρεις από 30% έως 50% φθηνότερο. Είναι μία επένδυση, γι' αυτό προτίμησε ένα σε όσο γίνεται πιο κλασικό πατρόν. 

> Διάβασε ακόμα: Κομμάτια που σε κάνουν πιο γοητευτικό

Ένα σκούρο μπλε κοστούμι

Αν δεν έχεις ήδη στην ντουλάπα σου ένα σκούρο μπλε κοστούμι, τώρα είναι η ευκαιρία να αγοράσεις το πρώτο σου, ακόμα και αν δεν πρόκειται να το φορέσεις στο άμεσο μέλλον. Επίλεξε ένα σε κλασικό πατρόν και από ένα αξιοσέβαστο brand όπως η Boss.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα