Στιλάτος με μαγιό

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα αντρικά μαγιό πριν διαλέξεις αυτό που θα φορέσεις φέτος στην παραλία, στην πισίνα, ακόμα και στον δρόμο.

Ο ήλιος καίει και το μόνο που θέλεις είναι να έχεις στο μαυρισμένο χέρι σου ένα πολύ παγωμένο ποτό (κάντο μπύρα), στη μύτη σου στερεωμένο ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με πολωτικούς φακούς και ένα μαγιό-σορτς που να καλύπτει τη γύμνια σου. Καθώς, βέβαια, τα αντρικά μαγιό-σορτς έχουν τις ιδιοτροπίες τους και πρέπει να γνωρίζεις κάποια πράγματα από τα πριν για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει τέλεια, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τον κατάλληλο οδηγό.

Τι κάνει ένα μαγιό-σορτς να δείχνει ωραίο πάνω σου

Υπάρχουν τρεις παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου. Το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένο, το μήκος και το χρώμα ή το ντεσέν του.

Στιλάτος με μαγιό
Ριγέ μαγιό Paul Smith (Mr Porter)

Τι επιλογές έχεις όσον αφορά το ύφασμα

Τα περισσότερα ποιοτικά μαγιό-σορτς είναι φτιαγμένα από πολυαμίδη, ένα συνθετικό ύφασμα που είναι λίγο πιο σκληρό από τον πολυεστέρα. Αυτό είναι καλό, αφενός γιατί δεν γυαλίζει τόσο όταν βρέχεται σε σχέση με τον πολυεστέρα και αφετέρου γιατί είναι λιγότερο ευαίσθητο στο καυστικό αλάτι της θάλασσας και το χλώριο του νερού της πισίνας.

Μία άλλη επιλογή, όπως διαβάζουμε στο ολλανδικό Esquire, είναι το ανακυκλωμένο πλαστικό. Η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι μόνο σωστή για το περιβάλλον αλλά και για σένα, καθώς όλο και περισσότερα brands έχουν πλέον την τεχνογνωσία να το χειρίζονται με άψογο αισθητικά αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το κατάλληλο μήκος

Το κλασικό μήκος ενός αντρικού μαγιό-σορτς σταματάει λίγο πάνω από τα γόνατά σου, ενώ στους πιο μυώδεις δείχνουν καλύτερα όσα έχουν μήκος που φτάνει μέχρι τη μέση των μηρών τους και όχι παρακάτω, μία επιλογή που είναι και της μόδας, σε αντίθεση με τα πιο μακριά μαγιό-βερμούδες.

RED SWIM SHORTS
Κόκκινο μαγιό Tom Ford (Mr Porter)

Πώς να διαλέξεις χρώμα

Ο καθοριστικός παράγοντας είναι το χρώμα της επιδερμίδας σου. Αν είσαι ακόμα πολύ λευκός ή αν δεν πρόκειται ποτέ να μαυρίσεις, τα περισσότερα έντονα και φωτεινά χρώματα μάλλον δεν θα δείχνουν σωστά πάνω σου. Ένα σκούρο μπλε ή μαύρο μπορεί να δώσει τη λύση, ενώ αν έχεις ένα αγαπημένο χρώμα, π.χ. το κόκκινο επειδή είσαι Ολυμπιακός, σου προτείνουμε να αγοράσεις το μαγιό σου σε αυτή την απόχρωση για να σου φτιάξει τη διάθεση. Στο κάτω κάτω της γραφής είναι καλοκαίρι και ό,τι βάζουμε πάνω μας το κάνουμε για τη χαρά που μας δίνει. 

Πώς να διαλέξεις print

Αν θέλεις να φαίνεσαι ψηλότερος, όπως λέει ο κλασικός κανόνας, δεν έχεις παρά να διαλέξεις ένα μαγιό με κάθετες ρίγες. Αν θέλεις απλώς να δώσεις περισσότερα fun vibes στον χρόνο σου δίπλα στο νερό, διάλεξε εκείνο που είδες και δεν μπορούσες να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του. 

AMI PARIS SWIM SHORTS
Μαύρο μαγιό Ami Paris

Σετάρεται το μαγιό;

Όσο είσαι μέσα στο νερό, μάλλον όχι. Εκεί, φοράς μόνο το μαγιό σου, άντε και τα γυαλιά ηλίου σου αν δεν βουτήξεις και απλώς δροσίζεσαι στα ρηχά. Αν όμως θέλεις να κάνεις τις βόλτες σου στην παραλία, να πεταχτείς μέχρι το μπαρ ή την πιο κοντινή καντίνα, τότε θα πρέπει να σεταριστεί.

Την καλύτερη έμπνευση, όπως και σε πολλούς ακόμα γρίφους του αντρικού στυλ, μπορείς να την πάρεις από το Call me by your name ή τον Ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϊ, που πρόσφατα έγινε διαθέσιμος μέσα από την πλατφόρμα του Netflix για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

> Διάβασε ακόμα: Τι πιο 80s από διάσημους άντρες να φορούν σορτς και speedo μαγιό

Φαντάσου ότι βρίσκεσαι στη γαλλική ή την ιταλική ακτογραμμή, που ως ακτογραμμές είναι πολύ σικ. Συνδύασε ένα μαγιό-σορτς με κοντό μήκος, όρθιες ρίγες και ζωνάρι που κλείνει με κόπιτσα με ένα λινό πουκάμισο με γυρισμένα τα μανίκια ή ένα κοντομάνικο πουκάμισο με κουβανέζικο γιακά.

ORLEBAR BROWN SWIM SHORTS
Ριγέ μαγιό Orlebar Brown

> Διάβασε ακόμα: Τα πιο cool χαβανέζικα πουκάμισα ταιριάζουν με τα πάντα

Πρέπει να δείξεις προσοχή, βέβαια, στα πόσα κουμπιά του πουκαμίσου σου θα αφήσεις ανοιχτά. Δύο είναι ok, με παραπάνω θα είναι σαν να αποτίνεις φόρο τιμής στο αθάνατο στυλ του Τζων Τίκη.

Από κάτω, άσε τις σαγιονάρες για να μετακινείσαι από την ξαπλώστρα μέχρι εκεί που σκάει το κύμα για να μην σε κάψει η άμμος και φόρεσε ένα περιποιημένο ζευγάρι σανδάλια, κατά προτίμηση δερμάτινα ή με όψη δέρματος αν είσαι vegan.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα