Οι κανόνες για να ντυθείς σωστά μέχρι τον χειμώνα

Το 70s στυλ, τα πολύχρωμα sneakers, οι φορεμένες πάνω από T-shirt καζάκες και όλες οι άλλες τάσεις που πρέπει να γνωρίζεις.

Στην καρδιά του φθινοπώρου, αφού έχεις μπει για τα καλά σε ρυθμό ρουτίνας όσον αφορά την καθημερινότητά σου, είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρεις πιο σοβαρά τα ρούχα που φοράς. Να λάβεις υπόψη σου όλες -ναι, όλες- τις τάσεις της αντρικής μόδας, να τσεκάρεις το τι σου ταιριάζει από αυτές και να δεις τι μπορεί να ενσωματωθεί αρμονικά με τα ρούχα που έχεις ήδη στην ντουλάπα σου. Προς αρωγή σου, ακολουθούν οι φετινές προτάσεις των μεγαλύτερων brands και οίκων μόδας, έτσι όπως τις ξεχωρίσαμε με μία μικρή βοήθεια από το ισπανικό Esquire.

Μάλλινες ζακέτες σε ρετρό στυλ

Οι κανόνες για να ντυθείς σωστά μέχρι τον χειμώναIMAXtree

Μία μάλλινη ζακέτα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να ρίξεις πάνω σου ένα πρωινό με δροσιά κι αυτό γιατί μπορείς να τη βγάλεις όταν το μεσημέρι πιάσει ζέστη. Φέτος, είναι πολύ της μόδας αυτές με τα ρετρό σχέδια, που δίνουν στο ντύσιμό σου χαρακτήρα και προσωπική ταυτότητα.

Λευκά, χειμωνιάτικα ρούχα

MALE MODELIMAXtree

Μη φοβάσαι το λευκό ρούχο τον χειμώνα, είτε αυτό είναι ένα πουλόβερ με πλεξούδες, είτε ένα παντελόνι με χοντρό κοτλέ, είτε ένα ωραίο, μάλλινο σακάκι. Το μυστικό για να μη δείχνεις 'καλοκαιρινός' είναι το πανί από το οποίο είναι φτιαγμένο να έχει όγκο και να δείχνει ζεστό.

Χρώμα κι άλλο χρώμα

MALE MODELBerluti

Φέτος, μπορείς να μπλέξεις μεταξύ τους τα πιο σκούρα και μουντά χρώματα που εμφανίζονται παραδοσιακά στις αντρικές κολεξιόν του φθινοπώρου και του χειμώνα με κάποια πιο φωτεινά, που θα δώσουν fun διάθεση στα outfits σου.

Ντύσιμο-κρεμμύδι

MALE MODELCeline

Το φθινόπωρο είναι η par excellence εποχή του χρόνου που ντυνόμαστε με την τεχνική 'κρεμμύδι', δηλαδή γινόμαστε οι άρχοντες του layering. Κι αυτό γιατί το layering μάς επιτρέπει να βγάζουμε κάποια από τα ρούχα που φοράμε όταν ζεσταινόμαστε και να τα ξαναφοράμε όταν αρχίζουμε να ψιλοτουρτουρίζουμε. Το μυστικό για να γίνεις master της συγκεκριμένης τεχνικής είναι το να συνδυάζεις ρούχα που βρίσκονται κοντά στιλιστικά και έχουν παρόμοιες υφές.

> Διάβασε ακόμα: Κυριλέ, cool και προσιτά αντρικά παπούτσια για το φθινόπωρο

Τα 70s είναι η δεκαετία αναφοράς

MALE MODELIMAXtree

Αν σου αρέσουν τα vintage ρούχα και το ρετρό στυλ, τα 70s είναι η δεκαετία στην οποία πρέπει να ψάξεις για τις αναφορές σου. Κοινώς, τα πουκάμισα με τα ψυχεδελικά prints και τους μεγάλους γιακάδες αλλά και τα aviator jackets με τα γούνινα πέτα είναι και πάλι in.

Καπελάκια παντού

MALE MODELIMAXtree

Ακόμα και αν δεν έχει ήλιο, ένα ωραίο καπελάκι μπορεί να απογειώσει το στυλ σου σε ένα εκκεντρικό ντύσιμο ή απλώς να αποτελέσει την πινελιά που θα κάνει τη διαφορά σε ένα πιο normcore.

Μονοχρωμίες

MALE MODELIMAXtree

Το να ντυθείς μόνο με ένα χρώμα, π.χ. στα γκρι, τα καφέ ή τα μπεζ, κάνει την εμφάνισή σου μεμιάς σοφιστικέ.

Μωβ, το χρώμα που κάνει φέτος τη διαφορά

MALE MODELIMAXtree

Tο μωβ είναι ένα χρώμα που δεν βλέπουμε συχνά στις αντρικές πασαρέλες κι όμως φέτος έχει κάνει την εμφάνισή του παντού. Θα σε συμβουλεύαμε να το υιοθετήσεις μόνο σε ένα κομμάτι της εμφάνισής σου, π.χ. στο κασκόλ ή τα υποδήματά σου, κρατώντας τα υπόλοιπα ρούχα που φοράς σε μία ουδέτερη χρωματική παλέτα.

> Διάβασε ακόμα: Στη νέα συλλογή των Dsquared2 πρωταγωνιστεί το grunge

Πολύχρωμα sneakers

MALE MODELIMAXtree

Η τάση που έχουμε συνδέσει με το στυλ των αρχών της δεκαετίας του 1990 και που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει γερό comeback είναι για μία ακόμα χρονιά εδώ και την υποστηρίζουν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδος, από τον Loewe και τον Hermès μέχρι τον ιαπωνικό Sacai.

Καζάκα φορεμένη πάνω από T-shirt

MALE MODELIMAXtree

Το απόλυτο ενδιάμεσο look για το φθινόπωρο καθώς στιλιστικά από τη μία πατάει στο καλοκαίρι και από την άλλη στον χειμώνα.

Η μαρινιέρα πάει γραφείο

MALE MODELSAINT LAURENT

Αν δεν μπορείς να αποχωριστείς την αγαπημένη σου καλοκαιρινή μαρινιέρα, μπορείς να την εντάξεις στα ντυσίματά σου της νέας σεζόν φορώντας τη μέσα από ένα κοστούμι στο ίδιο χρώμα με τις ρίγες της.

Νυχτερινός μινιμαλισμός

MALE MODELSandro

Για κομψές βραδινές εξόδους, δεν έχεις παρά να συνδυάσεις μίνιμαλ, basic κομμάτια, σε διαφορετικά μεταξύ τους χρώματα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.