Ο Harry Styles είναι το απόλυτο Style Icon του 2021

Το όνομά του βρέθηκε στην κορυφή των παγκόσμιων αναζητήσεων όσον αφορά στις στιλιστικές του επιλογές.

Προφανώς και δεν ξαφνιαζόμαστε ούτε στο ελάχιστο: Ο Harry Styles είναι το πιο δημοφιλές fashion icon μεταξύ των διασημοτήτων ανά τον κόσμο, με τις στιλιστικές του επιλογές του να γίνονται αντικείμενο αναζήτησης στην Google σε 27 χώρες. Η σχετική έρευνα διεξήχθη έπειτα από πρωτοβουλία του Money.co.uk ανάμεσα σε 27 χώρες εκ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ισπανία και οι "νικητές" αναδείχθηκαν εξετάζοντας ετήσια δεδομένα αναζήτησης σε κάθε χώρα για κάθε διασημότητα. Οι Έλληνες και οι Γάλλοι διαφοροποιούνται ωστόσο, προτιμώντας την Addison Rae και την Ariana Grande αντίστοιχα. 

Ο Harry Styles είναι το απόλυτο Style Icon του 2021

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Τα αποτελέσματα ουσιαστικά καταδεικνύουν το πιο αγαπητό style icon για κάθε χώρα για το 2021 και αντικατοπτρίζουν πώς και πόσο έχει αλλάξει η έμπνευσή μας αναφορικά με τη μόδα τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Harry Styles, πρώην μέλος των One Direction, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις διασημότητες από τις οποίες ο κόσμος αναζητά έμπνευση για τη μόδα σε 27 χώρες, συμπεριλαμβανομένων -εκτός από των προαναφερθέντων- της Αργεντινής και της Αυστρίας. H επιτυχία του στα charts συνοδεύεται από ένα πολύ ιδιαίτερο ντύσιμο που ισορροπεί καταπληκτικά μεταξύ εκκεντρικότητας και καλαισθησίας, οπότε για όσους παρακολουθούν τη βιομηχανία της μόδας η πρωτιά του δεν αποτελεί καμία απολύτως έκπληξη.

Ο Styles εκθρόνισε τη Billie Eilish που φέτος πλέον φιγουράρει στη δεύτερη θέση με 23 αναζητήσεις και περισσότερους θαυμαστές στο Βέλγιο, τη Βραζιλία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη. Εντός 2021, την είδαμε να αποχωρίζεται τα ημιπράσινα μαλλιά της και να μεταμορφώνεται σε μία κατάξανθη vintage πριγκίπισσα για το εξώφυλλο της Vogue. Τρίτη στη λίστα έρχεται η Ariana Grande που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους Κροάτες, τους Γάλλους και τους Γερμανούς, ενώ την ίδια στιγμή 3 Kardashian βρίσκονται στη δεκάδα, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της οικογένειας σε όλα τα επίπεδα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε την εμφάνιση της Kim στο Met Gala, με την ολόσωμη φορεσιά που κάλυπτε σώμα και κεφάλι;

Στο μεταξύ, ανάμεσα στις 10 νέες εισόδους, υπάρχει μία σταρ του TikTok, ο λόγος για την Addison Rae. Η 21χρονη Αμερικανίδα μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή για τα χορευτικά της στην πλατφόρμα, αλλά πλέον η επιδραστικότητά της επεκτείνεται και στον τομέρα της μόδας, αφού έρχεται πρώτη σε αναζητήσεις στην Ελλάδα και την Αλβανία.

Τα αποτελέσματα ανά ήπειρο

Ευρώπη

χάρτης ευρώπης για στυλ

Οι 14 από τις 27 χώρες που ξεψαχνίζουν το στυλ του Harry Styles βρίσκονται στην Ευρώπη. Αυτές είναι οι: Αυστρία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Ολλανδία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο. Η Billie Eilish έρχεται δεύτερη με την Ariana Grande να ακολουθεί κατά πόδας. 

Αφρική

χάρτης αφρικής για στυλ

Για την Αφρική, υπάρχει η Kim Kardashian και πρωτεύει στη Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια, τη Σιέρα Λεόνε, τη Νότια Αφρική, τη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε. Η Αίγυπτος είναι η μόνη αφρικανική χώρα που προτιμά τον Harry Styles.

Ασία

χάρτης ασίας για στυλ

Στην Ασία κυριαρχούν η Billie Eilish και η Kendall Jenner. Η πρώτη βρίσκεται στην κορυφή των αναζητήσεων στην Ινδία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ουζμπεκιστάν, ενώ η δεύτερη είναι πιο δημοφιλής στο Αφγανιστάν, τη Γεωργία, τη Μιανμάρ, το Νεπάλ, τις Φιλιππίνες και το Τουρκμενιστάν.

Βόρεια και Κεντρική Αμερική

χάρτης κεντρικής και βόρειας αμερικής για στυλ

Εδώ επικρατεί με ευκολία ο Harry Styles:  ΗΠΑ, Καναδάς, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία, Γουατεμάλα και Μεξικό τον λατρεύουν με τη δεύτερη θέση να ανήκει στην Cardi B που είναι η πιο δημοφιλής σε Ντομινίκα, Saint Kitts and Nevis, Αγία Λουκία και Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες.

Λατινική Αμερική

χάρτης λατινικής αμερικής για στυλ

Tα ρούχα της Billie Eilish εντυπωσιάζουν περισσότερο τη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα τη Βραζιλία, την Κολομβία, τον Ισημερινό, το Περού και την Ουρουγουάη. Η Παραγουάη παραδόξως, προτιμά τον David Beckham. 

Ωκεανία

χάρτης ωκεανίας για στυλ

Στην πιο διχασμένη ήπειρο στην εν λόγω λίστα βλέπουμε τους Αυστραλούς fashionistas αναζητούν περισσότερο τα ρούχα της Kim Kardashian, τα Fiji προτιμούν την, Kendall Jenner, η Νέα Ζηλανδία τον Harry Styles και η Παπούα Νέα Γουινέα τη Selena Gomez.

Αναλυτικά η λίστα με τους διάσημους:

Τα κορυφαία Style Icons ανά τον κόσμο

  • Harry Styles, 27 αναζητήσεις 
  • Billie Eilish, 23 αναζητήσεις 
  • Ariana Grande, 14 αναζητήσεις 
  • Kim Kardashian, 8 αναζητήσεις 
  • Kendall Jenner, 7 αναζητήσεις 
  • Kylie Jenner, 7 αναζητήσεις 
  • Cardi B, 5 αναζητήσεις (νέα είσοδος)
  • Rihanna, 4 αναζητήσεις (νέα είσοδος)
  • Jisoo (Blackpink), 3 αναζητήσεις (νέα είσοδος)
  • Justin Bieber, 3 αναζητήσεις (νέα είσοδος)
  • Lady Gaga, 3 αναζητήσεις 
  • Addison Rae, 2 αναζητήσεις (νέα είσοδος)
  • Kate Middleton, 2 αναζητήσεις (νέα είσοδος)
  • Rose (Blackpink), 1 αναζητήσεις (νέα είσοδος)
  • Doja Cat, 1 αναζητήσεις (νέα είσοδος)
  • Selena Gomez, 1 αναζητήσεις (νέα είσοδος)
  • David Beckham, 1 αναζητήσεις (νέα είσοδος)

Περισσότερα για την έρευνα διαβάζεις εδώ

 

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα