Rishi Sunak, ένας κανονικός σπασίκλας του στυλ

Είναι το νέο πρόσωπο της βρετανικής πολιτικής σκηνής, αλλά και του καλογυαλισμένου στυλ της hedge-fund couture.

Ο πολιτικά συντηρητικός Rishi Sunak χθες ανέλαβε επισήμως τον ρόλο του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από την παραίτηση της Liz Truss που ακολούθησε εκείνη του Boris Johnson. Η περίπτωση της ανέλιξής του έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για το πρώτο στην Ιστορία έγχρωμο άτομο που φτάνει σε αυτή την κορυφή της πολιτικής πυραμίδας στη χώρα του, εν μέσω μάλιστα μιας άνευ προηγουμένου αστάθειας τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την οικονομία αλλά και γενικά για τους πολίτες.

Τα μεγάλα του στοιχήματα είναι πολλά: Να ενώσει ξανά τους Βρετανούς και δη έπειτα από τον πρόσφατο θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, να αποφύγει τους κινδύνους της οικονομικής ύφεσης, να φέρει την αγγλική οικονομία σε μια κορυφαία θέση παγκοσμίως. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι από όλα αυτά θα καταφέρει, ένα όμως είναι σίγουρο: His style rocks

Ο Πρωθυπουργός που ντυνόταν υπέροχα

Ο Derek Guy του blog Die, Workwear! παρατήρησε ίσως πρώτος το στυλ του Rishi Sunak, που είναι καλογυαλισμένο, με τα γούστα του να είναι ιδιαιτέρως ακριβά. Το καλοκαίρι, sites της αλλοδαπής είχαν γράψει ότι κατά μια χαλαρή βόλτα του ο Sunak δεν είχε διστάσει να ξοδέψει 4.000 στερλίνες σε ρούχα. Αυτό ήταν που του έδωσε και το παρατσούκλι του πιο διάσημου εκπροσώπου της νέας βρετανικής hedge-fund couture, καθώς ο άνθρωπος εκτός από στιλάτος είναι και πάμπλουτος.

> Διάβασε ακόμα: Όσα γνωρίζουμε για τον Rishi Sunak, τον νέο πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας

Στα αγαπημένα του brands περιλαμβάνονται βρετανικές εταιρείες με μεγάλη παράδοση, όπως η Barbour, αλλά και πιο μοντέρνα labels όπως το Common Projects. Φυσικά, έχει ροπή στα πολυτελή κοστούμια οίκων όπως ο Brunello Cucinelli και τα κομμάτια με την υπογραφή του Loro Piana.

> Διάβασε ακόμα: Όλα όσα γνωρίζουμε για τη Liz Truss

Πολιτικοί με προσωπικό στυλ

Τα υψηλά του γούστα και η αδυναμία του στον οίκο Prada δεν είναι σίγουρο ότι θα εκτιμηθούν από τους ομολόγους του στις συναντήσεις κορυφής αλλά το αποτύπωμά τους θα το αφήσουν στην πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το άφησαν στην Ελλάδα τα iconic ζιβάγκο του Ανδρέα Παπανδρέου και τα printed πουκάμισα του Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.