Γιατί τόσοι άντρες κυκλοφορούν χωρίς παπούτσια;

Η τελευταία 'επανάσταση' στη μόδα φαίνεται πως έχει να κάνει με το γυμνό πόδι.

Όποιο ανδρικό πόδι έχουμε αντικρίσει γυμνό το τελευταίο διάστημα, το έχουμε δει χωρίς τη θέλησή μας, αλήθεια. Κάτι σαν τάση έχει εμφανιστεί εδώ και αρκετό καιρό, η οποία προτείνει το ξυπόλυτο πόδι ως το ιδανικό "αξεσουάρ"για τον άνδρα. Αναμφίβολα συμφέρει, αν σκεφτούμε τα χρήματα που θα ξόδευες σε sneakers, όμως δεν παύει να είναι περίεργο. Ο λόγος, μάλιστα, φαίνεται πως δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, αφού μάλλον ένας βαθύτερος συμβολισμός κρύβεται πίσω από αυτό.

Η αρχή έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Instagram, την πλατφόρμα που "διψάει" για εκκεντρικές συμπεριφορές. Το The Cut ανακάλυψε μία φωτογραφία του Jacob Elordi από το 2021 να τριγυρνά ξυπόλυτος στο Λος Άντζελες. Κατά τα άλλα ντυμένος στην τρίχα, όμως χωρίς ίχνος υποδήματος ή κάλτσας στα πόδια του. Παρόλα αυτά, με πάνω από 50.000 likes στη φωτογραφία, ο ηθοποιός του Euphoria έχει περισσότερες αλληλεπιδράσεις από τον Jared Leto, πρόσφατα ντυμένο γάτα, στο Met Gala.

Παράλληλα, και η παρέα του τραγουδιστή, Shawn Mendes, ψήφισε και εκείνη γυμνό πόδι, "δαγκωτό". Ο μουσικός Mike Sabath βγήκε έξω με τον ποπ σταρ φορώντας ένα κοντό λευκό μπλουζάκι και ένα παντελόνι τύπου πιτζάμα, ενώ προφανώς δε φορούσε παπούτσια. Μια γρήγορη περιήγηση στο Instagram του και θα βρείτε περισσότερες αφιλτράριστες αποδείξεις ότι είναι ξυπόλυτος - και σχεδόν πάντα topless... όμως αυτό είναι άλλο θέμα.

Στο μεταξύ, τα social media και το Λος Άντζελες δεν είναι το μοναδικό μέρος όπου εντοπίσαμε αυτή την ιδιόρρυθμη 'τάση'. Κατά τη διάρκεια ενός εκ των τελευταίων επεισοδίων της σειράς Succession, ο Lukas Matsson (Alexander Skarsgård) περπάτησε από το ιδιωτικό του τζετ στο σπίτι της Shiv (Sarah Snook) -μάντεψε- ξυπόλυτος. Ακόμη και στο Air, ο πρωταγωνιστής και παραγωγός της ταινίας Ben Affleck κλωτσάει τα πόδια του πάνω στο γραφείο χωρίς να φοράει Air Jordans.

Το συμπέρασμά μας; Η έκθεση του γυμνού ποδιού φαίνεται πως αποτελεί ένα σίγουρο τρόπο για να επιβεβαιώσεις την κυριαρχία σου - κανείς δεν θέλει να τα βάλει με κάποιον που έχει αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να βγάλει απροσδόκητα τα ποδαράκια του σε κοινή θέα χωρίς να τον νοιάζει. Ξέχνα τα power suits και τις γραβάτες που 'πλημμυρίζουν' επαγγελματισμό. Το next big thing στην επίδειξη δύναμης και αυτοπεποίθησης είναι, απλά, τα πόδια σου.

Μία μορφή επανάστασης στους αυστηρούς κώδικες ντυσίματος, μια ενέργεια 'δε με νοιάζει', όπου η απροκάλυπτη άνεση σε επίσημα και casual περιβάλλοντα έχει προτεραιότητα. Το να πηγαίνουμε κόντρα σε αυτά που επιτάσσουν οι κοινωνικές νόρμες από εμάς είναι αναζωογονητικό, ειδικά όταν τα τελευταία χρόνια δεν ήταν σχεδόν καθόλου φυσιολογικά. Έτσι, ίσως όλοι μας να πούμε αντίο στα τυποποιημένα παπούτσια και να υποδεχθούμε την ελευθερία των ποδιών.... Από την άλλη, αν αποφασίσεις όντως να ακολουθήσεις αυτήν την τάση, φρόντισε τα άκρα σου να είναι περιποιημένα, για να μην έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Just saying..

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.