Όσα θα θυμόμαστε για καιρό από τη μόδα του 2023

2024, bring it on!

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 06 Ιανουαρίου 2024

Οι εξελίξεις στη μόδα του 2023 ήταν, αναμφίβολα, ραγδαίες. Μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες είδαμε εκκεντρικές τάσεις να αναδύονται και να εξαφανίζονται σε χρόνο dt, εμβληματικά looks να γίνονται viral στα social media και εντυπωσιακά κομμάτια να μετατρέπονται στα πιο περιζήτητα items των διάσημων και μη.

Από τη σκοπιά του προσωπικού στυλ, εμείς ξεχωρίσαμε αρκετούς, ωστόσο, οι κορυφαίοι στη λίστα μας ήταν οι Andrew Georgiades και Francisco Faria- δύο style icons που μέσα στη χρονιά, μοιράστηκαν με το ελληνικό Esquire τις πολύτιμες στιλιστικές συμβουλές τους.

Σε γενικό πλαίσιο, ένα από τα σπουδαιότερα πρόσωπα της μόδας ήταν και ο Pharrell Williams, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Louis Vuitton σε μία κίνηση-ματ για τον οίκο και ο οποίος ήδη αναβίωσε με επιτυχία την τσάντα Speedy, αναδεικνύοντάς τη σε άχαστο αξεσουάρ των παγκόσμιων σταρς.

Αποχαιρετώντας, λοιπόν, το 2023, κάνουμε μία αναδρομή στις iconic στιγμές της μόδας, τις οποίες πιθανότατα θα θυμόμαστε για πολύ καιρό ακόμη:

Ο Jared Leto ως η γάτα του Karl Lagerfeld

Jared LetoMike Coppola/Getty Images

Το Met του 2023 ήταν αφιερωμένο στον εκλιπόντα σχεδιαστή μόδας, Karl Lagerfeld. Κάπως έτσι, ο πάντα εκκεντρικός Jared Leto μεταμορφώθηκε στην πασίγνωστη γάτα του Lagerfeld, Choupette.

Η εμφάνιση/meme του ζεύγους Justin Bieber - Hailey Bieber

Justin Bieber - Hailey BieberRobert Kamau/GC Images

Από τη μία, ο τραγουδιστής ντυμένος για μία μέρα με μαραθώνιο Netflix στον καναπέ και, από την άλλη, το μοντέλο ντυμένο για το πιο λαμπερό event του Hollywood. Οι αντιθέσεις μεταξύ των δύο looks -δικαίως- έγιναν αφορμή για πολλά memes στα social media.

Η συνεργασία Bottega Veneta-ASAP Rocky

Ο διάσημος ράπερ έγινε το πρόσωπο της νέας καμπάνιας του οίκου Bottega Veneta, μετατρέποντας τις παπαρατσικές φωτογραφίες σε ένα project υψηλής μόδας. Φυσικά, το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

Το αλάνθαστο στυλ του "Willy Wonka"

Timothée ChalametKarwai Tang/WireImage

Κάθε εμφάνιση του Timothée Chalamet μέσα στο 2023, αξίζει μία θέση σε αυτόν τον απολογισμό. Η συγκεκριμένη είναι μία από αυτές που ο ταλαντούχος ηθοποιός επέλεξε να φορέσει κατά τη διάρκεια της προώθησης της ταινίας Wonka και εμείς δηλώνουμε -για ακόμη μία φορά- έκθαμβοι.

Το ανάρπαστο t-shirt του Jeremy Allen White

Χάρη στον ταλαιπωρημένο σεφ της επιτυχημένης σειράς The Bear, εκτιμήσαμε την αξία ενός αληθινά ωραίου t-shirt, σαν αυτό που φοράει στην κουζίνα του εστιατορίου του. Λευκό, απλό και με κλασική εφαρμογή, μας υπενθύμισε την ουσία της μόδας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.