Jannik Sinner, πρωταθλητής και στη μόδα

Gucci, Nike και Rolex είναι μερικές από τις εταιρείες που πίνουν νερό στο όνομα του 22χρονου τενίστα.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 05 Φεβρουαρίου 2024

Ο Jannik Sinner, το νέο αστέρι του τένις από το Alto Teso που κέρδισε το Australian Open, μπορεί να είναι μόλις 22 ετών αλλά έχει καταφέρει να επικρατεί τόσο στο τερέν όσο και στη μόδα.

Για την ακρίβεια, το όνομα του Jannik Sinner μοιάζει να ακούγεται παντού, όχι μόνο στα γήπεδα του τένις, αφού όπως όλα δείχνουν, ο κόσμος της μόδας τον έχει ήδη -δικαίως προφανώς- αγκαλιάσει. 

Η Gucci, η Nike, η Rolex, είναι μερικά μόνο από τα μεγάλα ονόματα που τον έχουν επιλέξει ως ambassador. Πώς θα μπορούσαμε να ορίσουμε το στυλ του; Ξεκινώντας από την παραδοχή ότι το τένις είναι, με την κοινή λογική, ένα από τα πιο κομψά αθλήματα που υπάρχουν, ο Sinner παραμένει συνεπής με το επάγγελμά του και προτιμά την ήσυχη πολυτέλεια. Ή πολύ απλά, ένα old money style λουκ. Φινετσάτος και διακριτικός, ο 22χρονος δεν επιλέγει ποτέ να φορά εκκεντρικά ρούχα και αυτό είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του στυλ του. 

Από τις πιο εντυπωσιακές συνεργασίες στο μέτωπο της μόδας αυτή τη στιγμή, είναι αυτή που έχει με τη Nike. Ο λόγος; Το γεγονός ότι αποτελεί μία συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα, η Nike και ο τενίστας από το Νότιο Τιρόλο υπέγραψαν 10ετή συνεργασία αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ, καθιστώντας τον νεαρό αθλητή έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους τενίστες σε εμπορικό επίπεδο. 

Λίγους μήνες πριν, ο Alessandro Michele, ο τότε δημιουργικός διευθυντής της Gucci, τον είχε επίσης επιλέξει και η συνεργασία αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, υπό τη διεύθυνση του Sabato De Sarno

Ωστόσο, ο πρώτος που πόνταρε στον Sinner δεν ήταν άλλος από τη Rolex, η οποία τον όρισε Παγκόσμιο Πρεσβευτή της το 2020, όταν ακόμα ήταν σε σχετικά χαμηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη -σήμερα είναι τέταρτος στον κόσμο. 

Αν μη τι άλλο, η πορεία του Sinner, δείχνει πως υπήρχε λόγος που είναι ο εκλεκτός της μόδας. Ποιοι είμαστε εμείς άλλωστε, για να το αμφισβητήσουμε;

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.