Όσκαρ 2019: Οι πιο καλοντυμένοι ήρωες των υποψήφιων ταινιών

Και το χρυσό αγαλματίδιο του στυλ πηγαίνει στους...

Η αντίστροφη μέτρηση για την μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου έχει ήδη ξεκινήσει. Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ ανακοινώθηκαν -ο Γιώργος Λάνθιμος θριάμβευσε- και στις 24 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα η 91η τελετή απονομής, όπου θα μάθουμε τους μεγάλους νικητές της φετινής διοργάνωσης.

Μέχρι τότε, ας κάνουμε ένα μίνι διάλειμμα από τις προβλέψεις για να απονείμουμε το δικό μας χρυσό αγαλματίδιο. Εκείνο του Καλύτερου Στυλ. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας είναι οι κινηματογραφικοί ήρωες των ακόλουθων ταινιών που διεκδικούν φέτος βραβείο.

Jackson Maine, Ένα αστέρι γεννιέται

Όσκαρ 2019: Οι πιο καλοντυμένοι ήρωες των υποψήφιων ταινιών

Ο ήρωας που υποδύεται ο υποψήφιος για Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου Bradley Cooper στο remake της ομώνυμης ταινίας του 1937 -σκηνοθετεί επίσης- είναι ένας αλκοολικός τραγουδιστής της country, που ερωτεύεται μία ανερχόμενη συνάδελφό του. Τζην μπουφάν, t-shirts με στρογγυλή λαιμόκοψη, τζην παντελόνια σε ίσια γραμμή και καουμπόικες μπότες αποτελούν τις κύριες ενδυματολογικές επιλογές του ήρωα, που ταιριάζουν γάντι με το μακρύ καρέ μαλλί και την πυκνή, επιμελώς ατημέλητη γενειάδα του.

Frank Vallelonga, Το πράσινο βιβλίο

ΟΣΚΑΡΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΟΔΑ

Στο βιογραφικό δράμα του Peter Farrelly, ο υποψήφιος για Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου Viggo Mortensen ενσαρκώνει τον Frank "Tony Lip" Vallelonga, ένα πορτιέρη από μία ιταλοαμερικάνικη γειτονιά του Μπρονξ, που προσλαμβάνεται ως οδηγός του Dr. Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει στην περιοδεία του στον Αμερικάνικο Νότο. Χρωματιστά σμόκιν, ριγέ πουκάμισα, χρυσά κοσμήματα και μπριγιαντίνη στα μαλλιά αναβιώνουν το αντρικό στυλ στα 60s και δη των Ιταλών που μετανάστευσαν τότε στις ΗΠΑ.

Flip Zimmerman, Η Παρείσφρηση

ΟΣΚΑΡΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΟΔΑ

Στην βασισμένη σε αληθινά γεγονότα κωμωδία του Spike Lee, συναντάμε τον υποψήφιος για Όσκαρ Β' Αντρικού Ρόλου, Adam Driver στην ίσως καλύτερη κατά πολλούς ερμηνεία της καριέρας του. Υποδύεται τον Εβραίο αστυνομικό Philip "Flip" Zimmerman που μαζί με τον πρώτο Αφροαμερικανό αστυνομικό Ron Stallworth του Κολοράντο Σπρινγκς εισχώρησαν στα 70s στη διοργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν. Καπελάκια του μπέιζμπολ, καρό φανελένια πουκάμισα και κοτλέ τζάκετ συνθέτουν το workwear look του.

Jack Hock, Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;

ΟΣΚΑΡΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΟΔΑ

Ο Richard E. Grant, ένας από τους πιο υποτιμημένους ηθοποιούς της βρετανικής σκηνής, παίρνει φέτος την εκδίκησή του, κερδίζοντας υποψηφιότητα στην κατηγορία Β' Αντρικού Ρόλου. Ο ήρωας που ενσαρκώνει είναι ο Jack Hock, ένας έμπορος ναρκωτικών και καλός φίλος της Lee Israel, της κορυφαίας σε πωλήσεις βιογράφου διασημοτήτων, που όταν δεν μπορούσε να εκδώσει πια τα έργα της καθώς θεωρούνταν ξεπερασμένα, εκείνος τη βοήθησε να μετατρέψει την τέχνη της σε απάτη. Το look του Hock έχει βρετανικές, dandy επιρροές: καμπαρντίνες, fedora καπέλα, εμπριμέ πουκάμισα, καρό μακριά κασκόλ.

Freddie Mercury, Bohemian Rhapsody

ΟΣΚΑΡΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΟΔΑ

Ο Rami Malek -υποψήφιος για Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου- ως ο frontman των Queen στην βιογραφική ταινία του Bryan Singer δεν εντυπωσιάζει μόνο υποκριτικά, αλλά και στιλιστικά μέσα από τα κοστούμια της ενδυματολόγου Julian Day. Η επαναστατική αισθητική του Freddie Mercury στη μόδα αποτυπώνεται αριστουργηματικά στις δημιουργίες της.

Don Shirley, Το πράσινο βιβλίο

ΟΣΚΑΡΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΟΔΑ

Εκτός από τον ήρωα του Viggo Mortensen, υπάρχει κι εκείνος του Mahershala Ali (υποψήφιος για Όσκαρ Β΄Αντρικού Ρόλου). Ο Don Shirley είναι ένας παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνος πιανίστας με ένα ακαταμάχητο preppy look. Εμπριμέ μάλλινα πλεκτά πουλόβερ ή γιλέκα φορεμένα πάνω από πουκάμισα με γραβάτα, ζιβάγκο μέσα από καρό σακάκια, μαύρα κοστούμια και σοφιστικέ σμόκιν.

Vincent van Gogh, Στην πύλη της αιωνιότητας

ΟΣΚΑΡΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΟΔΑ

Τη βιογραφική ταινία για τον σπουδαίο καλλιτέχνη δεν θα αγαπήσει κάθε λάτρης της ζωγραφικής και της τέχνης εν γένει, αλλά και κάθε aficionado της αντρικής μόδας. Ο Willem Dafoe φορά φαρδιά μάλλινα παλτό, 3-piece κοστούμια με στενή γραβάτα και trapper καπέλα και μεταμορφώνεται στον Vincent van Gogh, κερδίζοντας την πρώτη υποψηφιότητας της καριέρας του στην κατηγορία του Α' Αντρικού Ρόλου.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα