3 ελαφριά παντελόνια για να τα συνδυάσεις με blazer

Αποχαιρετάμε το formality του κοστουμιού, καλωσορίζουμε τον πιο smart casual ενδυματολογικό συνδυασμό.

Όσο ο καιρός ανοίγει, τα βαριά υφάσματα δίνουν τη θέση τους στα πιο ελαφριά, ενώ το formal look χαλαρώνει λίγο την αυστηρότητά του, παντρεύοντας κομμάτια που ναι μεν δημιουργούν ένα κομψό σύνολο, έχουν δε σαφώς πιο casual χαρακτήρα.

Όπως για παράδειγμα, ο ενδυματολογικός γάμος του blazer με παντελόνι, που αντικαθιστά επάξια το κοστούμι. Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι το εξής: Τι παντελόνι επιλέγεις; Ένα από τα ακόλουθα τρία, που αποτελούν ιδανική επιλογή για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές ημέρες που έρχονται.

Blazer + Τζην παντελόνι

3 ελαφριά παντελόνια για να τα συνδυάσεις με blazer

Ένας διαχρονικός συνδυασμός, ένα διαχρονικό δίδυμο του αντρικού στυλ, δύο κομμάτια - κλειδιά για το χτίσιμο του σύγχρονου smart casual look -ενός επιμελώς ατημέλητου συνόλου που ακροβατεί μεταξύ casual και formal-, αλλά και του προκάτοχού του, του ρετρό preppy look.

Ταιριάζουν ιδανικά με oxford πουκάμισο και δερμάτινα παπούτσια είτε με κορδόνια, είτε με αγκράφες, όπως είναι τα monk straps.

Blazer + Chino pants

ΜΠΛΕΪΖΕΡ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

Την άνοιξη -το καλοκαίρι επίσης- τα ελαφριά, υφασμάτινα παντελόνια αποτελούν ιδανική επιλογή. Μάλιστα, την καλύτερη για να αντικαταστήσεις το παντελόνι κοστουμιού και να χτίσεις ένα κομψό look, επενδύοντας σε ένα blazer, σε ένα πλεκτό πουλόβερ αντί για πουκάμισο και στην άνεση ενός ζευγαριού δερμάτινων λευκών sneakers.

Blazer + Khaki pants

ΜΠΛΕΪΖΕΡ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

Το khaki ή αλλιώς cotton twill παντελόνι θυμίζει αρκετά το chino και είναι επίσης συνώνυμο του casual ντυσίματος. Η κύρια διαφορά τους είναι ότι το πρώτο είναι καμωμένο από πιο χοντρό και βαρύ ύφασμα συγκριτικά με το δεύτερο, ενώ η γραμμή του είναι ίσια -δεν στενεύει δηλαδή στον αστράγαλο- και τα μπατζάκια είναι γυρισμένα σε φαρδύ ρεβέρ. Το blazer του πηγαίνει επίσης πολύ, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, προκειμένου να μετριάσεις την casual αισθητική του khaki, καλό θα ήταν να το ταιριάξεις με πουκάμισο και δερμάτινα δετά παπούτσια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.