10 τάσεις μόδας για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019

Φέτος, η αντρική μόδα πειραματίζεται με ασύμμετρα σακάκια, oversized πουκάμισα και με chunky sneakers.

Λίγο πιο εκκεντρική, τολμηρή και '70s. Η μόδα για τη φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι επιδίδεται σε πειραματισμούς, που αφορούν κυρίως τη γραμμή και το μέγεθος. Κι αυτή είναι μόνο μία από τις δέκα τάσεις που θα μας απασχολήσουν μες στους επόμενους μήνες. 

1. Τα ασύμμετρα σακάκια

10 τάσεις μόδας για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019Οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας από τον Dior μέχρι τον Louis Vuitton έστρεψαν ξανά την προσοχή τους στο κατεξοχήν αντρικό ένδυμα, το κοστούμι ανανεώνοντάς το με τον πιο κομψό και σύγχρονο τρόπο. Πειραματίστηκαν με το σακάκι, τη γραμμή και την εφαρμογή του, παραδίδοντας κομμάτια που ξεφεύγουν από την κλασική εικόνα του σακακιού. 

2. Τα chunky sneakers

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΤο κύριο χαρακτηριστικό των chunky ή ugly sneakers, που βρίσκονται στο προσκήνιο της μόδας ήδη από πέρυσι, είναι ο όγκος τους -για την ακρίβεια, η ογκώδης σόλα- και οι άλλοτε ρετρό, άλλοτε φουτουριστικοί χρωματικοί συνδυασμοί.

 

3. Τα oversized πουκάμισα

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΔεν είναι μόνο το καφέ χρώμα και το κοτλέ ύφασμα που επανέκαμψαν από τη δεκαετία του '70 στη σύγχρονη γκαρνταρόμπα, αλλά και οι φαρδιές γραμμές. Ειδικά στα πουκάμισα η αλλαγή από την slim fit γραμμή στην oversized είναι αισθητή. 

 

 

 

4. Τα τσαντάκια μέσης

ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΜΕΣΗΣΓνωστά και ως "μπανάνα" ή belt bags, φορέθηκαν κατά κόρον στα '80s και '90s και ήδη από το 2017 είναι και πάλι τάση τόσο στην αντρική όσο και στη γυναικεία μόδα. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να τα φορέσεις: Στη μέση, χιαστί ή στον ώμο.

5. Το πλεκτό πόλο μπλουζάκι

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑπό τα κλασικά κομμάτια της αντρικής μόδας, που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα και από τα απαραίτητα για το χτίσιμο ενός smart casual look. 

 

 

 

 

6. Τα γυαλιά ηλίου μάσκα

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΜετά τη μόδα των tiny sunglasses που πρωταγωνίστησε στις τάσεις του 2018 στα γυαλιά ηλίου και μας ταξίδεψε πίσω στα '90s, το 2019 τα μεγάλα και ογκώδη σχέδια επιστρέφουν ξανά στο προσκήνιο με το λανσάρισμα μοντέλων που τείνουν στην υπερβολή, όπως είναι οι μάσκες.

 

7. Η καμπαρντίνα

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΕίναι το ίσως πιο σοφιστικέ πανωφόρι της αντρικής γκαρνταρόμπας, που ανδρώθηκε στο πεδίο μάχης και αποθεώθηκε στον κινηματογράφο για να καταλήξει σήμερα να φέρει τον τίτλο του "all time classic item”. Εννοείται ότι την επιλέγεις σε γήινη απόχρωση. 

 

 

 

8. Το workwear look

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΣε απλά ελληνικά το look που παραπέμπει στη στολή εργασίας και το οποίο συνθέτουν τα ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ που δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν τη δουλειά των μαστόρων (ξυλουργοί, υδραυλικοί) και των λοιπών χειρωνακτικών επαγγελμάτων. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον φετινό χειμώνα, το workwear look φορά τα ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά του και μας υπενθυμίζει τη σημασία ενός άνετου και πρακτικού στυλ με τις τσάντες και τα γιλέκα να αλλάζουν φυσιογνωμία.

 

9. Τα κοντά σορτς

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΚι όταν λέμε κοντά εννοούμε πολύ κοντά. Άλλη μία απόρροια -μετά τα "μπόλικα" πουκάμισα- της επιστροφής της μόδας των 70s στο σήμερα. 

 

 

 

10. Το πράσινο χρώμα

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑπό το βαθύ σκούρο/κυπαρισσί μέχρι το φλούο και το χακί. Το πράσινο και οι αποχρώσεις του πρωταγωνιστούν στην χρωματική παλέτα της φετινής σεζόν. 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα