3 κλασικά πανωφόρια για το φθινόπωρο

Αδιάβροχο, παρκά, καμπαρντίνα. Τα μόνα κατάλληλα πανωφόρια για τη μεταβατική εποχή που διανύουμε.

Φεύγεις από το σπίτι με ήλιο και ζέστη, βγαίνεις από τη δουλειά με μουντάδα και βροχή. Οι εναλλαγές του καιρού είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τους φθινοπωρινούς μήνες και μαζί οι εναλλαγές θερμοκρασίας του σώματός σου. Από τη μία ζεσταίνεσαι, από την άλλη κρυώνεις. Πώς ντύνεσαι λοιπόν; Ελαφριά, αλλά έξυπνα, κρατώντας ένα από τα τρία κλασικά πανωφόρια που πάντα θα διατηρούν στεγνό το κομψό σου στυλ.

Η καμπαρντίνα

3 κλασικά πανωφόρια για το φθινόπωρο

Gabardine ή trench coat, η καμπαρτίνα είναι ελαφριά, αδιάβροχη και αντιανεμική. Είναι το ίσως πιο σοφιστικέ πανωφόρι της αντρικής και γυναικείας γκαρνταρόμπας, που αποθεώθηκε στη μεγάλη οθόνη και αναδείχθηκε σε fashion item. 

Κυκλοφορεί τόσο στην κλασική της μορφή σε μπεζ χρώμα, όσο και σε μία ποικιλία αποχρώσεων και σε πιο μίνιμαλ γραμμές χωρίς το σταυρωτό δέσιμο, τη ζώνη και τις επωμίδες.

 

Το παρκά

ΠΑΝΩΦΟΡΙ ΠΑΡΚΑ

Γνωστό και ως άνορακ, το παρκά ταξίδεψε από την παγωμένη Ανταρτική στα αιματοβαμμένα πεδία των μαχών και από εκεί στους βροχερούς δρόμους του Λονδίνου στις αρχές των 60s (Ο πρώτος διάσημος που λέγεται ότι τίμησε το παρκά σε φωτογράφιση μόδας ήταν ο Mick Jagger των Rolling Stones, ποζάροντας στο φακό του Terry O’Neill το 1964). 

Η κλασική εκδοχή του είναι η μακριά, που καταλήγει λίγο πιο πάνω από το γόνατο, διαθέτει κουκούλα με ή χωρίς γούνα και εσωτερική επένδυση. Η πιο συνηθισμένη απόχρωσή του είναι η χακί. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ένα μπεζ παρκά δεν αποτελεί μία στιλάτη επιλογή.

Το αδιάβροχο

ΠΑΝΩΦΟΡΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ

Το κατεξοχήν φθινοπωρινό πανωφόρι, που ενδείκνυται για τις βροχερές ημέρες και νύχτες είναι το αδιάβροχο. Αν και κάποτε, ήταν απλά ένα πρακτικό κομμάτι, ατσούμπαλο και κακόγουστο για τους πολλούς, σήμερα είναι η τελευταία τάση της μόδας.

Ανάλογα το σχέδιο και τη γραμμή του, μπορείς να το συνδυάσεις κυριολεκτικά με κάθε outfit που μπορείς να φανταστείς. Ακόμα και με κοστούμι, γραβάτα και καλά δερμάτινα παπούτσια. Μην το φοβηθείς. 

 

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα