Το κόκκινο δερμάτινο του Brad Pitt στο Fight Club παραμένει cool

Λίγοι μπορούν να το υποστηρίξουν. Ο Tyler Durden ήταν σίγουρα ένας απ' αυτούς. Ακόμα και 20 χρόνια μετά.

Το 1999 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για το Χόλιγουντ. Παρέδωσε μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες κινηματογραφικές στιγμές στην ιστορία του, συστήνοντάς μας νέα κινηματογραφικά είδη (το found-footage horror: θρίλερ που μοιάζουν γυρισμένα με ερασιτεχνική κάμερα και σε POV οπτική) και τους σκηνοθέτες του σήμερα (David Fincher, αδερφούς Wachowski, M. Night Shyamalan, Sofia Coppola, Paul Thomas Anderson, Sam Mendes). 

Μεταξύ των ταινιών που ξεχώρισαν τότε ήταν το Fight Club του Fincher, με τους Brad Pitt και Edward Norton να συμπρωταγωνιστούν. Ο πρώτος υποδύθηκε τον κατασκευαστή σαπουνιών, Tyler Durden, που οργανώνει ένα κλαμπ πάλης στο οποίο ο δυσαρεστημένος με τη δουλειά του, Αφηγητής -το όνομα του χαρακτήρα του Norton δεν αποκαλύφθηκε ποτέ- βρίσκει καταφύγιο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. 

Το κόκκινο δερμάτινο του Brad Pitt στο Fight Club παραμένει cool

Είκοσι χρόνια μετά, το παρανοϊκό δράμα του David Fincher συνεχίζει να αντιστέκεται στην εγκλωβιστική σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά και να κάνει μόδα - γι' αυτό συγκαταλέγεται στα φιλμ που τα πανωφόρια των πρωταγωνιστών τους έχουν γράψει ιστορία. 

Δίπλα στην καμπαρτίνα του Humphrey Bogart στην "Καζαμπλάνκα" (1942), το κόκκινο βαμβακερό μπουφάν του James Dean στον "Επαναστάτη χωρίς αιτία" (1955) και το πιο πρόσφατο σατέν bomber jacket του Ryan Gosling στο Drive (2011), στέκεται και το κόκκινο leather jacket του Tyler Durden. Ένα κομμάτι, τόσο cult, όσο και διαολεμένα cool, που φορέθηκε στα 60s και 70s, όταν το χρώμα στο κλασικό μαύρο ή καφέ δερμάτινο μπουφάν ήταν τάση. 

fight club μπραντ πιτ δερματινο μπουφαν

Ήδη από πέρυσι, η συγκεκριμένη τάση έχει επιστρέψει στο προσκήνιο της αντρικής μόδας και είναι τόσο εκκεντρική όσο και το στυλ του ήρωα του Pitt. Στην περίπτωση που δύσκολα μπορείς να την υποστηρίξεις κομψά και όμορφα, υπάρχει πάντα η επιλογή του μπλε, από τις πιο σκούρες έως τις πιο έντονες αποχρώσεις του, που κυριαρχεί χρωματικά στα δερμάτινα τζάκετ του φετινού χειμώνα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα