Το κόκκινο δερμάτινο του Brad Pitt στο Fight Club παραμένει cool

Λίγοι μπορούν να το υποστηρίξουν. Ο Tyler Durden ήταν σίγουρα ένας απ' αυτούς. Ακόμα και 20 χρόνια μετά.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 16 Οκτωβρίου 2019

Το 1999 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για το Χόλιγουντ. Παρέδωσε μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες κινηματογραφικές στιγμές στην ιστορία του, συστήνοντάς μας νέα κινηματογραφικά είδη (το found-footage horror: θρίλερ που μοιάζουν γυρισμένα με ερασιτεχνική κάμερα και σε POV οπτική) και τους σκηνοθέτες του σήμερα (David Fincher, αδερφούς Wachowski, M. Night Shyamalan, Sofia Coppola, Paul Thomas Anderson, Sam Mendes). 

Μεταξύ των ταινιών που ξεχώρισαν τότε ήταν το Fight Club του Fincher, με τους Brad Pitt και Edward Norton να συμπρωταγωνιστούν. Ο πρώτος υποδύθηκε τον κατασκευαστή σαπουνιών, Tyler Durden, που οργανώνει ένα κλαμπ πάλης στο οποίο ο δυσαρεστημένος με τη δουλειά του, Αφηγητής -το όνομα του χαρακτήρα του Norton δεν αποκαλύφθηκε ποτέ- βρίσκει καταφύγιο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. 

Το κόκκινο δερμάτινο του Brad Pitt στο Fight Club παραμένει cool

Είκοσι χρόνια μετά, το παρανοϊκό δράμα του David Fincher συνεχίζει να αντιστέκεται στην εγκλωβιστική σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά και να κάνει μόδα - γι' αυτό συγκαταλέγεται στα φιλμ που τα πανωφόρια των πρωταγωνιστών τους έχουν γράψει ιστορία. 

Δίπλα στην καμπαρτίνα του Humphrey Bogart στην "Καζαμπλάνκα" (1942), το κόκκινο βαμβακερό μπουφάν του James Dean στον "Επαναστάτη χωρίς αιτία" (1955) και το πιο πρόσφατο σατέν bomber jacket του Ryan Gosling στο Drive (2011), στέκεται και το κόκκινο leather jacket του Tyler Durden. Ένα κομμάτι, τόσο cult, όσο και διαολεμένα cool, που φορέθηκε στα 60s και 70s, όταν το χρώμα στο κλασικό μαύρο ή καφέ δερμάτινο μπουφάν ήταν τάση. 

fight club μπραντ πιτ δερματινο μπουφαν

Ήδη από πέρυσι, η συγκεκριμένη τάση έχει επιστρέψει στο προσκήνιο της αντρικής μόδας και είναι τόσο εκκεντρική όσο και το στυλ του ήρωα του Pitt. Στην περίπτωση που δύσκολα μπορείς να την υποστηρίξεις κομψά και όμορφα, υπάρχει πάντα η επιλογή του μπλε, από τις πιο σκούρες έως τις πιο έντονες αποχρώσεις του, που κυριαρχεί χρωματικά στα δερμάτινα τζάκετ του φετινού χειμώνα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα sneakers της adidas από τον Pharrell Williams και την Human Made

Η συλλεκτική συλλογή, που αποτελείται από τρία μοντέλα, υμνεί την ομορφιά της διαφορετικότητας.

Ένα ισραηλινό streetwear brand φωνάζει για ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Το Adish υπόσχεται πολλά περισσότερο από μόδα.