Το κοτλέ κοστούμι κοιτά στα μάτια το βελούδινο

Το ύφασμα που ντύνει τις sartorial εμφανίσεις σου στις φετινές γιορτές δεν αφορά το μπαρόκ στυλ. Έχει όμως βελούδινο άγγιγμα.

Από τη μία έχουμε ένα ύφασμα που είναι συνδεδεμένο με την αριστοκρατία, την πολυτέλεια, τη μπαρόκ αισθητική και το σεξ απίλ και από την άλλη, ένα ύφασμα που χαρακτηρίζεται ως ξενέρωτο και παρωχημένο στη χειρότερη περίπτωση, ως old school στην καλύτερη. Το πρώτο είναι το βελούδο. Το δεύτερο είναι το υποτιμημένο κοτλέ, που επανέρχεται με φόρα από τα 70s στα κοστούμια της σύγχρονης γκαρνταρόμπας και μάλιστα με περίσσιο στυλ κοιτώντας στα μάτια το αντίπαλον δέος του, το velvet suit.

Το κοτλέ κοστούμι κοιτά στα μάτια το βελούδινο

Μπορεί να είναι άρρηκτα συνυφασμένο με το καφέ χρώμα, ωστόσο το κοτλέ κοστούμι/corduroy suit πιο συχνά θα το συναντήσεις στις μέρες μας σε κάποια έντονη απόχρωση, αλλά και στα κλασικά μαύρα και μπλε χρώματα, παρά στα γήινα. 

ΚΟΤΛΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ
Ο Samuel L. Jackson με μοβ κοτλέ κοστούμι.
ΚΟΤΛΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ
Ο Nick Jonas προτίμησε ένα έντονο λαδί.
ΚΟΤΛΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ
Ο Mark Ronson ένα μπεζ με 70s αισθητική. 

Εκτός από την ποικιλία στο χρώμα, ένα ακόμα χαρακτηριστικό του σύγχρονου κοτλέ κοστουμιού είναι το μέγεθος των γραμμών του. Τι εννοούμε; Για να δείχνει πολυτελές το ύφασμα, προτίμησε ένα ελαφρώς μαλακό κοτλέ με λεπτές, όχι χοντρές γραμμές, που από μακριά θα μπερδεύει το μάτι, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι ίσως πρόκειται για βελούδο. 

ΚΟΤΛΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ
Ένα στιλιστικό τρικ που ο Dev Patel έφερε εις πέρας με επιτυχία, παρά το γεγονός ότι η χρωματική επιλογή του καφέ δεν είναι ιδιαίτερα βοηθητική.

Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα