5 αρώματα για να ψεκαστείς μέχρι το καλοκαίρι

Αρρενωπά αρώματα που σε προετοιμάζουν μέχρι να βγεις στην παραλία.

Ο καιρός γλυκαίνει, η μέρα μεγαλώνει και, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, η άνοιξη είναι η καταλληλότερη εποχή του χρόνου για να αλλάξεις το άρωμά σου. Να αφήσεις στην άκρη τις πολύ έντονες συνθέσεις, που είναι συνυφασμένες με τον χειμώνα και να δώσεις τόπο σε έξυπνα eau de parfum που συνδυάζουν τους "safe for work" φρέσκους και καθαρούς τόνους εσπεριδοειδών και λεβάντας με ξυλώδεις ή ανατολίτικες νότες. Τα στοιχεία δηλαδή που τα κάνουν κατάλληλα για κάθε περίσταση.

Έχε πάντα κατά νου ότι, όσο προχωράμε από την άνοιξη προς το καλοκαίρι, το αντρικό άρωμα οφείλει να γίνεται πιο ελαφρύ (ή να χρησιμοποιείται σε μικρότερες ποσότητες), να θυμίζει θάλασσα, ανεμελιά και βόλτες στις ακτές του γαλλικού Νότου ή σε κάποιο ελληνικό νησί.

> Διάβασε ακόμη: Τα 3 στάδια της περιποίησης προσώπου

Αν το καλοσκεφτείς, το να αρωματιστείς πριν βγεις από το σπίτι σου, αλλά και όσο μένεις σε αυτό, είναι ένας εύκολος τρόπος για να διακτινιστείς σε μία άλλη, πιο αισιόδοξη ζωή.

K (Dolce&Gabbana)

5 αρώματα για να ψεκαστείς μέχρι το καλοκαίρι

Πιο έντονο και αισθησιακό από την πρώτη του εκδοχή, το K by Dolce&Gabbana Eau de Parfum συνδυάζει το άρωμα των αναζωογονητικών εσπεριδοειδών με πιο βοτανικές, πικάντικες, ξυλώδεις και γλυκές νότες. Φοριέται από την άνοιξη μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου και είναι από τα αρώματα που μπορείς να φοράς από το πρωί στο γραφείο μέχρι τη βόλτα σου, αργά το βράδυ.

Costa Azzurra (Tom Ford)

ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ 3

Η μυρωδιά της Κυανής Ακτής, έτσι όπως τη φαντάστηκε ο Tom Ford, κλείνει μέσα της τις θαλασσινές νότες των ξύλων που ξεβράζονται στις ακτές και των φυκιών, τη φρεσκάδα του κάρδαμου, του κυπαρισσιού, της λεβάντας και των εσπεριδοειδών, αλλά και τις πιο γλυκές νότες της βανίλιας, του μόσχου και της μαστίχας. Ένα unisex άρωμα για όλες τις ώρες, που μπορεί να φορεθεί μέχρι το βαθύ καλοκαίρι.

> Διάβασε ακόμη: To μέλλον των αρωμάτων δεν έχει φύλο

Armani Code (Giorgio Armani)

ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ 5

Ένα έντονο, ανατολίτικο-fougère eau de parfum με σπινθηροβόλες νότες κορυφής από λεβάντα, λεμόνι και περγαμόντο, που εκπέμπουν καθαριότητα. Ο αρωματικός του χαρακτήρας συμπληρώνεται με τις γλυκές, πικάντικες και αρρενωπές ευωδιές των σπόρων τόνκα, της βανίλιας, του μόσχου, του κέδρου και του σουέντ. Μπορείς να το φορέσεις άνετα και τον χειμώνα.

Y (Yves Saint Laurent)

ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ 2

Οι φρέσκες νότες από μήλο, τζίντζερ και περγαμόντο συνδυάζονται με την πιο βοτανική ευωδιά του φασκόμηλου, τη μυρωδιά του γερανιού, την ξυλώδη αίσθηση του κέδρου και τις ανατολίτικες και γλυκές νότες του λιβανιού και των σπόρων τόνκα. Η έντονη αλλά ισορροπημένη του σύνθεση το κάνει "safe for work", αλλά και για τις μεγαλύτερες ώρες.

> Διάβασε ακόμη: Τα grooming trends της εποχής είναι και τα ευκολότερα

Stronger With You Absolutely (Emporio Armani)

ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ 1

Ένα ολοκαίνουργιο, έντονο, αρρενωπό και αισθησιακό ανατολίτικο-fougère που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Συνδυάζει αρωματικές νότες από ρούμι, κεχριμπαρένιο ελεμί, περγαμόντο και λεβάντα με τη γλυκιά μυρωδιά του καραμελωμένου κάστανου, της βανίλιας Μαδαγασκάρης και του καπνιστού ξύλου κέδρου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα