Ο David Beckham τα έχει κάνει όλα με το τελευταίο του κούρεμα

Το εναλλακτικό κοντό του Becks κόντρα στο ροζ και το πλατινέ των γιων του.

Την ώρα που άπασοι οι γιοι του προσπαθούν να αποδείξουν στον κόσμο ότι είναι και πολύ μπροστά (να πούμε) σε στιλιστικό επίπεδο, ο David Beckham δεν αφήνει την παραμικρή υπόνοια για το ότι είναι εκείνος αυτός που δεν ακολουθεί τις τάσεις αλλά τις δημιουργεί. Για πόσο ακόμα δεν γνωρίζουμε, αλλά τουλάχιστον βρίσκει πάντα έναν τρόπο να ξεχωρίζει.

David Beckham, ο απόλυτος trendsetterάς

Δεν είναι τυχαία περίπτωση, άλλωστε. Είναι μάλλον ο πιο επιδραστικός ανήρ όσον αφορά τη μόδα, τα κουρέματα και το grooming για τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και συνεχίζει. Από τα ηρωικά 90s μέχρι σήμερα, ο Βρετανός πρώην άσσος της στρογγυλής θεάς έχει πορευτεί στον χώρο και τον χρόνο επιβάλλοντας trends και μετατρέποντας οτιδήποτε του γυάλιζε σε χρυσάφι. Ό,τι κι αν φόρεσε, ό,τι στυλ κι αν υιοθέτησε, έγινε μόδα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι επιλογές του άντεξαν στον χρόνο.

 

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ -είτε αυτά ήταν κοστούμια, είτε δερμάτινα τζάκετ, είτε διαμαντένια σκουλαρίκια- αποτέλεσαν ένα μόνο από τα εργαλεία που χρησιμοποίησε ο ίδιος για να γίνει και να πουλήσει τον εαυτό του ως έναν από τους πιο στιλάτους άντρες στον κόσμο, μιας και η επιρροή του διαπέρασε όλα τα επίπεδα της αντρικής εικόνας.

Ο άντρας που έπεισε τους άλλους άντρες να αγοράσουν ενυδατική

Με την άφιξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2003, εδραίωσε το αρχέτυπο του metrosexual και ανέβασε στα ύψη τις πωλήσεις των αντρικών καλλυντικών στην Ισπανία. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μία ολόκληρη βιομηχανία καλλυντικών στήριξε το μέλλον της πάνω του.

Η μαγική τσατσάρα του κομμωτή του

Η μεγάλη φάση όμως είχε να κάνει με τα κουρέματα που υιοθετούσε τα οποία καθίσταντο αντικείμενο αντιγραφής μέχρι του σημείου να γίνουν σούπα και να βλέπεις γύρω σου συνέχεια άντρες που είχαν το ίδιο κούρεμα με εσένα που είχες το ίδιο κούρεμα με τον Beckham.

Τον είδαμε με ξυρισμένο κεφάλι, με μακριά μαλλιά, με κοτσιδάκια, με κότσο, με "μοντέρνα κουρτινάκια", με χαίτη, με ασύνδετα πλαϊνά, με μοϊκάνα, με τα πάντα. Κάθε φορά που το ψαλίδι του κουρέα, της μπαρμπέρισσας, του κομμωτή ή της κομμώτριάς του περνούσε πάνω από το κεφάλι του, όσοι τον λάτρευαν (και όχι μόνο αυτοί), από την Ινδία μέχρι τη Νότιο Αφρική, έκλειναν ραντεβού στο δικό τους συνοικιακό κομμωτήριο με μία φωτογραφία του ανά χείρας.

Πάνω που είχαμε πει ότι ηρέμησε

Μέχρι που τα τελευταία χρόνια είχαμε πιστέψει πως είχε κατασταλάξει σε ένα πιο κλασικό στυλ, τόσο όσον αφορά τις ενδυματολογικές του επιλογές όσο και αυτές που έχουν να κάνουν με τις τρίχες της κεφαλής του.

Σκεφτήκαμε μάλιστα πως ίσως και να αποφάσισε να αποτραβηχτεί από το ενίοτε ακραίο στάιλινγκ για να δώσει τα σκήπτρα στα παιδιά του. Κούνια που μας κούναγε. Κι αυτό γιατί όπως θα είδες λίγο πιο πάνω, ανέβασε ένα post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram που αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για το ποιόν του.

Πρώτα θα του βγει η ψυχή και μετά το χούι

Στο εν λόγω post, μαζί με τον ίδιο ποζάρουν οι γιοι του Romeo και Cruz, με βαμμένα μαλλιά στο χρώμα της λευκής πλατίνας ο ένας και το ροζ το περουκί ο άλλος.

> Διάβασε ακόμα: Για τον David Beckham, αρκεί ένα τζην και τα γυαλιά του

Παρόλα αυτά την παράσταση την κλέβει -ή την εκβιάζει μέσω του caption- ο πατέρας τους με ένα ξανθοκίτρινο χρώμα σαν ξεπλυμμένο καναρινί που δεν τον βλέπουμε να το κρατάει για πολύ.

> Διάβασε ακόμα: O David Beckham δίδαξε -και πάλι- στυλ

Και τα τρία αυτά εγκλήματα της κομμωτικής τέχνης έγιναν σε ένα γνωστό λονδρέζικο κομμωτήριο που διαθέτει τη δική του μάρκα με βαφές μαλλιών και το οποίο μάλιστα ταγκαρίστηκε στο post, υποθέτουμε για να πέσει το παραδάκι.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.