Γένια και μαλλιά α λα Peaky Blinders

Όλα τα tips για να γίνεις άσσος στο gangster chic στυλ.

Πέρασε ένας χρόνος από όταν ανέβηκε στο Netflix η έκτη και τελευταία σεζόν του Peaky Blinders, μιας σειράς που, ανάμεσα στα άλλα, έκανε τρελό χαμό επί δέκα χρόνια και για το αψεγάδιαστο gangster chic στυλ των πρωταγωνιστών της. Ένα στυλ που το όρισαν τα flat caps, τα κοστούμια, τα κουρέματα και τα καλοπεριποιημένα γένια και που φυσικά, δύσκολα θα ξεχαστεί.

Γένια και μαλλιά α λα Peaky Blinders Netflix

Ένα κούρεμα βγαλμένο από το Peaky Blinders

Για μαλλιά α λα Peaky Blinders -στην ουσία, για ένα κούρεμα που αντλεί, με τη σειρά του, έμπνευση από τα στρατιωτικά hair looks της εποχής του Α' Παγκοσμίου Πολέμου- χρειάζεσαι τρία πράγματα: ψαλίδι, χτένα και ξυράφι. Παρόλα αυτά, δεν σου προτείνουμε να το κάνεις μόνος σου στο σπίτι αλλά να πας σε έναν καλό κομμωτή και να του δώσεις τις οδηγίες που ακολουθούν.

> Διάβασε ακόμα: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την ταινία Peaky Blinders

Ζήτησέ του σχεδόν να σου ξυρίσει τα πλαϊνά και να σου αφήσει τα πάνω σε μάλλον μακρύ μήκος. Για να δείχνει το look σου πιο σύγχρονο, ενημέρωσέ τον ότι θέλεις να σου συνδέσει ελαφρώς το ξυρισμένο μέρος με τα υπόλοιπα μαλλιά.

Όσον αφορά τη διατήρησή του, κάθε δύο εβδομάδες πήγαινε στον κομμωτή σου για ένα "συμμάζεμα" και για να σου καθαρίζει το πίσω μέρος του λαιμού σου. Στο μεσοδιάστημα, για να δείχνουν τα μαλλιά σου πιο πλούσια, στιλίζαρέ τα με κερί ή με ένα σπρέι για υφή.

> Διάβασε ακόμα: Όλα τα ερωτήματα του Peaky Blinders που πρέπει να απαντηθούν

Οι δύο επιλογές για τα γένια σου

Η πρώτη είναι το καθαρό ξύρισμα, το κομψό και περιποιημένο, των Shelbys, που γίνεται με αφρό και φαλτσέτα ξυρίσματος. Η δεύτερη, η πιο εκκεντρική, είναι ιδανική για τους εραστές των μακριών γενειάδων και αποτελεί κόπια του μουσιού του Alfie Solomons.

Αφού περάσεις κάποιους μήνες υπομονής για να φτάσεις τα γένια σου στο σωστό μήκος, δώσε τους σχήμα χρησιμοποιώντας μια χτένα και ένα ψαλίδι και κόβε τακτικά τις άκρες τους, για να έχεις πάντα μοντέρνα και κλασάτη εικόνα. Επίσης, θα πρέπει να πλένεις τακτικά τα γένια σου και, επιπλέον, να χρησιμοποιείς ένα ενυδατικό προϊόν που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τους ερεθισμούς, τους κόμπους και τη συσσώρευση των ρύπων.

Από: Esquire IT

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.