Το μούσι και τα απίθανα οφέλη του σύμφωνα με την επιστήμη

Τα γένια σε κάνουν, μεταξύ άλλων, πιο ποθητό σεξουαλικά, πιο υγιή και με λιγότερα μικρόβια.

Το να έχεις μούσι, το πιο πιθανό είναι να σου δίνει στυλ. Αναλόγως δε με τα χαρακτηριστικά του αυτό το στυλ μπορεί να παραπέμπει σε ορειβίσιο τύπο, ξυλοκόπο ή χίπη. Σε κάθε περίπτωση, με το που αρχίσεις να μεγαλώνεις τα γένια σου, μπαίνεις σε άλλη φάση. Το ότι, όμως, έχεις συγκεκριμένα οφέλη είναι κάτι που ίσως να μην το είχες σκεφτεί, αλλά πλέον είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Ας τα δούμε ένα προς ένα.

Το μούσι σε προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος

Σύμφωνα με μια μελέτη που εκπόνησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, το να έχεις μούσι μειώνει στο 1/3 την έκθεση του δέρματός σου που βρίσκεται κάτω από αυτό στις ακτίνες του ήλιου. Για την ακρίβεια, είναι σαν να φοράς αντηλιακό με δείκτη προστασίας, κάτι που μειώνει τον κίνδυνο της ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

Το μούσι και τα απίθανα οφέλη του σύμφωνα με την επιστήμη iStock

Το μούσι σε κάνει πιο γοητευτικό

Μέσα από έρευνα του ίδιου πανεπιστημίου, στην οποία συμμετείχαν 8.000 ετεροφυλόφιλες γυναίκες, βρέθηκε ότι οι άντρες με πιο πλούσια γενειάδα αξιολογούνται ως καλύτεροι μακροχρόνιοι σύντροφοι. Σύμφωνα με άλλη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν γκέι άντρες, εκτιμάται όχι μόνο το μούσι αλλά και το μουστάκι.

> Διάβασε ακόμα: Όλοι μιλούν για το μουστάκι του Zac Efron

Το περιποιημένο μούσι σε κρατάει καθαρό

Είναι γνωστή η ιστορία που θέλει τους μουσάτους να κουβαλούν στο μούσι τους πιο πολλά μικρόβια από όσα υπάρχουν στη λεκάνη της τουαλέτας. Κι όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι, τουλάχιστον σύμφωνα με έρευνα της Επιστημονικής Επιθεώρησης Νοσοκομειακών Λοιμώξεων. Σε αυτή, λήφθηκαν δείγματα από 408 εργαζόμενους σε νοσοκομεία και βρέθηκε ότι όσοι ήταν ξυρισμένοι είχαν τρεις φορές περισσότερα βακτήρια στο πρόσωπό τους από τους αξύριστους. Αυτό οφείλεται στα μικροκοψίματα, τα οποία δρουν ως πηγή θρέψης των βακτηρίων.

Το μούσι σου γλιτώνει χρόνο

Σε ένα άρθρο των New York Times γράφτηκε ότι ο μέσος άντρας περνάει 3.350 ώρες από τη ζωή του στο ξύρισμα. Χρόνος αρκετός για να αναλάβεις και να ολοκληρώσεις ένα προσωπικό σου project ή να δεις πολλές φορές την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση.

> Διάβασε ακόμα: Μούσι στο τώρα

Το μούσι σου χαρίζει απαλή επιδερμίδα

Μπορεί οι γενειάδες να σε κάνουν να μοιάζεις σκληρός, αλλά κάτω από την επιφάνειά τους κρύβεται ένα πρόσωπο απαλό σαν μετάξι. Κι αυτό γιατί τα γένια προστατεύουν την επιδερμίδα του προσώπου από τη γήρανση, μιας και μπλοκάρουν την ακτινοβολία του ήλιου, κάτι που συνεπάγεται πιο λίγες ρυτίδες, σημάδια κλπ. Επίσης, μιας και όταν έχεις πολλά μούσια δεν πιάνεις τόσο πολύ το πρόσωπό σου, δεν αφαιρείς τα φυσικά του έλαια, που το κρατούν ενυδατωμένο.

Από: Esquire Mexico

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.