Τι είναι οι influencers τριχόπτωσης και γιατί πρέπει να τους ακολουθήσεις χθες

Παλεύεις με την τριχόπτωση; Τότε αυτοί οι influencers δουλεύουν για εσένα.

Ναι, πλέον υπάρχουν και οι influencers τριχόπτωσης. Άντρες δηλαδή που χάνουν τα μαλλιά τους και έχουν πολλά να πουν για αυτό.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν άνδρες που έρχονται αντιμέτωποι με την αραίωση των μαλλιών, αν όχι την αμείλικτη τριχόπτωση, και που αντί να χάνουν το κουράγιο τους, αντιδρούν μετατρέποντας την απογοήτευση αυτή σε προσωπική λύτρωση. Μια διάσημη περίπτωση είναι αυτή του Zeph Sanders, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σχόλια στο TikTok όπως "Απλά ξύρισέ τα φίλε".

Και πώς αποφάσισε να απαντήσει στα σχόλια αυτά; Με βίντεο που περιελάμβαναν πειράματα do-it-yourself και ιατρικές θεραπείες. Κάπως έτσι λοιπόν, το περιεχόμενο αυτό έγινε viral.

Και φυσικά, η περίπτωση του Sanders δεν είναι μεμονωμένη αφού στο ίντερνετ αρχίζουν να υπάρχουν αρκετά παραδείγματα ανδρών που αψηφώντας την κριτική και την αποδοκιμασία, μιλούν για τη...φαλάκρα τους. Ο Nicolas Roman Srut, που έχει πάνω από 8 εκατομμύρια followers στο TikTok, χρησιμοποιεί για παράδειγμα την ειρωνεία για να καταπολεμήσει το στίγμα που πλήττει όσους πάσχουν από αλωπεκία ενώ ο Adriano Leonardo, δημοσιεύει βίντεο επίδειξης προϊόντων και αντικρούει λανθασμένες πεποιθήσεις σχετικά με το θέμα.

Δεδομένου ότι η συναισθηματική αντίδραση στις διάφορες διαδικασίες της τριχόπτωσης στους άνδρες περνάει μέσα από διαθέσεις που χαρακτηρίζονται από απογοήτευση, άγχος, θυμό, ακόμη και κατάθλιψη, οι λεγόμενοι "hairloss influencers" αντιμετωπίζουν το θέμα καταδεικνύοντας πώς είναι δυνατόν να ανατραπεί το παράδειγμα με θετικότητα, δίνοντας παράλληλα και πραγματικές συμβουλές περιποίησης.

Γιατί η δύναμη ενός άνδρα δε βρίσκεται στα μαλλιά, αλλά στο να ξέρει πότε και πώς να τα ξυρίσει.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.