Τι χρειάζεσαι για να αποκτήσεις και να διατηρήσεις ένα τέλειο μαύρισμα

Τα προϊόντα περιποίησης και τα κομμάτια μόδας (ρούχα και αξεσουάρ) που θα αναδείξουν την ηλιοκαμένη επιδερμίδα σου με ασφάλεια.

Μπορεί να γκρινιάζουμε για τα πολλά κακά της Ελλάδας, ένα όμως από τα μεγάλα ατού της χώρα μας είναι ότι -ακολουθεί κλισέ- "εδώ, έχει πάντα ήλιο". Χειμώνα, καλοκαίρι. 365 σχεδόν ημέρες το χρόνο. Συνεπώς, ειδικά τους θερινούς μήνες, ο ελληνικός ήλιος όχι απλά λάμπει, αλλά τσουρουφλίζει. Γι' αυτό και απαιτεί προσοχή, σύνεση και σωστή προετοιμασία πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της έκθεσή σου στις ηλιακές ακτινοβολίες. Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να έχεις στο ράφι του μπάνιου και στη ντουλάπα για να ενεργοποιήσεις τη μελανίνη σου, να αποκτήσεις την ηλιοκαμένη επιδερμίδα που θα σε βάλει απευθείας σε mood διακοπές και να διατηρήσεις το μαύρισμα για όσο περισσότερο γίνεται.

Τα προϊόντα περιποίησης

Αντηλιακό προσώπου και σώματος

Τι χρειάζεσαι για να αποκτήσεις και να διατηρήσεις ένα τέλειο μαύρισμα

Το σημαντικό εδώ είναι να επιλέξεις Χρησιμοποίησε το κατάλληλο αντηλιακό για την επιδερμίδα σου. Αν για παράδειγμα, το δέρμα σου είναι ανοιχτόχρωμο, προτίμησε ένα προϊόν με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 50), ενώ αν είναι σταρένιο ο δείκτης 20 ή 30 θα καλύψει μια χαρά τις ανάγκες σου. Απόφυγε τα λάδια και οποιοδήποτε προϊόν έχει χαμηλό δείκτη προστασίας ακόμα κι αν έχεις ήδη πάρει χρώμα.

> Διάβασε ακόμη: Η πιο πλήρης playlist του φετινού καλοκαιριού

Κρέμα απολέπισης

Το γνωστό και ως scrub, που χάρη στους μικρούς κόκκους που περιέχει απολεπίζει το πρόσωπο και το σώμα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, εξαφανίζει τα αντιαισθητικά μαύρα στίγματα και διατηρεί καθαρό, λαμπερό και υγιές το δέρμα σου, ώστε να "κλειδώσει" το μαύρισμα σωστά. 

Κρέμα ενυδάτωσης

Ο ήλιος και η ζέστη αφυδατώνουν τον οργανισμό σου και το δέρμα σου. Τον πρώτο τον ενυδατώνεις φροντίζοντας να πίνεις άφθονο νερό, για το δεύτερο όμως δεν αρκεί η μεγάλη ποσότητα υγρών. Επιβάλλεται λοιπόν να έχεις μία ενυδατική κρέμα σώματος, την οποία θα απλώνεις καθημερινά μετά το ντους. Διάλεξε μία που να αποτελείται από φυσικά συστατικά -αλόη, πράσινο τσάι, λεβάντα, αμυγδαλέλαιο- να μην έχει αλκοόλ και parabens.

Σέρουμ για το πρόσωπο

ΑΝΤΡΑΣ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο καλύτερος τρόπος για να ενδυναμώσεις την επιδερμίδα σου είναι να απλώσεις το πρωί και το βράδυ σε καθαρό πρόσωπο ένα σέρουμ που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία εμπεριέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που διεισδύουν στους ιστούς του δέρματος, θωρακίζοντάς το από την ηλιακή ακτινοβολία ή σε βιταμίνη E, γνωστή για τη ενυδατική της δράση. 

Ενυδατικό αφρόλουτρο

Το τελευταίο πράγμα που θέλεις το καλοκαίρι είναι να κάνεις ντους με προϊόντα που έχουν την τάση να αφυδατώνουν το δέρμα. Προτίμησε αφρόλουτρα με την ένδειξη ξηρή επιδερμίδα, που είναι πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία, όπως είναι η αλόη και το βούτυρο καριτέ. Απόφυγε επίσης το ζεστό νερό, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία του νερού στο χλιαρό προς κρύο.

Τα κομμάτια μόδας

Γυαλιά ηλίου

Προστασίας δε χρίζει μόνο το δέρμα, αλλά και τα μάτια σου, ιδίως κατά τη διάρκεια των μηνών που διανύουμε. Φρόντισε λοιπόν να έχεις πάντα μαζί σου ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου καλής ποιότητας με φακούς που προσφέρουν 100% UV προστασία.

Καπέλο

ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΠΕΛΟ

Και μετά τα μάτια σου, σειρά έχει το κεφάλι σου για θωράκιση από τις επικίνδυνες ηλιακές ακτινοβολίες. Ο καλύτερος και πιο στιλάτος τρόπος είναι να φορέσεις ένα καπέλο, που να συνάδει με το ντύσιμο και τα γούστα σου. Από το αθλητικό baseball cup μέχρι το φινετσάτο panama hat.

> Διάβασε ακόμη: Με six-pack πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Παστέλ χρώματα

Τέλος, όσον αφορά τα χρώματα που θα αναδείξουν το μαύρισμα σου, αυτές δεν είναι άλλες από τις φωτεινές, αλλά ήσυχες παστέλ -ροζ, λεμονί, φιστικί, ροδακινί- αποχρώσεις σε t-shirts ή σε chino παντελόνια και βερμούδες.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα