Οι grooming συνήθειες των πραγματικά στιλάτων αντρών

Οι ρουτίνες περιποίησης για να δείχνεις καλύτερος.

Εν έτει 2019, που οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι αδυσώπητοι, το ζητούμενο δεν είναι να περνάς ώρες ολόκληρες μπροστά από τον καθρέπτη για να καταφέρεις να δείχνεις τελικά πιο κομψός και γοητευτικός. Το ζητούμενο είναι να έχεις μία στοχευμένη ρουτίνα περιποίησης με απλά βήματα, που θα σε βοηθήσουν να είσαι έξω από την πόρτα του σπιτιού στον λιγότερο χρόνο, με μέγιστο όμως στυλ.

Μην αμελείς το ραντεβού με τον κομμωτή/μπαρμπέρη

Οι grooming συνήθειες των πραγματικά στιλάτων αντρών

Γίνε προνοητικός για να κάνεις τη ζωή σου λιγάκι πιο εύκολη. Ενώ λοιπόν βρίσκεσαι στο κομμωτήριο, κλείσε την επόμενη επίσκεψή σου σε περίπου τέσσερις με πέντε εβδομάδες. Χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα μαλλιά σου έχουν μακρύνει αρκετά, με αποτέλεσμα το κοντό κούρεμά σου να χρειάζεται φρεσκάρισμα. 

Ανακάλυψε τα προϊόντα hairstyling που σου ταιριάζουν

Δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τύπο μαλλιών, άρα δεν μπορούμε να ακολουθούμε όλοι τον ίδιο δρόμο για τη φροντίδα και το φιξάρισμά τους με προϊόντα styling. Για παράδειγμα, όσοι έχουν πυκνά μαλλιά μπορούν να χρησιμοποιούν κερί ή πομάδα. Από την άλλη, όσοι έχουν λεπτή, αδύναμη τρίχα που λαδώνει εύκολα θα ήταν να επενδύσουν σε ένα σπρέι, όπως είναι εκείνο με θαλασσινό αλάτι.

Βρες το άρωμα που θα γίνει το σήμα – κατατεθέν σου

Αντί να έχεις στο ντουλάπι του μπάνιου σου δυο – τρία αρώματα και να ψεκάζεσαι κάθε πρωί τυχαία με όποιο πιάσεις, επένδυσε σε ένα μπουκάλι με κλασική μυρωδιά. Είθισται τα ξυλώδη, πικάντικα και βοτανικά αρώματα να φοριούνται τους χειμερινούς μήνες και τα κιτρώδη τους καλοκαιρινούς.

Προτίμησε την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με έρευνα του Sheffield University, η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα μειώνει κατά 11% περισσότερο την οδοντική πλάκα συγκριτικά με τις κοινές οδοντόβουρτες, ενώ προλαμβάνει την ουλίτιδα και προσφέρει μία πιο ολοκληρωμένη στοματική φροντίδα.

Μην ξεχνάς τη σημασία της απολέπισης

Μία φορά την εβδομάδα -φρόντισε να το κάνεις κάθε Δευτέρα πρωί για παράδειγμα- κάνε scrub στην επιδερμίδα του προσώπου σου, ώστε να απομακρύνεις τη βρωμιά, τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα και να βοηθήσεις το δέρμα σου όχι μόνο να καθαρίσει, αλλά να αναπλαθεί.

Πες "ναι" στην αποτρίχωση αλλά με μέτρο

Στην πλειοψηφία των γυναικών αρέσει ο άντρας να έχει τρίχες σε μασχάλες, πόδια, χέρια, στήθος, ακόμα και στη βουβωνική χώρα. Ειδικά στην τελευταία, πρέπει να έχεις τόσες όσες τα πάντα να φαίνονται καθαρά και να βρίσκονται με ευκολία. Τακτοποιημένα πράγματα δηλαδή, σε καμία περίπτωση "αποψιλωμένα".

Σουλούπωσε τα γένια σου

Το ίσως πιο συνηθισμένο λάθος, που κάνουν οι περισσότεροι όταν αφήνουν μούσια, είτε επειδή το αγνοούν, είτε επειδή απλά βαριούνται να ασχοληθούν, είναι το να μην δίνουν σημασία στο σωστό σβήσιμό τους. Τουτέστιν, αφήνουν τις τρίχες τους να κάνουν πάρτι στο λαιμό τους.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι στο λαιμό η τριχοφυΐα απαιτεί τριμάρισμα και πειθαρχία σ' ένα σχήμα U κατά μήκος του σαγονιού που να ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και να καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι μεσολαβεί το αφαιρείς με τη μηχανή ή το ξυράφι.

Ή μάθε πώς να ξυρίζεσαι σωστά

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Από το να προετοιμάζεις σωστά την επιδερμίδα με ένα λάδι ξυρίσματος που θα μαλακώσει τις τρίχες και το να βυθίζεις το ξυράφι σε ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος, να βγουν προς τα έξω οι τρίχες και να αποφευχθούν κοψίματα, κοκκινίλες και ερεθισμοί μέχρι το να χρησιμοποιείς ενυδατικό balm με καταπραϋντικά συστατικά -αλόη, βαλσαμέλαιο- χωρίς αλκοόλ και parabens, αμέσως μετά το ξύρισμα.

Καταπολέμησε τους μαύρους κύκλους

Προκαλούνται από τη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω απ' το λεπτό και ευαίσθητο δέρμα που περιβάλλει την περιοχή των ματιών.

Μία γρήγορη και αποτελεσματική λύση είναι να τοποθετήσεις κρύες κομπρέσες νερού ή παγωμένα φακελάκια τσαγιού κάτω απ' τα μάτια, που μπλοκάρουν προσωρινά τα αιμοφόρα αγγεία και προσφέρουν σύντομη ανακούφιση. Μία ακόμη καλή λύση είναι να αγοράσεις μία ενυδατική κρέμα ειδική για τα μάτια που να περιέχει καφεΐνη, που λειτουργεί αποσυμφορητικά.

Καθάρισε τα φρύδια χωρίς υπερβολές

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Δύο είναι οι περιπτώσεις που επιβάλλεται το σουλούπωμα των φρυδιών: Πρώτον, αν τα φρύδια σου είναι πολύ πυκνά, άγρια και ατίθασα ή αν σμίγουν μεταξύ τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα.

Μην αμελείς την περιποίηση των άκρων

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποκρουστικό από τα μακριά και βρώμικα νύχια σε χέρια και πόδια. Αν μπορείς να τα κόβεις με νυχοκόπτη ή με το ειδικό ψαλιδάκι μόνος σου, κάν'το. Αν πάλι βαριέσαι ή δεν το 'χεις, να θυμάσαι το εξής: η περιποίηση των νυχιών από επαγγελματίες δεν είναι γυναικείο προνόμιο. Οι μανικιουρίστ/πεντικιουρίστ απευθύνονται και σε άντρες, οπότε αν βαριέσαι να ξενυχιάζεσαι, αφέσου μία φορά το μήνα στα χέρια των ειδικών.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.