5 παρενέργειες που προκαλεί το άγχος στο πρόσωπο

Οι λύσεις για να "σβήσεις" τα σημάδια του στρες από την επιδερμίδα σου.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 02 Δεκεμβρίου 2019

Άγχος, άγχος, άγχος. Ακόμα χειρότερες οι επιπτώσεις που έχει τόσο στην προσωπική και επαγγελματική ζωή, όσο και στην καλή υγεία του οργανισμού, ακόμα και σε εκείνη του προσώπου, η εικόνα του οποίου αμέσως διαφοροποιείται. Όταν αγχωνόμαστε, αυξάνεται η παραγωγή της κορτιζόλης, της γνωστής και ως ορμόνης του στρες, που ευνοεί τόσο την ξηρότητα του δέρματος, μιας και αναστέλλει την ελαστικότητα και προκαλεί κατακράτηση υγρών, όσο και την λιπαρότητα, καθώς διεγείρει τους σμηγματογόνους αδένες, προκαλώντας τις εξής παρενέργειες στην επιδερμίδα του προσώπου.

Σακούλες

Η περιοχή των ματιών είναι αρκετά ευαίσθητη και είναι συνήθως η πρώτη που πλήττεται λόγω άγχους και έλλειψης ύπνου που αυτό προκαλεί. Η αύξηση της κορτιζόλης, συμβάλλει στην υπερενυδάτωση του ιστού του δέρματος κάτω από τα βλέφαρα και στη συσσώρευση υγρού, που εκδηλώνεται με πρήξιμο.

Η λύση: Μία ενυδατική, αποσυμφορητική κρέμα, όπως επίσης και το να τοποθετείς παγωμένα φακελάκια τσαγιού ή φέτες αγγουριού στα κλειστά σου βλέφαρα. Θα απορροφήσουν τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο.

Λιπαρότητα/Γυαλάδα

Όπως προαναφέραμε το στρες αυξάνει την παραγωγή της κορτιζόλης και αυτό έχει ως συνέπεια τη διέγερση των σμηγματογόνων αδένων στο δέρμα, με αποτέλεσμα την αύξηση παραγωγής σμήγματος.

Η λύση: Καθημερινός καθαρισμός με ένα ήπιο προϊόν που ρυθμίζει την έκκριση λιπαρότητας. 

Ερυθρότητα

Όταν μας κυριεύει το στρες αλλάζει ο ρυθμός της αναπνοής μας. Γίνεται πιο σύντομος και ρηχός, με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνεται αρκετά το δέρμα και να κοκκινίζει κυρίως στα μάγουλα.

Η λύση: Ενυδάτωση με μία δροσερή κρέμα. 

Θαμπάδα 

Το άγχος ευνοεί την ξηροδερμία γιατί διαταράσσει την ικανότητα του δέρματος να κατακρατά υγρασία και μειώνει τη ροή του αίματος, στερώντας του το οξυγόνο, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αποκτά μία θαμπή, κίτρινη και αφυδατωμένη όψη.

Η λύση: Καθημερινή ενυδάτωση με κρέμα. 

Σπυράκια

Η αυξημένη παραγωγή κορτιζόλης οδηγεί σε αύξηση της έκκρισης σμήγματος, η οποία καταλήγει σε αυξημένη λιπαρότητα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα την πρόκληση φραγμένων πόρων, τα γνωστά μαύρα στίγματα και τη δημιουργία σπυριών.

Η λύση: Καθημερινός καθαρισμός με προϊόντα κατά της ακμής με φυτικά συστατικά, όπως είναι το τεϊόδεντρο που έχει αντιοξειδωτική δράση. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα