Η θρυλική χαίτη τότε και τώρα

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα κουρέματα όλων των εποχών επιστρέφει με φόρα από τα 80s στην πιο κομψή εκδοχή του.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 08 Ιουλίου 2019

Ό,τι είναι για τη νεότερη γενιά η φράντζα των Emo, είναι για όλους εμάς η χαίτη. Ή αλλιώς μαλλί λασπωτήρας ή απλά mullet στην αγγλική. Επρόκειτο για ένα κούρεμα που ξεκίνησε να φοριέται στις αρχές της δεκαετίας του 1970 κυρίως από τον αντρικό πληθυσμό και έγινε μόδα το 1980. Μπροστά και στο πλάι τα μαλλιά ήταν κοντοκουρεμένα και μακριά στο πίσω μέρος.

Η θρυλική χαίτη τότε και τώραΑπό τους πιο φανατικούς θαυμαστές του mullet ήταν ο Γερμανός ποδοσφαιριστής Rudi Völler, ο Jean-Claude Van Damme, ο George Michael και ο Andre Agassi. 

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως το εξής: Αν υπάρχουν δύο τύποι που "φόρεσαν" τη θρυλική χαίτη με τον πιο cool τρόπο ήταν ο "MacGyver” Richard Dean Anderson στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά των 80s και 90s και ο Ziggy Stardust, το alter ego του David Bowie. 

ΧΑΙΤΗ
Ο Richard Dean Anderson σε σκηνή από το MacGyver.

Στα 90s, η χαίτη άρχισε σταδιακά να χάνει την εκκεντρικότητά της και να αποκτά μία σαφώς πιο διακριτική εμφάνιση, που παρέπεμπε περισσότερο σε ένα μακρύ καρέ κούρεμα. 

ΚΕΒΙΝ ΚΟΣΤΝΕΡ ΧΑΙΤΗ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο του Kevin Costner στο "Ρομπέν των δασών" (1991), το οποίο δεκαετίες μετά επαναλανσάρει σήμερα ο Brad Pitt.

ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΑΙΤΗ

Με την hairstyle του επιλογή του, ο 54χρονος ηθοποιός υιοθέτησε ουσιαστικά τη θρυλική χαίτη των 80s στην πιο κομψή και σύγχρονη εκδοχή της.


Κεντρική φωτογραφία © getty images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Αξεσουάρ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

6 βήματα για σωστό μαύρισμα το φετινό καλοκαίρι

Χωρίς να ρισκάρεις να προκαλέσεις ανεπανόρθωτη ζημιά στο δέρμα και την υγεία σου.

Το μυστικό για να παρατείνεις το μαύρισμα

Απέκτησε χρώμα με ασφάλεια και διατήρησέ το έντονο μέχρι το φθινόπωρο.