Το επιμελώς ατημέλητο hairlook του Robert Pattinson

Μπορεί το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό, χρειάζεται ωστόσο πολύ περισσότερο styling απ' ότι φαντάζεσαι.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 22 Νοεμβρίου 2019

Οι κριτικές για την ερμηνεία του στη νέα ταινία του Robert Eggers, τον ασπρόμαυρο "Φάρο" (The Lighthouse) όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Willem Dafoe, είναι εξαιρετικές, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τυχαία η συνεχώς ανοδική πορεία της υποκριτικής διαδρομής του Robert Pattinson στην μετά Twilight Saga εποχή. Η ίδια ανοδική κατεύθυνση χαρακτηρίζει και το προσωπικό στυλ του 33χρονου ηθοποιού, που έχει υιοθετήσει ένα σαφώς πιο αρρενωπό και κομψό look στις δημόσιες εμφανίσεις του απ' ότι παλιότερα.

Αν κάτι όμως έχει παραμείνει αναλλοίωτο στην εικόνα του είναι το επιμελώς ατημέλητο hairlook που υιοθετεί πάντα, ακόμα και όταν φορά σμόκιν στο κόκκινο χαλί. Μπορεί τα μαλλιά του να δείχνουν φυσικά, απαιτούν ωστόσο πολύ περισσότερο styling απ' ότι φαντάζεσαι για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που θυμίζει αρκετά το στυλ των σέρφερ. 

Το επιμελώς ατημέλητο hairlook του Robert Pattinson

Βήμα 1ο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις το hairlook του Pattinson είναι να υιοθετήσεις το κούρεμά του, που αντλεί έμπνευση από το pompadour που έκανε μόδα στα 50s ο Elvis Presley, αλλά δεν είναι τόσο εκκεντρικό. Εδώ έχουμε μία πιο φυσική εκδοχή αυτού, με τα μαλλιά στο πλάι να είναι πιο κοντά από εκείνα της κορυφής που είναι μακριά, πυκνά και ελαφρώς κυματιστά. 

Βήμα 2ο

Η δεύτερη κίνηση είναι να αναγνωρίσεις τον στυλ των μαλλιών σου ώστε να καταλήξεις στα κατάλληλα προϊόντα styling. Το πιστολάκι, ενδέχεται και η φυσούνα, θα χρειαστούν σίγουρα.  

Βήμα 3ο

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι τα μαλλιά να είναι κυματιστά. Συνεπώς, αν η τρίχα σου είναι ίσια πρέπει να αποκτήσει κίνηση, ενώ αν είναι σγουρή να λειανθούν οι μπούκλες. Στην πρώτη περίπτωση, το σπρέι θαλασσινού αλατιού ή μία ελαφριά wavy cream είναι δύο καλές λύσεις. Απλώνεις όποιο από τα δύο προϊόντα προτιμάς σε νωπά μαλλιά και χτενίζεις με τα δάχτυλα σου. Στη συνέχεια, είτε τα αφήνεις να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποιείς πιστολάκι με φυσούνα για έξτρα όγκο. 

Στη δεύτερη περίπτωση τώρα, εφαρμόζεις ελάχιστη ποσότητα λαδιού και ύστερα ισιώνεις ελαφρώς τα μαλλιά με το πιστολάκι και την ειδική βούρτσα, χτενίζοντας από μπρος προς τα πίσω. 

Βήμα 4ο

Και στις δύο περιπτώσεις, ολοκληρώνεις το χτένισμα με ένα ματ κερί ή ζελέ, ειδικό για τη δημιουργία ενός wavy look, με το οποίο περνάς ελαφρά τις άκρες των μαλλιών της κορυφής ώστε να αποφύγεις το φριζάρισμα από το πιστολάκι.


Φωτογραφίες © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ρολόι