Κορυφαία ρολόγια που είδαμε στο Netflix

Οι κομψοί εκπρόσωποι της υψηλής ωρολογοποιίας αλλά και κάποια πιο comfort ρολόγια που είχαν στον καρπό τους οι πρωταγωνιστές των Breaking Bad, House of Cards, Narcos και Mad Men.

Έχεις παρατηρήσει ποτέ σε ποιους οίκους ανήκουν τα ρολόγια που φορούν οι πρωταγωνιστές στις σειρές που παρακολουθείς στο Netflix; Ίσως θα έπρεπε. Κι αυτό γιατί, ασχέτως του αν αποτελούν τμήμα μίας καλά μελετημένης στρατηγικής τοποθέτησης προϊόντων, δίνουν πληροφορίες για τους χαρακτήρες που υποδύονται οι ηθοποιοί. Οι στιλίστες και οι ενδυματολόγοι τα χρησιμοποιούν ως σύμβολα, έτσι ώστε να περάσουν 'υποσυνείδητα' και μη μηνύματα.

Αν είσαι fan τόσο των σειρών όσο και των ρολογιών, αξίζει να δώσεις περισσότερη σημασία στους καρπούς των αγαπημένων σου χαρακτήρων. Στη συνέχεια, εμείς, απλώς κάνουμε την αρχή.

Breaking Bad

Κορυφαία ρολόγια που είδαμε στο NetflixBreaking Bad

Η κλασική σειρά που μπορείς να παρακολουθείς ξανά και ξανά, και κάθε φορά να εστιάζεις σε διαφορετικές λεπτομέρειες. Στα πρώτα επεισόδια, ο καθηγητής χημείας Walter White φοράει ένα απλό Casio CA-53W, από αυτά με το κομπιουτεράκι που ήταν τρελή μόδα στα 80s και προκαλούν ρίγη νοσταλγίας στους fans της αισθητικής της πιο παρεξηγημένης στιλιστικά δεκαετίας.

Καθώς στη συνέχεια του ρόλου του ο White μεταμορφώνεται σε αδίστακτο έμπορο μεθαμφεταμίνης, αλλάζουν και τα αξεσουάρ του. Στο τέταρτο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν, το πρωτοπαλίκαρό του, ο Jesse Pinkman, του δίνει ένα εικονικό ρολόι για τα 51α του γενέθλια, το οποίο δεν είναι άλλο από ένα TAG Heuer Monaco με μπλε καντράν που έκτοτε επανεμφανίζεται συχνά σε διάφορα πλάνα της σειράς.

House of Cards

HOUSE OF CARDSHouse of Cards

Μία σειρά που έχει να κάνει με την εξουσία και τη φιλοδοξία, δεν μπορεί παρά να αποτελεί την ίδια στιγμή και μία πασαρέλα ακριβών ρολογιών. Στην αρχή, βλέπουμε (και εδώ) ένα TAG Heuer Monaco στον καρπό του κομψότατου Remy Danton, πρώην εκπροσώπου τύπου του Frank Underwood και λομπίστα στην Ουάσινγκτον.

Καθώς, όμως, δεν υπάρχει πιο ισχυρό σύμβολο επιτυχίας από ένα Rolex, ένα Sea-Dweller κάνει την εμφάνισή του στο χέρι του Peter Russo, μέλους του Κογκρέσου. Ο Underwood, γενικώς, παραμένει πιστός στην IWC, ενώ ο αδίστακτος Doug Stamper στο Navitimer της Breitling. Η πιο αντικοινωνική και κομψή απ’ όλους, η Claire Underwood, επιλέγει Cartier. Τη βλέπουμε να φοράει ένα ατσάλινο Tank Française με διαμάντια και ένα Tank Classic από κίτρινο χρυσό.

Narcos

NARCOSNarcos

Τα 80s της προηγούμενης εκατονταετίας ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή για την Κολομβία, καθώς οι έμποροι ναρκωτικών ουσιών είχαν κηρύξει πόλεμο στην Πολιτεία, με αρχηγό τον Pablo Escobar, που στη σειρά υποδύθηκε ο ηθοποιός Wagner Moura. Στον καρπό του, θαυμάσαμε ένα πολύ ξεχωριστό μοντέλο της Rolex, για την ακρίβεια ένα vintage Cellini 4114 από κίτρινο χρυσό με καντράν σαμπανιζέ χρώματος. Η διακριτική του κομψότητα, πάντως, δεν έχει καμία σχέση με το πανάκριβο Rolex που φορούσε στην πραγματική του ζωή ο Escobar, που έπλεε στα διαμάντια.

Mad Men

MAD MENMad Men

Ένας από τους πιο κομψούς πρωταγωνιστές της μικρής οθόνης, ο διαφημιστής Don Draper, μας έμαθε ότι ένα καλό ρολόι μπορεί να ανεβάσει κατευθείαν ένα look με κοστούμι στο βάθρο της αισθητικής τελειότητας. Ο ίδιος, το έκανε πράξη με ένα ατσάλινο Memovox Jaeger-LeCoultre, με λευκό καντράν και μαύρο εξωτερικό δαχτυλίδι, όπως, άλλωστε, θα έκαναν οι περισσότεροι ταξιδευτές businessmen της δεκαετίας του 1960.

Στη δεύτερη σεζόν, μένοντας πιστός στη Jaeger-LeCoultre, το αντικατέστησε με ένα θρυλικό Reverso Classique από κίτρινο χρυσό, που παρεμπιπτόντως είναι ένα μοντέλο που φέτος κλείνει τα 90 χρόνια από την κυκλοφορία του, ενώ το 2012 είχε κυκλοφορήσει η συλλεκτική εκδοχή του, το Reverso Ultra-Thin Tribute to Mad Men, σε μόλις 25 κομμάτια, με χαραγμένο στο χέρι στο κάτω μέρος της κάσας του το logo του πρακτορείου Sterling Cooper Draper Pryce.

Στην τέταρτη σεζόν, όταν ο Draper δουλεύει για λογαριασμό της Rolex, φοράει, όπως είναι φυσικό, ένα Explorer, ενώ στην πέμπτη, την έκτη και την έβδομη προτιμάει τα ρολόγια της αντιπάλου της, Omega, και πιο συγκεκριμένα ένα Seamaster DeVille, μοντέλο του 1966.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.