Ένα ρολόι που φτιάχτηκε για να χαμογελάς

Το Richard Mille RM 88 είναι μια ωδή στο Smiley και κοστίζει 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 11 Φεβρουαρίου 2023

Ο οίκος Richard Mille μας έχει συνηθίσει σε νέα ρολόγια που είναι μοναδικά, γεμάτα λεπτομέρειες και σχεδόν πάντα έχουν κάτι το καινοτόμο. Γι' αυτό και δεν μας εξέπληξε το νέο και συναρπαστικό Richard Mille RM 88 Automatic Tourbillon Smiley, στο οποίο τη διαφορά την κάνει ένας κίτρινος (γράψε: χρυσός) κύκλος με δύο οβάλ μάτια και ένα διάπλατο χαμόγελο - ναι, το Smiley.

Ένα σύμβολο της pop κουλτούρας στο χέρι σας

Το Smiley, που σχεδιάστηκε από τον Franklin Loufrani πριν από μισό αιώνα, αποτελεί ένα σύμβολο που έχει περάσει στο συλλογικό ασυνείδητο. Είναι η ενσάρκωση της θετικής στάσης ζωής και της χαράς, ενώ αποτελεί τοτέμ για την παγκόσμια pop κουλτούρα. Λογικό, λοιπόν, ο οίκος Richard Mille κάποια στιγμή να συνεργαζόταν με τη The Smiley Company για τη δημιουργία ενός συλλεκτικού ρολογιού.

Ένα ρολόι που φτιάχτηκε για να χαμογελάςRichard Mille

Ο συγκεκριμένος αυτόματος χρονογράφος πήρε την τελική του μορφή μέσα σε τρία χρόνια, συνδυάζει την τεχνολογία με τη δημιουργικότητα και όλα τα διακοσμητικά στοιχεία, πέραν του Smiley, που στολίζουν το καντράν του -τα ανθισμένα λουλούδια, τα ροζ φλαμίνγκο, οι ανανάδες, οι κάκτοι κλπ- είναι στο fun και pop στυλ του Smiley, σχεδιασμένα από τον γλύπτη Oliver Kahn.

> Διάβασε ακόμα: Ένα ρολόι του 1 εκ. ευρώ στον καρπό του Rafael Nadal

Φτιαγμένο στο χέρι, σε 50 μόνο κομμάτια

Οι γέφυρες και το βασικό καντράν του έχουν κατασκευαστεί από τιτάνιο κατηγορίας πέμπτου βαθμού, κάτι το οποίο εξασφαλίζει τόσο την ανθεκτικότητα όσο και την απαλότητά τους, ενώ η αναζήτηση της τελειότητας είναι πανταχού παρούσα σ' αυτό το ρολόι, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει, ανάμεσα στ' άλλα, και το ότι τα διακοσμητικά μικροστοιχεία του στιλβώθηκαν στο χέρι.

> Διάβασε ακόμα: Το αξίας €300.000 Richard Mille του Charles Leclerc δεν υπάρχει πια στον καρπό του

Με την τρισδιάστατη ομορφιά και το εκτυφλωτικό, γεμάτο χρώμα σχέδιό του, το Richard Mille RM 88 Automatic Tourbillon Smiley εκφράζει μια ονειρική καθαρότητα. Είναι χαρούμενο, πολύχρωμο και γεμάτο ζωντάνια, ενώ βγήκε σε παραγωγή μόνο σε 50 κομμάτια.

Από: Esquire Mexico

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα