Κι όμως, τα ρολόγια στο The Gentlemen κοστίζουν 6 εκατομμύρια λίρες

Όλα όσα αποκάλυψε η στυλίστρια της σειράς του Netflix.

Στη νέα σειρά του Guy Ritchie The Gentlemen, τα ρολόγια από ό,τι φαίνεται καθορίζουν το κοινωνικό στάτους των χαρακτήρων.

Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι φορούν σημαντικά κομμάτια και σχεδόν όλοι αυθεντικά. Υπάρχουν ωστόσο και αυτοί που φορούν απομιμήσεις. Η απουσία ρολογιού -πχ ο πιστός κηπουρός Geoff τον οποίο υποδύεται ο Vinnie Jones δε φοράει- υποδηλώνει την ταξική ανισότητα γύρω από την οποία περιστρέφεται η σειρά.

Ένα από τα πρώτα ρολόγια που βλέπουμε στη σειρά είναι ένα vintage Omega από τις αρχές της δεκαετίας του '60 ενώ στη συνέχεια βλέπουμε και ένα ροζ χρυσό Patek Philippe Nautilus ref 5990. Φυσικά, κατά τη διάρκεια της σειράς, τα ρολόγια παρέχουν τρομερά πολλά στοιχεία για τους χαρακτήρες, από το πόσο αξιόπιστοι είναι μέχρι την τάξη και το υπόβαθρό τους. Για παράδειγμα, ο Henry Collins, ένας από τους πιο επιτυχημένους υποστηρικτές πυγμαχίας του Λονδίνου, φοράει ένα χρυσό Rolex Daytona. Αντίστοιχα, ο γκάνγκστερ Bobby Glass φοράει ένα Bremont ALT1, το οποίο αντικατοπτρίζει τη μεγάλη βρετανική υπερηφάνεια του, ενώ η κόρη του, Susie, ένα τανκ Cartier που ενισχύει τη φινέτσα που κρύβει την πραγματική της ταυτότητα.

"Ο Sticky Pete, γνωστός του Freddie, είναι ψεύτης και τζογαδόρος. Είναι το είδος του ατόμου που στοιχηματίζει όλα τα χρήματα που έχει κληρονομήσει, επομένως δε θα μπορούσε ποτέ να ξοδέψει 10.000 λίρες σε ένα ρολόι. Γι' αυτό τον βλέπουμε να φοράει ψεύτικα ρολόγια Patek και Rolex, τα οποία προσποιούνται τα ρολόγια των 250.000 λιρών αλλά στην πραγματικότητα είναι απομιμήσεις", τονίζει η στυλίστρια της σειράς, Loulou Bontemps και συνεχίζει:

"Κάνοντας τα βασικά μαθηματικά, έχουμε ρολόγια αξίας τουλάχιστον έξι εκατομμυρίων λιρών στη σειρά, και ήταν όλα δανεικά. Το να μπορείς να δίνεις τόση προσοχή στη λεπτομέρεια είναι πραγματικά διασκεδαστικό".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.