Το vintage Rolex του "Νονού" Marlon Brando βγαίνει στο σφυρί

Το συλλεκτικό ρολόι περιλαμβάνει μία ξεχωριστή επιγραφή στο πίσω μέρος του.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 09 Μαΐου 2019

Ένα από τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνει ποτέ ένας άντρας είναι το να επιδεικνύει το (ακριβό) ρολόι του. Ειδικά αν αυτό είναι ένα άκρως συλλεκτικό αντικείμενο, όπως ας πούμε το Rolex του Marlon Brando. Το θρυλικό Rolex Datejust, το οποίο έλαβε ως δώρο ο Brando για τo Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 1973 on stage από την Sacheen Littlefeather (για την ερμηνεία του σαν Don Vito Corleone, στην πρώτη ταινία του "Νονού"), βγαίνει (ηλεκτρονικά) στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών GWS Auctions.

Πρόκειται για ένα vintage Datejust του 1973, διαμέτρου 31 χιλιοστών, που στο πίσω μέρος του έχει χαραγμένη την επιγραφή "Vito’s & MB", μία σαφή αναφορά στον χαρακτήρα του Don Vito Corleone. Ο Marlon Brando κράτησε στην κατοχή του το ρολόι για λίγα χρόνια, πριν το χαρίσει στην Patricia Norris (costume designer στις παραγωγές του "Νονού"), καθώς πίστευε ότι της ταιριάζει καλύτερα. 

Το vintage Rolex του "Νονού" Marlon Brando βγαίνει στο σφυρί
ΡΟΛΕΞ ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ 2

Προς πώληση πάντως το προσφέρει ο αγνώστων στοιχείων τωρινός του κάτοχος, μαζί με την επιστολή αυθεντικότητας, ενώ αναφέρεται πως ήρθε στην κατοχή του μετά τον θάνατο της Patricia Norris, τον Φεβρουάριο του 2015. Τιμή εκκίνησης για την δημοπρασία είναι τα $11.000 - ποσό που μοιάζει πάρα πολύ λογικό αν λάβουμε υπόψιν το $1.000.000 που έπιασε σε αντίστοιχη διαδικασία το Omega του Elvis Presley ή πολύ περισσότερο τα $17.000.000 για το Rolex του Paul Newman.

Η δημοπρασία για το εν λόγω Rolex Datejust λήγει στις 11 Μαΐου, οπότε αν επιθυμείς, μπορείς να καταθέσεις κι εσύ την προσφορά σου εδώ.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Περιποίηση

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ρολόι για τα 161 χρόνια ιστορίας της Montblanc

Το 1858 Automatic είναι η νέα άφιξη στην ανανεωμένη συλλογή - σήμα κατατεθέν του γερμανικού luxury brand, 1858 Watch Collection.

Η δημοπρασία της χρονιάς για προσιτά vintage ρολόγια

Αναμένεται να φτάσουν σε τιμές ρεκόρ, δυστυχώς προσφορά θα κάνουν λίγοι.