Όλα τα νέα βιβλία που θα διαβάσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς

Νέα βιβλία γεμάτα εγκλήματα που ζητούν δολοφόνους, εξομολογήσεις, συνταγές για pastry chefs, θανάσιμα αμαρτήματα.

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας του χρόνου με την πιο ποιοτική και προσεγμένη εσοδεία σε κυκλοφορίες νέων βιβλίων, είτε πρόκειται για μυθιστορήματα, είτε για οδηγούς αυτοβελτίωσης (τώρα που όλοι θέτουμε στόχους για τη νέα χρονιά), είτε για πολυτελή λευκώματα με συνταγές. Γι' αυτό και τα 10 βιβλία που σου προτείνουμε για να σου κρατήσουν συντροφιά μέχρι το τέλος του έτους δεν αποτελούν μόνο ιδανικά αναγνώσματα για σένα τον ίδιο αλλά και εξαιρετικές ιδέες για δώρα ποιότητας προς αγαπημένα σου πρόσωπα που θα εκτιμηθούν.

Εγκλήματα στην καρδιά του χειμώνα – Agatha Christie (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Όλα τα νέα βιβλία που θα διαβάσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάςΠρώτη στις προτάσεις μας για τον Δεκέμβριο -αλλά και για όλες τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα που έχουμε μπροστά μας- οφείλουμε να κατατάξουμε αυτή την καταπληκτική συλλογή με τις δώδεκα ιστορίες που φέρουν την υπογραφή της Agatha Christie, της δημοφιλέστερης συγγραφέως όλων των εποχών. Σε αυτές, αν και το σκηνικό φαντάζει ειδυλλιακό, οι νιφάδες του χιονιού μπορεί να αποβούν μοιραίες, τα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να κρύβουν επικίνδυνες εκπλήξεις, τα γεύματα να αποδειχτούν δηλητηριώδη και οι καλεσμένοι απρόβλεπτα δυσάρεστοι. Τα μυστήρια αναλαμβάνουν να λύσουν, όπως πάντα, ο Ηρακλής Πουαρό και η Μις Μαρπλ.

Μία δεύτερη ευκαιρία – Sharon Stone (Εκδόσεις Πεδίο)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ"Η Sharon Stone έγραψε τα απομνημονεύματά της και τα κυκλοφόρησε φέτος, λαμβάνοντας θετικές κριτικές για την πένα της. Στην ελληνική έκδοση, πολυτελή και σκληρόδετη, η ηθοποιός που έγινε είδωλο με cult following χάρη σε ένα σταυροπόδι και επιβλήθηκε με την ευφυΐα της, καταγράφει τις προσπάθειές της να ξεπεράσει ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και να επανέλθει δυνατή στη ζωή, συζητώντας το πώς οι προκλήσεις της υγείας της δημιουργήθηκαν από τις απαιτήσεις της βιομηχανίας του θεάματος, τα τραύματα της παιδικής της ηλικίας και τους οικογενειακούς δεσμούς της. Σε αυτό γράφει: 'Άνοιξα τα μάτια μου. Ένας άγνωστος ήταν σκυμμένος πάνω από το πρόσωπό μου σε απόσταση αναπνοής. Με κοίταζε με τόση καλοσύνη, που ήμουν σίγουρη ότι πεθαίνω'.

> Διάβασε ακόμα: Τα νέα βιβλία που πρέπει να διαβάσεις μέχρι τα Χριστούγεννα

Ο ηθοποιός – Don Ruiz Miguel & Barbara Emrys (Εκδόσεις Διόπτρα)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ 'Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ'Ο Don Ruiz Miguel, που τα βιβλία αυτοβελτίωσης που έχει γράψει έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα, με τον Ηθοποιό, σε καλεί να παίξεις τον ρόλο του αυθεντικού σου εαυτού. Η τέχνη της υποκριτικής, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πρώτη δεξιότητα που μαθαίνουμε, ακόμα και πριν από τη γλώσσα, ακόμα και πριν μάθουμε να περπατάμε. Ξεκινάμε τη ζωή μας ως μίμοι. Παρακολουθούμε, ακούμε και μιμούμαστε. Είμαστε ηθοποιοί εκ φύσεως και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας τελειοποιούμε την τέχνη αυτή. Κι όμως, μπορούμε να βγούμε από τους ρόλους που παίζουμε στην καθημερινότητά μας, να τροποποιήσουμε τη συμπεριφορά μας, να απαλλαγούμε από την υποκρισία και να διεκδικήσουμε ξανά την αυθεντικότητά μας.

Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων – Gabriel García Márquez (Εκδόσεις Ψυχογιός)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ"Ο συγγραφέας που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1982, στο Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων μάς μεταφέρει στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και την Καρνταχένα ντε Ίντιας. Το story του θέλει ένα λυσσασμένο σκυλί να δαγκώνει την κόρη του μαρκησίου του Κασαλντουέρο, που έχει μεγαλώσει στα παραπήγματα των σκλάβων του αρχοντικού, μιλάει τις γλώσσες τους και συμπεριφέρεται όπως εκείνοι. Στη συνέχεια, πέφτει στα νύχια της Ιεράς Εξέτασης, με έναν νεαρό ιερωμένο ερευνητή να αναλαμβάνει να διαπιστώσει αν η κοπέλα διακατέχεται όντως από δαιμόνια. Μόνο που είναι ο ίδιος αυτός ο οποίος θα καταληφθεί από το 'δαιμόνιο' του έρωτα. Το δουλεμπόριο, τα φέουδα, η εκκλησιαστική παντοδυναμία, η ελευθεριότητα και ο διονυσιασμός του έρωτα, οι κυνηγημένοι Εβραίοι διανοούμενοι, η ιατρική της εποχής, οι δεισιδαιμονίες και οι εξορκισμοί πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το χρονικό της συνάντησης δύο ανθρώπων που αγαπήθηκαν βαθιά.

F-R-I-E-N-D-S: Οι Αυθεντικές Συνταγές – Amanda Yee (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ "FRIENDS (Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ): ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ"Ένα υπέροχο βιβλίο -παρεμπιπτόντως, από τις καλύτερες ιδέες για χριστουγεννιάτικο δώρο- που περιλαμβάνει τις πιο εμβληματικές και αγαπημένες συνταγές της παρέας που λατρέψαμε εμείς οι φανατικοί της πιο 'cozy' αμερικανικής σειράς. Από τις σελίδες του περνούν περισσότερες από 100 συνταγές απ' όλο τον κόσμο με λαχταριστά ορεκτικά, street food, finger food, κυρίως πιάτα, γιορτινά μενού, συνταγές για χορτοφάγους, γλυκά και υπέροχα κοκτέιλ από τη Monica, τη Rachel, τη Phoebe, τον Ross, τον Joey και τον Chandler. Οι αυθεντικές συνταγές της σειράς είναι εδώ και μας κάνουν να νιώσουμε με τον πιο απολαυστικό και δημιουργικό τρόπο πιο κοντά στη νεοϋορκέζικη καθημερινότητα των έξι αγαπημένων φίλων, με αναφορές στις καλύτερες στιγμές της διάσημης συντροφιάς και στα πιο αγαπημένα επεισόδια.

> Διάβασε ακόμα: Τα πιο ενδιαφέροντα νέα βιβλία του 2021 μέχρι τώρα

Αόρατος – Paul Auster (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΑΟΡΑΤΟΣ"Ένας από τους πιο σημαντικούς Αμερικανούς συγγραφείς της εποχής μας σε ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του που μας μεταφέρει, γι' αρχή, στην ανοιξιάτικη Νέα Υόρκη του 1967. Το story του μυθιστορήματος θέλει έναν εικοσάχρονο φοιτητή στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και επίδοξο ποιητή να συναντάει έναν αινιγματικό Γάλλο και τη λιγομίλητη, γοητευτική σύντροφό του. Πολύ γρήγορα, βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα τρίγωνο που οδηγεί σε μία ξαφνική, ανατριχιαστική πράξη βίας, η οποία θα αλλάξει την πορεία της ζωής του. Τρεις διαφορετικοί αφηγητές διηγούνται μία ιστορία αχαλίνωτης σεξουαλικής επιθυμίας και ασίγαστης αναζήτησης της δικαιοσύνης, η οποία εξελίσσεται, τόσο στον χρόνο, από το 1967 στο 2007, όσο και στον χώρο, από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι και από εκεί σ’ ένα απομακρυσμένο νησί της Καραϊβικής. Με την απαράμιλλη μαεστρία του στην ψυχογράφηση χαρακτήρων, ο Auster μάς προσφέρει ένα έργο συγκλονιστικής δύναμης.

Θανάσιμο αμάρτημα – Carlo Lucarelli (Εκδόσεις Πατάκη)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ"Ο Carlo Lucarelli, από τους πιο μεταφρασμένους Ιταλούς συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών με θέμα ανεξιχνίαστες εγκληματικές υποθέσεις, μας μεταφέρει στο διάστημα μεταξύ 25 Ιουλίου και 8 Σεπτεμβρίου του 1943, όταν ο Μουσολίνι αποπέμπεται από την εξουσία και η Ιταλία βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή. Μέσα στο χάος εκείνων των ημερών, ο επιθεωρητής Ντε Λούκα αναλαμβάνει μία έρευνα σχετικά με ένα ακέφαλο σώμα – κάτι που είναι ταυτόχρονα απλό και περίπλοκο. Απλό, γιατί πρόκειται για ανθρωποκτονία. Περίπλοκο, επειδή η ιστορία λαμβάνει πολιτικές προεκτάσεις που, δεδομένης της συγκυρίας, γίνονται πολύ επικίνδυνες. Παράλληλα, υπάρχει ένα μελανό σημείο στο παρελθόν του επιθεωρητή κι αυτό γίνεται αιτία να πέσει θύμα εκβιασμού. Είναι το θανάσιμο αμάρτημά του, με αποτέλεσμα να αρχίσει ο ίδιος να καταδιώκει τον εαυτό του.

Notebook: Pastries for Restaurants – Σπύρος Πεδιαδιτάκης

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ "NOTEBOOK"Μία πολυτελής έκδοση με 38 δημιουργίες από τον κορυφαίο pastry chef Σπύρο Πεδιαδιτάκη, συνδημιουργό του boutique ζαχαροπλαστείου Ourse. Το βιβλίο απευθύνεται σε συναδέλφους του που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να δουν μία άλλη προσέγγιση στην παρουσίαση των πιάτων ή να μάθουν νέες τεχνικές στο στήσιμο των γλυκών. Οι 38 δημιουργίες και οι 216 υποσυνταγές του παρουσιάζονται με σαφήνεια, βήμα προς βήμα, από την αρχική ιδέα μέχρι το plating, με 256 φωτογραφίες από όλα τα στάδια της εκτέλεσης, λεπτομέρειες και συμβουλές. Αξίζει να αναφερθεί ότι το βιβλίο εκδόθηκε με την υποστήριξη της Cacao Barry, της κορυφαίας εταιρείας σοκολάτας στον κόσμο που επιλέγουν οι σεφ για τις δημιουργίες τους και διατίθεται προς πώληση στο ζαχαροπλαστείο Ourse και, για όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, μέσα από το site www.spyrospediaditakis.com.

Μετέωροι – Michel Tournier (Εκδόσεις Στερέωμα)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ 'ΜΕΤΕΩΡΟΙ'Το μυθιστόρημα με τον γαλλικό τίτλο Les Météores κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1975 και η ιστορία του έχει να κάνει με δύο δίδυμους αδερφούς, τον Ζαν και τον Πωλ, που σχηματίζουν ένα ζευγάρι τόσο ενωμένο που οι άλλοι το ονομάζουν Ζαν Πωλ. Ο Ζαν, όμως, θέλει να σπάσει αυτή την αλυσίδα και δοκιμάζει να παντρευτεί. Ο Πωλ κατορθώνει να ακυρώσει το σχέδιό του και τότε, απελπισμένος, ο Ζαν αναχωρεί μόνος του για το ταξίδι του μέλιτος στη Βενετία. Ο Πωλ προσπαθεί να τον ακολουθήσει και ολοκληρώνει ένα ταξίδι μύησης γύρω από τον κόσμο. Μέσα από πολλαπλές περιπέτειες και τη συμμετοχή πολυάριθμων άλλων προσώπων, όπως ο θείος τους Αλεξάντρ με τη σκανδαλώδη ζωή, το μυθιστόρημα σκιαγραφεί το μεγάλο θέμα του ανθρώπινου ζευγαριού.

Πολιτισμός είναι το σώμα – Tadashi Suzuki (Εκδόσεις Κείμενα)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ"Πρωτοπόρος στις εκπαιδευτικές μεθόδους του θεάτρου και ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στον κόσμο, o Tadashi Suzuki με αυτό το βιβλίο ανοίγει την πόρτα στις φιλοσοφικές και πρακτικές προσεγγίσεις του στη σκηνή και παρέχει μία διεξοδική και κατανοητή διατύπωση των ιδεών και των πεποιθήσεών του πάνω στο θέατρο αλλά και στη ζωή. Έτσι, το προϊόν του κόπου του δεν αποτελεί μόνο χρήσιμο εργαλείο για τον σύγχρονο σκηνοθέτη, τον δραματουργό, τον ηθοποιό ή τον φοιτητή μίας δραματικής σχολής, καθώς πέρα από τους θεατρόφιλους και τους επαγγελματίες του χώρου απευθύνεται στους λάτρεις της ιαπωνικής κουλτούρας καθώς και σε κάθε φιλομαθή αναγνώστη εν γένει. Η φιλοσοφία του και ο τρόπος που προσεγγίζει τη ζωή και το θέατρο είναι αναμφίβολα πηγή έμπνευσης και δίνουν τροφή για σκέψη στον σκεπτόμενο άνθρωπο του 21ου αιώνα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".