O οδηγός για τα cocktails του Dead Rabbit είναι ένα σκοτεινό, υπέροχο graphic novel

Δεν χρειάζεται καν να δοκιμάσεις τις συνταγές του, η ιστορία αρκεί.

Διακοσμητικά, αυτό είναι το επίθετο που χαρακτηρίζει τα περισσότερα βιβλία για cocktail. Γιατί ποιος έχει το κουράγιο να ακολουθήσει πιστά τις αυστηρές οδηγίες ενός εγχειριδίου mixology γυρνώντας από τη δουλειά; Ένα ουίσκι με πάγο είναι πολύ πιο σίγουρη λύση. Όταν όμως πρόκειται για το The Dead Rabbit Mixology & Mayhem, το νέο βιβλίο για cocktail ενός εκ των καλύτερων μπαρ του κόσμου, το πράγμα αλλάζει: η έκδοση που υπογράφουν οι ιδιοκτήτες κι ο bar manager του Dead Rabbit Grocery and Grog είναι κυριολεκτικά από άλλο πλανήτη· ικανή να σε κρατήσει κολλημένο στις σελίδες της ακόμα και μετά από μία πολύ κουραστική μέρα.

O οδηγός για τα cocktails του Dead Rabbit είναι ένα σκοτεινό, υπέροχο graphic novelΒιβλίο για cocktail; Οδηγός ιστορίας της Νέα Υόρκης; Graphic novel που φλερτάρει με το hard boiled; Η απάντηση είναι θετική και στα τρία ερωτήματα. Σε ρόλο αφηγητή ο John Morrisey, ένας Ιρλανδός γκάνγκστερ του 19ου που τρομοκρατούσε το Μεγάλο Μήλο στις μέρες του. Μόνο που σε ένα εξωφρενικό plot twist ο σκληρός κακοποιός επιστρέφει μετενσαρκωμένος σε φονικό κουνέλι με τρομακτικά κόκκινα μάτια και πολύ βίαιες συνήθειες στη Νέα Υόρκη των 70s. Τι δουλειά έχει σε μία εποχή που τα ναρκωτικά, τα ημίγυμνα κορίτσια, τα πολυβόλα κι άγριοι τσαμπουκάδες βρίσκονται σε καθημερινή διάταξη; Να πάρει εκδίκηση στο όνομα της ιρλανδικής του τιμής, με τα αιματηρά αποτελέσματα αυτής της απόφασης να βάφουν τις σελίδες του πιο ιδιαίτερου βιβλίου για cocktail που κυκλοφορεί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Dead Rabbit NYC (@deadrabbitnyc) on

Φυσικά, αυτά συμβαίνουν στο τμήμα του graphic novel αφού για κάθε σελίδα κόμιξ υπάρχει και μία σελίδα με διάσημα cocktails από το μπαρ του Μανχάταν. Το "Billion Dollar Man”, το "Sucker Punch” και πολλά άλλα αποκαλύπτονται, με τους υπεύθυνους να υποστηρίζουν ότι δεν είχαν σκοπό να κρατήσουν κανένα μυστικό από τους αναγνώστες. Παρ όλες όμως τις αναλυτικές οδηγίες το επίπεδο δυσκολίας είναι υψηλό: τα σπάνια bitters, οι πολύ μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τεράστια διαφορά και, γενικά, η αφοσίωση που χρειάζονται οι συνταγές οδηγούν τον αναγνώστη στη λύση ενός πολύ δύσκολου μεν, πολύ ευχάριστου δε παζλ.

Dead Rabbit cocktail

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αν δεν μπει κανείς  στη διαδικασία να πειραματιστεί με τα cocktails το graphic novel αρκεί και περισσεύει. Σίγουρα όμως ο συνδυασμός θα σου χαρίσει μία πολύ πιο δυνατή, γευστική εμπειρία. Τέλος, για να πάρεις μία ιδέα για το πόσο απαιτητικές είναι οι συνταγές, ακολουθεί μία από τις σελίδες του The Dead Rabbit Mixology & Mayhem.

Billion Dollar Man

Dead Rabbit Cocktails 2

Υλικά

  • 30 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1 σταγόνα Smoked Black Pepper Tincture (η συνταγή υπάρχει στο βιβλίο)
  • 2 σταγόνες Pumpkin Tincture (η συνταγή υπάρχει στο βιβλίο)
  • 7 ml. Orgeat (η συνταγή υπάρχει στο βιβλίο)
  • 15 ml. Buckwheat Orgeat (η συνταγή υπάρχει στο βιβλίο)
  • 25 ml. Novo Fogo Tanager Κασάσα
  • 25 ml. Laird’s Bonded Applejack
  • 45 ml. βραστό νερό

Οδηγίες

Χτυπάς την κρέμα γάλακτος ώστε να είναι πολύ πηχτή (όχι light, καλύτερα με 35% λιπαρά). Φτιάχνεις το cocktail σε ένα ποτήρι που έχεις ζεστάνει, προσθέτεις το βραστό νερό και την κρέμα γάλακτος. Γαρνίρεις με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.