Ο George R.R. Martin γράφει τo επόμενο βιβλίο του Game of Thrones

"Δεν μου άρεσαν ποτέ οι sci-fi ιστορίες με πανδημίες" σημείωσε ο 71χρονος συγγραφέας στο blog του.

"Για να πω όλη την αλήθεια, περνώ περισσότερο καιρό στα Επτά Βασίλεια, από ότι στον πραγματικό κόσμο, αφού γράφω κάθε μέρα. Τα πράγματα είναι άσχημα εκεί, αλλά ίσως όχι τόσο άσχημα όσο μπορεί να γίνουν στη Γη" έγραψε πρόσφατα o George R.R. Martin στο blog του. Είχε 14 ολόκληρες μέρες να αναρτήσει κάτι εκεί, ενώ η προτελευταία φορά που το έκανε ήταν αναφορικά με μία σειρά από sci-fi νουβέλες, στις οποίες και είναι επιμελητής. Οι φανατικοί οπαδοί του ανά τον κόσμο βρήκαν λίγη ελπίδα σε έναν κόσμο που σιγά σιγά καλύπτεται από σκοτάδι. Ο συγγραφέας του Game of Thrones ίσως επιτέλους ολοκληρώσει το Winds of Winter.

Για όσους τώρα έχουν ξεχάσει τι είναι ακριβώς αυτό, πρόκειται για το έκτο κατά σειρά βιβλίο της σειράς, το οποίο περιμένουμε από το 2011 όταν και είχε εκδοθεί το Dance of Dragons. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε δηλώσει ότι από τη στιγμή που τελείωσε η τηλεοπτική σειρά ένιωσε πιο ελεύθερος, αφού μπορούσε επιτέλους να γράψει με τους δικούς ρυθμούς. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι αυτοί οι ρυθμοί έχουν διαρκέσει δέκα χρόνια - κάτι που και ο ίδιος δεν αρνείται, αφού όπως  είχε αναφέρει στην ίδια ανάρτηση "έγραψα μόλις τέσσερις σελίδες, όταν θα έπρεπε να έχω γράψει 40".

 

Strange days are upon us. As ancient as I am, I cannot recall ever having lived through anything like the past few...

Posted by George R.R. Martin on Wednesday, March 18, 2020

Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί fans που ανησυχούν για την υγεία τους (ίσως κάποιοι από αυτούς είναι οι ίδιοι που παλιότερα είχαν προκαλέσει την έκρηξή του όταν τον προέτρεπαν να γράψει τη συνέχεια του GoT γιατί μπορεί να πεθάνει). "Για όσους από εσάς ανησυχείτε για την υγεία μου... Ναι, το γνωρίζω ότι βρίσκομαι στην πιο ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού λόγω της φυσικής μου κατάστασης και της υγείας" έγραψε, για να συνεχίσει: "Νιώθω όμως καλά στην παρούσα φάση, και λαμβάνω όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Βρίσκομαι μόνος μου, σε μία ερημική τοποθεσίας, έρχομαι σε επαφή με έναν μόνο άνθρωπο και δεν κατεβαίνω στην πόλη για να δω κάποιον".

Έτσι, μπορεί ο 71χρονος Martin να ήταν καθησυχαστικός για την υγεία του αλλά και για την πορεία του Winds of Winter, δεν έκανε όμως το ίδιο όταν θέλησε να σχολιάσει την παρούσα παγκόσμια κατάσταση. Έγραψε χαρακτηριστικά και χρησιμοποιώντας ουσιαστικά μία παραβολή από την επιστημονική φαντασία: "Κάποιες μέρες, όταν παρακολουθώ ειδήσεις, νιώθω λες και ζούμε σε κάποια sci-fi νουβέλα. Όχι, όμως, σε εκείνες τις νουβέλες που λάτρευα μικρός, όπου υπάρχουν ανθρώπινες πόλεις στη Σελήνη, αποικίες στον Άρη, ιπτάμενα αυτοκίνητά, και οικιακά ρομπότ. Άλλωστε δε μου άρεσαν ποτέ πολύ οι ιστορίες με πανδημίες".


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.