Tα μεγάλα θεατρικά γεγονότα του καλοκαιριού

Μια ματιά στις πολυαναμενόμενες θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε προσεχώς.

Οι θεατρικές μηχανές που ξεκίνησαν δυναμικά τη σεζόν συνεχίζουν ακάθεκτες και το καλοκαίρι. Αυτό προμηνύουν οι περισσότερες από τριάντα παραστάσεις που περιμένουμε να απολαύσουμε στα αρχαία θέατρα και στις αίθουσες του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το οποίο, επιτέλους, βρίσκεται ξανά σε πλήρη ανάπτυξη, στα φεστιβάλ των δήμων και της περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε ανοιχτές σκηνές της πόλης που θα λειτουργήσουν όλο το καλοκαίρι. Με αριστοφανικές και νεοελληνικές κωμωδίες, αρχαία τραγωδία, σύγχρονο ρεπερτόριο, εκλεκτές διεθνείς αφίξεις, επιτυχημένες χειμερινές επαναλήψεις, πειραματικές παραστάσεις, αλλά και προτάσεις για όλους, αυτό το καλοκαίρι θα χορτάσουμε καταπληκτικές θεατρικές παραστάσεις.

Δυο σπουδαίοι ανατόμοι των κλασικών

Δύο εργάτες του θεάτρου, που σκύβουν στα κείμενα με διάθεση ανατόμου, περιμένουμε με ανυπομονησία να υποδεχτούμε στην Αθήνα και στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Ίβο βαν Χόβε, ο Βέλγος σκηνοθέτης που δίχασε με την παράσταση "Ηλέκτρα/Ορέστης" (2019), επιστρέφει με την Commedie Française και φέρνει μια δική του ανάγνωση σε κλασική κωμωδία. Η παράστασή του "Ταρτούφος ή Ο υποκριτής" είναι ένα καλοδουλεμένο αστικό δράμα βασισμένο στην απαγορευμένη, πρώτη εκδοχή του μολιερικού "Ταρτούφου" (Πειραιώς 260, 16-18/6).

>Διάβασε ακόμη: Θεατρικά για πάντα

Ο Ολλανδός Γιόχαν Σίμονς είναι ο σκηνοθέτης που ανοίγει τα Επιδαύρια με μια ριζοσπαστική ανάγνωση της "Άλκηστης" του Ευριπίδη όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι η μουσική. Με όχημα την ομώνυμη όπερα του Γκλουκ, τοποθετεί τέσσερις τραγουδιστές και ένα εκκλησιαστικό όργανο στη θέση του Χορού (Επίδαυρος, 1-2/7).

H συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Challengers δεν είναι μία ακόμα ταινία για το τένις

Zendaya σε ταινία με στοιχεία θρίλερ, σεξ, ζήλειας και προδοσίας. Θέλουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι Blur έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Coachella

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Damon Albarn.

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".