O Leonardo DiCaprio στο remake του οσκαρικού Another Round

Όταν διακρίνεις μία επιτυχία από χιλιόμετρα, εκμεταλλεύεσαι την ευκαιρία επί τόπου.

Μπορεί όλος ο κόσμος να ασχολείται με το Nomadland και το θρίαμβο της Chloé Zhao στα φετινά Oscars, όμως, η καλύτερη ξενόγλωσση ταινία σύμφωνα με τη διοργάνωση, το Another Round δηλαδή, ήδη εξαργυρώνει την επιτυχία της. Όπως έγινε γνωστό, ένα αγγλόφωνο remake με τον Leonardo DiCaprio στον πρωταγωνιστικό ρόλο ήδη βρίσκεται στα σκαριά. Για την ακρίβεια, τα δικαιώματα της ταινίας εξασφαλίστηκαν μέσω δημοπρασίας από την εταιρεία των DiCaprio και Jennifer Davisson, Appian Way, την Endeavor Content και την Makeready του Brad Weston. Πιο συγκεκριμένα, τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ έχουν αναλάβει οι δύο τελευταίες. 

Μεταξύ μας, προτού ακόμα αποσπάσει oscar, το Another Round ήταν περιζήτητο στο Χόλιγουντ, αφού ο ρόλος του εύθραυστου μεσήλικα σε υπαρξιακή κρίση -τον οποίο υποδύεται ιδανικά ο Mads Mikkelsen- θεωρείται ιδιαίτερα αβανταδόρικος. Η διασκευή της ταινίας του Thomas Vinterberg λέγεται ότι δελέασε πάρα πολλές εταιρείες παραγωγής, εκ των οποίων η Studiocanal με την The Picture Company και τον Jake Gyllenhaal, η Nine Stories της Riva Marker και η Universal Pictures με την Elizabeth Banks. H δε δημοπρασία διεξήχθη τις δύο τελευταίες εβδομάδες πριν από τη φετινή ψηφιακή τελετή απονομής. Ο Vinterberg στο μεταξύ, έχοντας συνυπογράψει το πρωτότυπο σενάριο με τον Tobias Lindholm, πρόκειται να είναι εκτελεστικός παραγωγός στο remake συνεργατικά με τους Sisse Graum Jørgensen και Kasper Dissing.

>Διάβασε ακόμη: 15 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά σινεμά

Τα Oscars και η χολιγουντιανή διασκευή

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 51χρονος σκηνοθέτης συγκίνησε τα πλήθη με τον ευχαριστήριο λόγο του στα Oscars, αφιερώνοντας το βραβείο του στην κόρη του, Ida που θα είχε παίξει το ρόλο της κόρης του πρωταγωνιστή, αν δεν είχε χάσει τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λίγες ημέρες πριν από το γύρισμα. Η Ida ήταν η πρώτη που είχε εγκρίνει το σενάριο και ενθαρρύνει τον πατέρα της να βάλει μπροστά το Druk, όπως είναι ο κανονικός τίτλος του Another Round. 

Για την ιστορία, η πλοκή της ταινίας περιστρέφεται γύρω από μία παρέα τεσσάρων δασκάλων που στο πλαίσιο της κρίσης μέσης ηλικίας που βιώνουν, αποφασίζουν να πειραματιστούν με το αλκοόλ με το σκεπτικό να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη ζωή τους. Ενώ αρχικά τηρούν το όριο που έχουν θέσει στους εαυτούς τους, η κατάσταση σταδιακά ξεφεύγει για μερικούς από αυτούς. Δεδομένου του ότι η ταινία περιγράφει με ευρωπαϊκό τρόπο την κατανάλωση του αλκοόλ, είμαστε πολύ περίεργοι για την απόδοση της εν λόγω οπτικής στα δεδομένα του Χόλιγουντ. Ενδεχομένως μάλιστα, αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο ο Vinterberg αποφάσισε να έχει ενεργό ρόλο. 
 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.