O Πατέρας, το Black Widow και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουλίου, στα θερινά σινεμά.

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 2 νέες ταινίες, 2 ντοκιμαντέρ, 3 επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων και μία παιδική για μικρούς και μεγάλους (Ονειρομπελάδες). Ποικιλία για κάθε προτίμηση σε είδος υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά για τις ταινίες της εβδομάδας. 

Ο Πατέρας (The Father) 

Το άξιζε και ευτυχώς το κέρδισε κιόλας. Ο λόγος για τον Πατέρα της ταινίας, Anthony Hopkins, ο οποίος στα 83 του χρόνια απέσπασε το δεύτερο όσκαρ της καριέρας του για την ερμηνεία του στην ταινία του Florian Zeller, την οποία μόνταρε ο εξαιρετικός -και επίσης υποψήφιος για όσκαρ στην κατηγορία καλύτερου μοντάζ- Γιώργος Λαμπρινός. Ο Hopkins υποδύεται απίθανα έναν ηλικιωμένο Ουαλό με προβλήματα μνήμης, ενώ η Olivia Colman ως κόρη του, προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ταινία για γερό στομάχι, σινεφίλ και προφανώς, από εκείνες που δεν πρέπει να χάσεις. 

>Διάβασε ακόμη: Γιώργος Λαμπρινός, ένας μοναχικός μπασίστας στον κόσμο του οσκαρικού μοντάζ

Black Widow 

To Black Widow ήταν μία παραγωγή που βρισκόταν αρκετό καιρό στα σκαριά, πολύ πριν από το Avengers: Infinity War. Σε αυτό η Romanoff θα αντιμετωπίσει το παρελθόν της, σε ένα χρονικό πλαίσιο που τοποθετείται μετά τα γεγονότα του Captain America: Civil War.

Νίκος Καρούζος - Ο Δρόμος για το Έαρ

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του επιδραστικού ποιητή Νίκου Καρούζου. Ασχολείται διεξοδικά με το καλλιτεχνικό του έργο, με τα χρόνια της εξορίας, αλλά και με τον ίδιο ως απλό άντρα με τις δικές του ανησυχίες.

Καινούργιος Ουρανός: Οι Γυναίκες στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος

Το ντοκιμαντέρ με την υπογραφή των Γιάννη Ξύδα και Τάσου Κωνσταντόπουλου καταγράφει τις μαρτυρίες μαχητριών της αντίστασης κατά τη διάρκεια της Κατοχής και του εμφυλίου που ακολούθησε.

Η Ταβέρνα της Τζαμάϊκα (Jamaica Inn) 1939

Mια ομάδα πειρατών που διαμένει στο Jamaica Inn προκαλεί ναυάγια σε πλοία ώστε να παίρνει το φορτίο τους. Η εγκληματική τους δράση σιγά σιγά αποκαλύπτεται με την άφιξη της ανηψιάς των ιδιοκτητών, ενώ ο τύπος που κάνει κουμάντο στην περιοχή την ερωτεύεται. Δε χρειάζεται να ξέρεις κάτι παραπάνω πέρα από το ότι πρόκειται για το τελευταίο κινηματογραφικό εγχείρημα του τεράστιου Alfred Hitchcock επί αγγλικού εδάφους.

>Διάβασε ακόμη: Ένας υπεραναλυτικός οδηγός για το φετινό Φεστιβάλ Καννών

Κραυγές και Ψίθυροι (Cries and Whispers) 1972

Ο Ingmar Bergman αφηγείται των αδερφών Κάριν και Μαρία που έχοντας στο πλευρό τους την υπηρέτρια Άννα, προσπαθούν να βοηθήσουν την ετοιμοθάνατη αδελφή τους Άγκνες. Η σχέση των αδερφών μπαίνει στο μικροσκόπιο και ο Bergman έχει 'ζωγραφίσει' τόσο ώστε η ταινία να αποσπάσει στη συνέχεια πέντε υποψηφιότητες για όσκαρ (εκ των οποίων ένα αγαλματίδιο για τη διεύθυνση φωτογραφίας).

Πέρυσι στο Μαρίενμπαντ (Last Year at Marienbad) 1961

Θα καταφέρει άραγε ένας ερωτευμένος άντρας να πείσει την (παντρεμένη) γυναίκα της καρδιάς του να τα παρατήσει όλα και να φύγουν μαζί; Αφού είχαν περάσει τόσο όμορφα την προηγούμενη χρονιά στο Μάριενμπαντ.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.