Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουλίου, στα θερινά σινεμά.

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 5 νέες ταινίες, εκ των οποίων μία ελληνική και 3 επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων. Ποικιλία για κάθε προτίμηση σε είδος υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά για τις ταινίες της εβδομάδας. 

Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου (The Courier)

Ο Benedict Cumberbatch ως βρετανός επιχειρηματίας και ισορροπιστής μεταξύ Η.Π.Α και ΕΣΣΔ είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να αποτρέψει τη σύγκρουση μεταξύ τους το φθινόπωρο του 1962. Συνεργάστηκε με τη CIA και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη σοβιετικού αξιωματούχου, κατάφερε να αποσπάσει απόρρητες πληροφορίες που βοήθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

First Cow

To First Cow της Kelly Reichardt υπήρξε μεταξύ των διεκδικητών της Χρυσής Άρκτου στην Μπερλινάλε. Όταν ακόμη η βόρεια Αμερική θεωρούνταν γη της Επαγγελίας για ένα νέο ξεκίνημα, ο αποτυχημένος μάγειρας Κούκι και ένας Κινέζος εργάτης γίνονται φίλοι και δημιουργούν ένα έδεσμα που θα τους φέρει όσα μπορούν και δε μπορούν να αντέξουν.

Κανένας (Nobody)

O Bob Odenkirk των Breaking Bad και Better Call Saul υποδύεται έναν πατέρα και σύζυγο που υπομένει με στωικότητα τις καταστάσεις της ζωής. Όλα αλλάζουν όμως, όταν δε θα μπορέσει να υπερασπιστεί την οικογένειά του εναντίον ληστών που εισβάλλουν στο σπίτι τους.

Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ

Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα με ελάχιστα έξοδα και έσοδα από δουλειές του ποδαριού και το ταμείο ανεργίας. Κοινός παρονομαστής για τους δύο φίλους, ο πλατωνικός τους έρωτας για τη μυθική πορνοστάρ των 90s, Λώρα Ντουράντ.
 

Μια Φορά κι Έναν Καιρό (Come Away)

Η 8χρονη Αλίκη και ο αδερφός της Πίτερ ζουν στην εξοχή με τους γονείς τους και μπλέκουν σε μια περιπέτεια με προορισμό το Λονδίνο. Ένας περίεργος συνδυασμός της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων με τον Πίτερ Παν και πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie σε κάτι που θυμίζει prequel και των δύο. 

Casablanca (1942)

Δεν αρκούν λίγες προτάσεις για να περιγράψουμε μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Στην Καζαμπλάνκα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας Αμερικανός συναντά την παλιά του αγαπημένη, η οποία είναι πια παντρεμένη με άλλον αλλά χρειάζεται τη βοήθειά του για να δραπετεύσει από τη χώρα.

Το Παιχνίδι των Λυγμών (The Crying Game) 1992

Όσκαρ σεναρίου για την ιστορία ενός μέλους του IRA που δολοφονεί 'Αγγλο στρατιώτη και στη συνέχεια ερωτεύεται την ερωμένη του.

Λαγωνικό 24 Καρατίων (A Shot in the Dark) 1964

O επιθεωρητής Κλουζό ερευνά μία δολοφονία στην εξοχική κατοικία ενός εκατομμυριούχου, για να ακολουθήσουν μερικές ακόμη. Εκεί, ερωτεύεται τη βασική ύποπτη για τους φόνους, μία νεαρή και όμορφη υπηρέτρια.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης