Καμία έκπληξη, οι κριτικοί λάτρεψαν το No Time To Die

Θα ήταν ψέματα αν πούμε ότι δεν το περιμέναμε.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Να και μία φορά που η τόση αναμονή άξιζε τον κόπο και οι προσδοκίες μας δε διαψεύστηκαν. Μία ημέρα μετά την πρεμιέρα του στο Λονδίνο προβλήθηκε και στο Θέατρο Παλλάς το πολυαναμενόμενο No Time to Die με την προτροπή "No Time for Spoilers" - όποιος το παρακολουθήσει καθότι από σήμερα προβάλλεται στους κινηματογράφους, θα καταλάβει. Οι πρώτες κριτικές λοιπόν για την τελευταία λέξη του Daniel Craig ως James Bond στην 25η κατά σειρά ταινία του διάσημου franchise είναι σε μεγάλο βαθμό θετικές, σημειώνοντας ότι η πλοκή του είναι ό,τι πρέπει: Συναισθηματική και γλυκιά, αντάξια ενός μεγαλοπρεπούς αποχαιρετισμού του διάσημου ηθοποιού σε έναν ρόλο που ενσάρκωσε 5 φορές στην καριέρα του. 

>Διάβασε ακόμη: Ποιος είναι τελικά ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών;

Ο ενθουσιασμός των κριτικών

Οι κριτικοί επαινούν επίσης την Ana de Armas και φυσικά τον Rami Malek που μας έχει συνηθίσει σε καθηλωτικές ερμηνείες. O Owen Gleiberman του Variety για παράδειγμα, έκανε λόγο για μία καταπληκτική ταινία, "επίκαιρο θρίλερ με νεο-κλασσική ευφυία""Είναι μια απροσδόκητα συμβατική ταινία του Bond που έχει γυριστεί με υψηλή φινέτσα και με το σωστό άγγιγμα ψυχής, καθώς και αρκετά κομψές εκπλήξεις για να σε κρατήσει σε εγρήγορση.", έγραψε και δε θα μπορούσαμε παρά μόνο να συμφωνήσουμε. Δράση, συναίσθημα, φινέτσα και έναν αλεξίσφαιρο και πιο γοητευτικό από ποτέ Bond, είδαμε χθες. Η δικαιολογημένη, αλλά αρκετή τοποθέτηση προϊόντων -ποιο προϊόν δε θα ήθελε να συνδεθεί άλλωστε με το brand name Bond;- εξισορροπείται από απρόσμενες ατάκες χιούμορ που προσθέτουν το απαραίτητο αλατοπίπερο στην υπόθεση. 

 

Κάποιοι φυσικά, μίλησαν για ένα "τέλειο φινάλε" του Craig, που ολοκλήρωσε τον κύκλο του Bond όπως έπρεπε. Ένας κριτικός δήλωσε ότι "οι θεαματικές σκηνές δράσης, τα εντυπωσιακά σκηνικά και η φωτογραφία που 'ρίχνει σαγόνια' καθιστούν το Time No To Die ως ένα must-see".

 


Ο Brian Lowry του CNN από την άλλη, επεσήμανε πως ίσως ένα μειονέκτημα της ταινίας είναι η διάρκειά της στις 2 ώρες και 43 λεπτά: "Το No Time to Die είναι σα να προσπαθεί πολύ σκληρά για να προσφέρει στον Craig μία αποστολή που να αξίζει όλη τη φασαρία που σχετίζεται με αυτή - μια υπερβολή που θα μπορούσε να συνοψιστεί απλά, με αποτέλεσμα τελικά, να παίρνει υπερβολικά πολύ χρόνο για να φτάσει στον τερματισμό".

Daniel Craig, θα μας λείψεις.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που πρέπει να δεις χθες αν σ' αρέσει το ταξίδι στο χρόνο

Η εν λόγω sci-fi παραγωγή αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Apple TV+ για το 2024.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Winona Ryder και Jenna Ortega φέρνουν τα πάνω κάτω στο sequel του 'Σκαθαροζούμη'

Ούτε εμείς πιστεύουμε ότι ο "Σκαθαροζούμης" των παιδικών μας χρόνων επιστρέφει.

Γραφει Γιαννης Σπανος