Οι κορυφαίοι ρόλοι του Hugh Jackman

Ο Wolverine σβήνει σήμερα 54 κεράκια στην τούρτα της ζωής του.

Λίγοι ηθοποιοί έχουν καταφέρει να καταξιωθούν στη μεγάλη σκηνή τόσο ξαφνικά όσο ο Hugh Jackman. Ο Αυστραλός σταρ (που γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα, στις 12 Οκτωβρίου 1968 στο Σίδνεϊ) εμφανίστηκε στην blockbuster πραγματικότα σαν Wolverine στη σειρά ταινιών της Marvel, X-Men, και έκτοτε καθιερώθηκε τόσο στο συγκεκριμένο ρόλο όσον και σαν μία από τις πιο versatile περσόνες του Χόλιγουντ. 

The Greatest Showman (2017)

Είναι κάτι παραπάνω από γνωστό πως ο Jackman διαθέτει εντυπωσιακές ικανότητες στο μιούζικαλ. Στο The Greatest Showman του Michael Gracey το επιβεβαιώνει εμφατικά.

X-Men: Days Of Future Past (2014)

Η αλήθεια είναι πως το franchise των X-Men έχει μία περίεργη χωροχρονική σειρά. Αλλά υπάρχει μία σταθερά από όποια πλευρά κι αν το δεις: Το X-Men: Days of Future Past είναι μία από τις καλύτερες ταινίες του και μάντεψε ποιος είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, σε ένα φιλμ που παντρεύει έξοχα το παλιό και με το νέο καστ του saga. 

Prisoners (2013)

Η ταινία του Denis Villeneuve παρουσιάζει την τραγική ιστορία μιας οικογένειας, όταν η κόρη τους μαζί με μια φίλη της ξαφνικά θα εξαφανιστούν. Ο Jackman υποδύεται τον απελπισμένο πατέρα, που μαζί με έναν αστυνομικό (Jake Gyllenhaal) προσπαθούν με κάθε τρόπο να λύσουν το μυστήριο. Δυστυχώς, όμως το μόνο στοιχείο που έχουν είναι ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός συλλαμβάνεται αλλά λόγω ανεπαρκών αποδείξεων αφήνεται ελεύθερος. Ο πατέρας της 6χρόνης μικρής, με μοναδικό στόχο να βρει την κόρη του, θα κάνει μία ύστατη προσπάθεια, παίρνοντας το νόμο στα χέρια του.

The Prestige (2006)

Στην ταινία του Christopher Nolan, o Jackman συναντά τον Christian Bale και ως εκ τούτου προκύπτει μία θαυμάσια ταινία μυστηρίου. Στο The Prestige παρουσιάζονται οι προσπάθειες δύο αντίπαλων μάγων να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον, με σχεδόν εμμονικό τρόπο. Ο Nolan παρέδωσε μία συναρπαστική ιστορία γεμάτη ανατροπές, από εκείνες που θέλεις να βλέπεις ξανά και ξανά.

Logan (2017)

Δεκαέξι χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το 2000 στο X-Men και δύο ταινίες μετά, "X-Men η αρχή: Γούλβεριν" και The Wolverine, ο Hugh Jackman ενσαρκώνει για τελευταία φορά τον χαρακτήρα της Μarvel. Σε ολόκληρη την τριλογία του Wolverine, αλλά ιδίως στο Logan τα πάντα είναι ξεκάθαρα, από την υπόθεση μέχρι το ποιος είναι στην πραγματικότητα ο σούπερ ήρωας και τι αναζητά. Δεν υπάρχουν κρυφά νοήματα, υπονοούμενα, αρχαίοι μύθοι και δοξασίες. 

Όλα εκείνα δηλαδή που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν εσύ είσαι χαζός που δεν καταλαβαίνεις τι θέλει να πει ο ποιητής ή ο ποιητής που δεν μπορεί να στο μεταδώσει. Το Logan είναι πολύ απλά η ιστορία ενός άντρα που έτρεχε σε όλη του τη ζωή μακριά απ' οτιδήποτε οικείο για να συνειδητοποιήσει τελικά ότι αυτό που επιζητεί είναι η οικογένεια.

Στο σκοτεινό neo-Western του James Mangold ο Jackman δίνει τον τέλειο επίλογο ως Wolverine. 

Να τα εκατοστήσεις Χιου.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.