Όλες οι ταινίες των X-Men σε σωστή χρονολογική σειρά

Αν είχες κατά νου το binge watching με τους Μεταλλαγμένους της Marvel, έτσι θα το κάνεις ορθά, χρονολογικά.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 30 Ιανουαρίου 2021

Με την άφιξη του The New Mutants, το περασμένο καλοκαίρι, συμπληρώνεται μία 20ετία ταινιών X-Men. Το εν λόγω Σύμπαν Μεταλλαγμένων ίσως δεν έχει αξιοποιηθεί, τουλάχιστον προς το παρόν, όσο θα μπορούσε από την Marvel αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουν υπάρξει αξιόλογες παραγωγές και εμβληματικοί χαρακτήρες. 

Αν έχει κατά νου, κάποια στιγμή, να κάνεις binge watching με τις ταινία των X-Men, φρόντισε να το κάνεις με τη σωστή (χρονολογική) σειρά.

X-Men: First Class (2011)

Το X- Men: First Class είναι στην πραγματικότητα η πέμπτη ταινία X-Men που κυκλοφόρησε η Fox, αλλά είναι η πρώτη στη χρονολογική λίστα, καθώς είναι το origin story για πολλούς από τους βασικότερους ήρωες στο X-Men Cinematic Universe. Η ιστορία ακολουθεί τους Charles Xavier (James McAvoy) και Erik Lehnsherr (Michael Fassbender) πριν γίνουν Professor X και Magneto αντίστοιχα. Η δράση τοποθετείται στο 1962 όταν οι δύο τους προσπαθούν να σταματήσουν έναν άλλο Μεταλλαγμένο, τον Sebastian Shaw (Kevin Bacon), που θέλει να ξεκινήσει έναν πυρηνικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης.

X-Men: Days of Future Past (2014)

Στην ίσως καλύτερη ταινία ολόκληρου του franchise, βρισκόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον, μόλις στο 2023, όταν οι Μεταλλαγμένοι καταδιώκονται και δολοφονούνται από τα άφθαρτα ρομπότ γνωστά ως Sentinels. Η Kitty Pryde (Ellen Page) χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να στείλει πίσω στο χρόνο τον Wolverine (Hugh Jackman) -πιο συγκεκριμένα στο 1973- και να εμποδίσει τη δημιουργία των Sentinels από τον Bolivar Trask (Peter Dinklage).

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Για κάποιο περίεργο λόγο, η συγκεκριμένη ταινία του Gavin Hood θεωρείται μία από τις χειρότερες superhero movies όλων των εποχών. Σε αυτή καταγράφεται η πορεία της ζωής του Wolverine (Hugh Jackman) από τον Καναδά των 1840s μέχρι τη στιγμή που απέκτησε τις δυνάμεις του. 

X-Men: Apocalypse (2016)

O Oscar Isaac υποδύεται τον Apocalypse, τον πρώτο Μεταλλαγμένο που υπήρξε ποτέ, ο οποίος ξυπνά από τον τάφο του στην Αρχαία Αίγυπτο. Σύντομα, ο Charles Xavier (James McAvoy) και η ομάδα του αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο.

Dark Phoenix (2019)

Η τελευταία ταινία της 20th Century Fox για τους X-Men κυκλοφόρησε πέρυσι, με επίκεντρο την Jean Grey (με την Sophie Turner πια στο ρόλο). Σε μία αποστολή διάσωσης στο διάστημα, η Jean θα έρθει σε επαφή με μία πρωτόγνωρη δύναμη, με πολλές όμως συνέπειες.

X-Men (2000)

Η πρώτη ταινία του franchise που βγήκε ποτέ στους κινηματογράφους υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του  Bryan Singer -αλλά η 6η σε χρονολογική σειρά- ξεκινά με τους Patrick Stewart σαν Professor X και Ian McKellen ως Magneto. Οι δύο πρώη φίλοι επέλεξαν διαφορετικές πλευρές σχετικά με το νόμο περί Μεταλλαγμένων, δημιουργώντας ουσιαστικά δύο από τις αντιμαχόμενες πλευρές για τις επερχόμενες ταινίες.

X2 (2003)

Ο Nightcrawler (Alan Cumming) προσπαθεί να δολοφονήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, δίνοντας στον συνταγματάρχη William Stryker (Bryan Cox) την αφορμή να ερευνήσει τη σχολή του καθηγητή  Xavier και τις σχέσεις τους με τους νεαρούς Μεταλλαγμένους. Στην πραγματικότητα όμως, τα σχέδια του Stryker είναι πολύ πιο σκοτεινά.

X-Men: The Last Stand (2006)

Το The Last Stand του Brett Ratner βρίσκει τους Μεταλλαγμένους να αντιμετωπίζουν μία θεραπεία που θα τους κάνει κανονικούς ανθρώπους, την ίδια στιγμή που η Jean Grey (Famke Jansen) γυρίζει από τον άλλο κόσμο έχοντας μεγαλύτερες δυνάμεις αλλά και μία πιο σκοτεινή πλευρά. 

The Wolverine (2013)

Στο τέλος του The Last Stand, ο Wolverine (Hugh Jackman) αναγκάζεται να σκοτώσει την Jean Grey (Famke Jansen) και από εκεί ακριβώς ξεκινά η ομώνυμη με τον εν λόγω ήρωα ταινία του 2013. Ο Logan βρίσκεται στην Ιαπωνία και καλείται να αντιμετωπίσει παλιούς και νέους κινδύνους.

Deadpool (2016)

Η πρώτη ταινία του Deadpool περιγράφει το πώς ο Wade Wilson (Ryan Reynolds) έγινε ο μάλλον πιο εμπρηστικός ήρωας της Marvel - αν και θεωρητικά ειχαμε δει μία πολύ πιο σοβαρή εκδοχή του, έστω και για λίγο, στο X-Men Origins: Wolverine του 2009.

Deadpool 2 (2018)

Το follow-up της ταινίας του 2016, στο οποίο ο Deadpool ενώνει τις δυνάμεις του με τους Domino (Zazie Beetz), Colossus (Stefan Capicic), Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand) και Peter (Rob Delaney) για να σταματήσουν τον Cable (Josh Brolin), έναν στρατιώτη-cyborg που έρχεται από το μέλλον.

Logan (2017)

Το κύκνειο άσμα του Hugh Jackman σαν Wolverine εκτυλίσσεται στο έτος 2029, στο δυστοπικό El Paso. Οι ικανότητές του αρχίζουν να φθήνουν και κανένας μεταλλαγμένος δεν έχει γεννηθεί για σχεδόν 25 χρόνια. Εκτός αυτών, θα πρέπει να φροντίσει τον 90χρονο Charles Xavier ο οποίος πάσχει από άνοια καθώς και να προστατέψει ένα νεαρό κορίτσι, την Laura, με δυνάμεις που θυμίζουν τις δικές του. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.