Το Dune, η Τελευταία Μονομαχία και ό,τι νέο παίζει στους κινηματογράφους

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 4 νέες ταινίες, εκ των οποίων δύο πολυαναμενόμενες -από εκείνες που ανυπομονούμε περισσότερο αυτό το φθινόπωρο- και μία παιδική για μικρούς και μεγάλους (Κοντορίτο). Ποικιλία για τους σινεφίλ σίγουρα υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες για τις ταινίες της εβδομάδας. 
Προσοχή: Όλοι οι κλειστοί κινηματογράφοι λειτουργούν ως μεικτοί χώροι και δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικό rapid test με ισχύ 48 ωρών, ενώ καλό θα ήταν να τσεκάρετε πρώτα ποια από τα θερινά σινεμά συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. 

Dune

Μάλλον δεν έχουμε μιλήσει περισσότερο για ταινία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το Dune στην Ελλάδα έκανε το ντεμπούτο του στις Νύχτες Πρεμιέρας, αλλά η προβολή του βγήκε sold out σχεδόν αμέσως, οπότε τώρα είναι η ώρα για να το απολαύσουν όσοι δεν πρόλαβαν. Το sci-fi έπος του Denis Villeneuve με τον Timothée Chalamet στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πολ Ατρείδη υπόσχεται συγκινήσεις που μεταξύ άλλων εγγυάται και το καταπληκτικό cast της ταινίας: Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Jason Momoa και Zendaya. 

Η Τελευταία Μονομαχία (The Last Duel)

To ίδιο ακριβώς ισχύει και για το έπος του Ridley Scott. Το πρωτοείδαμε στις Νύχτες Πρεμιέρας, συζητιέται πολύ και μέσω αυτού επανέρχεται στο προσκήνιο το bromance των Ben Affleck και Matt Damon. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από δύο πραγματικά πρόσωπα, τον ιππότη Ζαν ντε Καρούζ (Matt Damon) και τον καλύτερό του φίλο Ζακ Λε Γκρι (Adam Driver), οι οποίοι καταλήγουν αντίπαλοι ύστερα από τον ισχυρισμό της συζύγου του πρώτου, Μαργκερίτ ντε Τιμπουβίλ (Jodie Comer), ότι ο Λε Γκρι τη βίασε. 

Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα (Sin Señas Particulares)

Βραβευμένο με Χρυσό Αλέξανδρο αυτό το μεξικανικό δράμα-πολιτικό θρίλερ καταπιάνεται με την ιστορία μίας μητέρας που αναζητά το παιδί της στα σύνορα Μεξικού και Αμερικής. 

Κολέκτιβ (Collective)

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά πέρα από το ότι αυτό το ρουμάνικο πολιτικοκοινωνικό ντοκιμαντέρ απέσπασε το ευρωπαϊκό βραβείο κοινού LUX και δύο οσκαρικές υποψηφιότητες. Διαφθορά και υγειονομικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν τη Ρουμανία το 2015 μπαίνουν στο μικροσκόπιο με αφορμή μία αιφνιδιαστική πυρκαγιά σε συναυλία που κόστισε τη ζωή σχεδόν όλων των θεατών της.
 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10 βραβευμένες ταινίες του Netflix που παραδέχονται όλοι

Ανάμεσα στις αμέτρητες παραγωγές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές που έχουν θέση στη λίστα σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

H ιστορία του χιτ των Beatles, Hey Jude, που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts

Το τραγούδι συνέθεσε ο Paul McCartney προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon.

Μία σκηνή στο Furiosa: A Mad Max Saga, χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί

Η εν λόγω σκηνή μάλιστα, λέγεται πως είναι "πολύ σημαντική για την καλύτερη κατανόηση" του χαρακτήρα της Furiosa.

Kim Kardashian, πρωταγωνίστρια και παραγωγός στη νέα σειρά του Netflix

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά Calabasas.