30+1 ταινίες για το 2022

Οι ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2022

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 17 Ιανουαρίου 2022

Το 2021 αποδείχτηκε άλλη μία χρονιά... ας πούμε, ξεχωριστή. Για τη μεγάλη οθόνη από την άλλη, τα πράγματα πήγαν σίγουρα καλύτερα από το 2020 και δεδομένου του ότι πλέον θα βαδίζουμε στην τρίτη χρονιά με κορονοϊό, λογικά το 2022 θα φέρει θετικές εξελίξεις. Άλλωστε, πρόκειται για μία χρονιά γεμάτη από πολυαναμενόμενες ταινίες που σίγουρα δημιουργεί προσδοκίες. Εμείς τσεκάραμε τις πιο σημαντικές αφίξεις της νέας χρονιάς και τις παραθέτουμε. Ανάμεσα σε αυτές, ένα σωρό reboots και sequels, εκ των οποίων αρκετά φέρουν αέρα '90s. Οι πολυαναμενόμενες ταινίες του 2022 λοιπόν.

Προσοχή: α. Οι ημερομηνίες που αναφέρουμε αφορούν τις ΗΠΑ, αλλά έτσι κι αλλιώς το τελευταίο χρονικό διάστημα συνηθίσαμε στην ταυτόχρονη κυκλοφορία τους στην Ελλάδα ή έστω με λίγες ημέρες διαφορά. Παράλληλα, μπορεί να υπάρξουν οι κλασσικές καθυστερήσεις λόγω Covid, αν και μεταξύ μας, κάποιες από αυτές δε χωρούν άλλη αναβολή. β. Οι ταινίες εμφανίζονται με τους τίτλους τους στα αγγλικά.

Scream (14/01)

Η Courtney Cox και η παρέα της επιστρέφουν σε αυτό που, παρά την έλλειψη αριθμού στον τίτλο του, αποτελεί το πέμπτο sequel του επικού πια θρίλερ.

Deep Water (14/01)

Αν και το ειδύλλιό τους έχει πλέον τελειώσει, η Ana de Armas και ο Ben Affleck συναντήθηκαν πρωταγωνιστώντας μαζί σε αυτό το ερωτικό θρίλερ, το πρώτο έργο του Adrian Lyne (Unfaithful, Lolita, Fatal Attraction, 9,5 εβδομάδες , κ.λπ.) μετά από 20 χρόνια.

The 335 (21/01)

Εδώ έχουμε μία γυναικεία και φεμινιστική δικαίωση του κατασκοπικού είδους με πρωταγωνίστριες 5 από τα μεγαλύτερα αστέρια του διεθνούς κινηματογράφου (Jessica Chastain, Lupita Nyong'o, Penélope Cruz, Diane Kruger, Fan Bingbing).

The Αlley of Lost Souls (28/01)

Μία ταινία με άρωμα retro δια χειρός Guillermo del Toro: Προκειται για το remake του διάσημου νουάρ του 1947 με πρωταγωνιστή τον Tyrone Power, τον οποίο αντικαθιστά ο Bradley Cooper έχοντας στο πλευρό του τους Cate Blanchett, Rooney Mara, Toni Collette και Willem Dafoe, μεταξύ άλλων.

Morbius (28/01)

Μετά την αποτυχημένη του θητεία ως Joker, ο Jared Leto μεταμορφώνεται σε έναν από τους κακούς του Spider-Man σε μία ταινία που θα μπορούσε να σημαδέψει το μέλλον του εν λόγω σύμπαντος.

>Διάβασε ακόμη: Οι ταινίες του Netflix για τις οποίες θα μιλούν όλοι τους επόμενους μήνες

Uncharted (11/02)

Η διασκευή ενός επιτυχημένου βιντεοπαιχνιδιού μπορεί να αποτελέσει ποιοτική ταινία; Όλοι ελπίζουμε ότι η θετική απάντηση θα έρθει με τον Nathan Drake του Tom Holland.

Death on the Nile (11/02)

Ο Kenneth Branagh δίνει ζωή στο πασίγνωστο μυθιστόρημα της Agatha Christie (Έγκλημα στο Νείλο) με τη βοήθεια των Gal Gadot, Emma Mackay και Letitia Wright, καθώς και του Armie Hammer που πάντα καταφέρνει να συζητηθεί.

Official competition (25/02)

Ο Antonio Banderas και η Penélope Cruz δείχνουν να τα δίνουν όλα σε αυτή την αργεντίνικη κωμωδία που πέρασε, με διθυραμβικές κριτικές από το Φεστιβάλ Βενετίας.

The Βatman (04/03)

Zöe Kravitz, Paul Dano, Andy Serkis, Colin Farrell, Jeffrey Wright, Peter Sarsgaard, John Turturro, Barry Keoghan... Όλοι συνοδεύουν τον Robert Pattinson ως Batman σε μια ταινία στην οποία ο Matt Reeves φαίνεται να θέλει να συγκεντρώσει ολόκληρο το σύμπαν και τους χαρακτήρες που μας γοητεύουν από τη DC.

The Beatles and India (28/03)

Αν το Get Back αναζωπύρωσε τη λατρεία σου στους Beatles, αυτό το ντοκιμαντέρ σκοπεύει να αποκαλύψει περισσσότερα επιτέλους για το χρονικό διάστημα που βρέθηκε η μπάντα στην Ινδία.

Bullet Τrain (08/04)

Με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt είμαστε ήδη καλυμμένοι για αυτήν την ταινία δράσης, πόσω μάλλον όταν πλαισιώνεται από τους Lady Gaga, η Sandra Bullock, η Zazie Beets, ο Joey King, ο Aaron Taylor-Johnson και ο Michael Shannon. Η σκηνοθεσία ανήκει στον David Leitch, (Deadpool 2, John Wick).

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (15/04)

Κόστισε, αλλά μετά από την έκπληξη του δεύτερου μέρους της αντικατάστασης του Johnny Depp από τον Mads Mikkelsen, λίαν συντόμως έρχεται το τρίτο μέρος του νέου έπους από το σύμπαν του Harry Potter.

The Northman (22/04)

Μετά από τα The Witch και The Lighthouse, ο Roger Eggers συγκέντρωσε ένα απόκοσμο cast για τη νέα του ταινία: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Ethan Hawke, Björk. Σοβαρά, είμαστε πραγματικά περίεργοι για το αποτέλεσμα. 

>Διάβασε ακόμη: Μία ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ Animation του Λος Άντζελες

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (06/05)

Όταν ο Tom Holland μας διαβεβαίωσε ότι το Spider-Man: No Way Home θα είναι το καλύτερο sequel μέχρι σήμερα, ο Benedict Cumberbatch επεσήμανε ότι αυτό θα ισχύει μόνο μέχρι να κυκλοφορήσει το δεύτερο μέρος του Doctor Strange. Για να δούμε λοιπόν.

Pig (13/05)

Από τότε που είδαμε το trailer αυτού του θρίλερ εκδίκησης με πρωταγωνιστή το Nicolas Cage να κυνηγάει τους απαγωγείς του γουρουνιού του, συμπαθήσαμε... το γουρούνι.

Top Gun: Maverick (27/05)

Μετά από αναβολές επί αναβολών, η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε έτσι κι αλλιώς αρκετές δεκαετίες για την επιστροφή του Maverick και της παρέας του. Θα κάνουμε υπομονή και μέχρι το Μάιο λοιπόν.

Jurassic World: Dominion (10/06)

Αυτό το νέο franchise θα δικαιώσει επιτέλους τον τίτλο του στην τρίτη και, πιθανότατα, τελευταία του συνέχεια. Με τους δεινόσαυρους να κυκλοφορούν ελεύθεροι στον κόσμο, θα χρειαστεί να δούμε πώς θα κινηθεί ο Chris Pratt και η παρέα του.

Elvis (01/07)

Μετά την επιτυχία του Rocketman και, κυρίως, του Bohemian Rhapsody , όλοι ελπίζουν ότι το Elvis του Austin Butler θα ρίξει φως στο δίλημμα για το ποιος είναι ο βασιλιάς των βιογραφικών ταινιών.

Thor: Love & Thunder (08/07)

Το κύριο ερώτημα σε αυτό το επεισόδιο του Thor με τον Christian Bale στο ρόλο του κακού, είναι αν όντως θα επαληθευτεί ο Taika Waititi που μας έχει υποσχεθεί ότι θα είναι θεότρελος. Όχι τόσο η επιστροφή της Jane Foster.

Don't Worry Darling (23/09)

Σε αυτό το σκηνοθετικό εγχείρημα της Olivia Wilde βλέπουμε ένα cast που εκτός από τον αγαπημένο της, Harry Styles περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα όπως οι Florence Pugh, Gemma Chan και Chris Pine.

Mission impossible 7: Last Hunt (30/09)

Ο Ethan Hunt αποδέχεται για άλλη μία φορά μία αδύνατη αποστολή. Θα είμαστε εκεί για να δούμε πώς θα καταφέρει να τη φέρει εις πέρας.

>Διάβασε ακόμη: Οι καλύτερες σειρές του 2021

The Flash (04/11)

Η σκηνοθεσία του Andy Muschietti και η επιστροφή του Batman των Michael Keaton και Ben Affleck είναι τα δύο μεγάλα ατού αυτής της ταινίας που, επίσης, θα σηματοδοτήσει το χολιγουντιανό ντεμπούτο της Maribel Verdú.

Black Panther: Wakanda Forever (11/11)

Αν υπάρχει μια ταινία της Marvel που εγείρει αμφιβολίες, αυτή είναι η συνέχεια του Black Panther. Το πώς θα συνέλθει η Wakanda από τον θάνατο του T'Challa, ή μάλλον του Chadwick Boseman, είναι ένα μυστήριο που όλοι θέλουμε να ανακαλύψουμε.

Aquaman and the Lost Kingdom (16/12)

Ο Jason Momoa ξαναφορά το κοστούμι του Aquaman και παίρνει την τρίαινά του για μία νέα υποβρύχια περιπέτεια με την Amber Heard και τη Nicole Kidman.

Avatar 2 (16/12)

Μετά από 13 χρόνια, θα παρακολουθήσουμε την πολυαναμενόμενη συνέχεια της ταινίας με τις υψηλότερες εισπράξεις στην κινηματογραφική ιστορία. Ήρθε η ώρα ξαναβάλουμε τα 3D γυαλιά για να εξερευνήσουμε τα υποβρύχια -αυτή τη φορά- τοπία της Πανδώρας.

I Wanna Dance with Somebody (23/12)

Η Naomi Ackie θα υποδυθεί τη μυθική τραγουδίστρια στην κινηματογραφική εκδοχή της ζωής της, που λογικά μαζί με το προαναφερθέν Elvis θα είναι υποψήφιοι για ένα σωρό βραβεία. 

John Wick 4 (27/05 ΗΠΑ)

Γνωρίζουμε ήδη ότι ο John Wick θα έχει πολλά spin-offs, αλλά όχι τον ακριβή αριθμό από τις αυταπάτες που θα καταλήξει να έχει αυτή τη φορά ο Keanu Reeves. Βάζουμε στοίχημα ότι θα ξεπεράσουν τις 300. 

Spider-Man: A New Universe 2 (07/10 ΗΠΑ)

To Spider-Man: Into the Spider-Verse πήρε Όσκαρ αφήνοντάς μας έκπληκτους. Ωστόσο, δεν υπάρχει καλύτερη ταινία Spider-Man από την πρώτη του Miles Morales. Εκτός αν αυτή εδώ υπερβεί τις προσδοκίες όλων μας. 

Knives Out 2

Αν και ολόκληρο το cast έχει αλλάξει εκτός από τον Daniel Craig (συμπεριλαμβανομένης της Ana de Armas), το sequel δείχνει πολλά υποσχόμενο. Αναλαμβάνουν "βάρδια" οι Dave Bautista, Edward Norton, Janelle Monáe, Kate Hudson, Kathryn Hahn και Ethan Hawke. Το Netflix ακόμη δεν έχει δώσει ημερομηνία κυκλοφορίας. 

The Gray Man

Κάποιοι λένε ότι θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του Netflix. Μέχρί τότε, κρατάς ότι πρόκειται για ένα κατασκοπευτικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Regé-Jean Page και Billy Bob Thornton, μεταξύ άλλων. Η πλατφόρμα ακόμη δεν έχει δώσει ημερομηνία κυκλοφορίας. 

Extraction 2

Βλέποντας το τέλος του Tyler Rake, και ειδικά την επιτυχία του στο κοινό, γνωρίζαμε εξαρχής ότι ο χαρακτήρας του Chris Hemsworth θα επέστρεφε με οποιονδήποτε τρόπο. Φυσικά, για να μάθουμε πώς ακριβώς, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα. Το Netflix ακόμη δεν έχει δώσει ημερομηνία κυκλοφορίας. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.